VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Tak úprava. Přemek nepoletí.

Čas (LOC)    Pilot                            Činnost                                            Letiště odletu        Letiště příletu   

19:00              Daniel Tuma            Dynamická ukázka letounu B77L    LKPR                LKTB   
19:10              Vojtech Javorsky    Dynamická ukázka letounu F16      LKCV                LKTB   
19:15              Ondrej Plechaty      Průlet letounu F14                          CV73                LKTB   
19:25              Ondřej Gelbič          Dle vlastního uvážení
19:35              Jindřich Machalínek  Dynamická ukázka letounu DC-9    LKPR                LKPR   
19:45              Daniel Tuma            Dynamická ukázka letounu SU26    LKTB                LKTB
19:50              Petra Ondráčková  Dynamická ukázka letounu MG29    LKTB                LKTB
19:55              Matyáš Svoboda    Průlet letounu Avia BH-5                  LKPR                LKPO
Tak ještě výměna pilota a řídícího a program je tímto definitivní.

Čas (LOC)    Pilot                            Činnost                                            Letiště odletu        Letiště příletu 

19:00              Daniel Tuma            Dynamická ukázka letounu B77L    LKPR                LKTB 
19:10              Vojtech Javorsky    Dynamická ukázka letounu F16      LKCV                LKTB 
19:15              Ondrej Plechaty      Průlet letounu F14                          CV73                LKTB 
19:25              Ondřej Gelbič          Dle vlastního uvážení
19:35              Jindřich Machalínek  Dynamická ukázka letounu DC-9    LKPR                LKPR 
19:45              Daniel Tuma            Dynamická ukázka letounu SU26    LKTB                LKTB
19:50              Petr Bílý                  Dynamická ukázka letounu E300    LKKA                LKTB
20:00              Matyáš Svoboda    Průlet letounu Avia BH-5                  LKPO                LKPO
Naposledy upravil(a) Araneus dne 10 srp 2014, 17:19, celkem upraveno 1 x.
Děkuji za hezky strávený večer! Super akce. Jinak smekám před Gelbou za skvěle připravený komentář nejen pro mou ukázku. :)
Přikládam foto s wingmanem (PB) a "Bosku" kousek od Přerova.
Přílohy
boska.png
boska.png (1.25 MiB) Zobrazeno 3700 x
wingman.png
wingman.png (1.11 MiB) Zobrazeno 3701 x
Ahoj, já jsem byl nadšen. Trochu jsem si to neuměl představit, ale fakt paráda. Pojďme dotáhnout ty drobnosti typu CLS a pořádné kamery a regulérně to zopakovat a nahrát. Já bych si klidně vzal na starost natáčení. Udělám si několik míst, budu přepínat. Co vy na to? Záznam z virtuální letecké show. Mimochodem akrobacie PB mě nadchla, byt jsem ho viděl jako B737 ;-)

Je tu někde vlákno jak dostat ta letadla do FSInnu?
Já jsem použil knihovnu letadel MTL z IVAp klienta a viděl jsem vše až na tu Avii. Jinak 737 ocasem dolů nad rwy byla fakt zajímavá podívaná. Jsem pro to, aby se podobné akce konaly. Snad jen jedno letadlo mi tam celkem chybělo a to Airbus A400M. Toho snad jako AI model nemá nikdo, nebo nevíte někdo kdo by ho měl, popřípadě kdo by ho dokázal stvořit?
"Pojďme dotáhnout ty drobnosti typu CLS a pořádné kamery a regulérně to zopakovat a nahrát."

Jsem ráda, že se vám všem akce tolik líbila. Já jsem rozhodně pro opakování. Když se to bude konat normálně během roku, tak snad bude i větší účast.

Což takhle předběžně Ostrava Autumn Air Festival 2014 někdy na podzim, dokud bude ještě jakž takž počasí? Jindra říkal, že by snad měla finišovat DC9 a že by ji chtěl předvést ;-) Snad to bez GND nějak zvládneme.

Asi bych akci uspořádala opět jen v rámci VACC-CZ. Pokud bude pilotů třeba o 5 víc než tentokrát (což mimo prázdniny podle mne bude), tak to bude až až na to, aby se diváci nezačali nudit.

Jinak zapomněla jsem poděkovat Gelbovi za moderování a za to, že to bravurně zvládl i tom časovém presu, ve kterém byl. A dál Vojtovi Javorskému za vytvoření návodu a za support při streamování, byť to všechno taky časově zvládal jen tak tak.
Petře, možná by to stálo za to nahrávat přes nového klienta vPilot, který si s přiřazováním modelů rozumí víc než FSInn. A nebo v FSInnu se dá jednorázově v okně PLA libovolnému "hráči" online přiřadit libovolný 3D model který máš ve své FSce, což by při takovéto akci kde je jen několik jednotek pilotů nemuselo být až zas tak zdržující (a navíc si vybereš přesný repaint, atd). A díky za pochvalu - ačkoliv jednou jsem to tam málem rozstřelil, když mi to ze souvratu přešlo do vývrtky :-D

PB
Me se to vcera nejak moc nepovedlo :(

Nejdriv sem se dostal k pocitaci pomerne pozde, diky dobremu ATC jsem dostal na LKPR prednost ;)
Po preladeni na LKAA z APP zacali prvni problemy a to se zvukem.......problem byl vecer odstranem restartovanim routeru(restart nebyl ale mozny v dane situaci) za co se omlouvam. Pri priblizeni k LKTB a po dohode s TWR ze bude T/G na RWY10 probihalo vse jak ma, bohuzel v nejvice dulezite fazi na finale jsem byl rozrusem pritelkyni s tim ze mi neco podala a ja "VUL" si nevsiml ze jsem si pohnul se "spoilers" byt jen nepatrne ale stacilo to aby se stalo neocekavane, pri dotyku drahy bylo pocitano ze se vyrovna letadlo,  vezme za plyn a supky zpet do vzduchu. Coz se jaksi nepodarilo :(
Nez byla odhalena pricina bylo pozde teoreticky na vsechno. Jelikoz jsem pristaval jenom na klapky 15 s vyzsi rychlosti samozrejme bez brzd....jak jinak, nebyl dostatek drahy abych to obludu dostal zpet do vzduchu a nez jsem tedy zacal postupovat jako na full stop dosla nam nejak draha, sice se podarilo zastavit ale bohuzel jsme pritom udelali radove 150-200 metru rejhu za drahou, za coz se timto Brnakum moc omlouvam ;)
Tim padem jsem se odpojil abych nezdrzoval provoz...tim bych se rad omluvil Petre...chyba nebyla na vasem prijimaci ;)
Po tomto incidentu nastala priprava s SU26 coz se jaksi nepodarilo, ve chvili zmeny zmineneho letadla se X-Plane rozhodl stavkovat a to tak ze jsem ho restaroval radove 10x ale proste se nepodarilo, cimz bych se rad omluvil divakum za neobdrzenou akrobatickou ukazku s SU26

Bohuzel se zatim nepodarolo problem s XP odstranit :(

Docela jsem se na tento den tesil a mel pripravenu ukazku kterou jsem trenoval  nekolikrat ale XP proste selhalo v tu nejhorsi chvili, uvidime jestli se mi podari odhalit problem.....zatim se moc nedari :(
[quote="Pavel Brodský"]
Petře, možná by to stálo za to nahrávat přes nového klienta vPilot, který si s přiřazováním modelů rozumí víc než FSInn. A nebo v FSInnu se dá jednorázově v okně PLA libovolnému "hráči" online přiřadit libovolný 3D model který máš ve své FSce, což by při takovéto akci kde je jen několik jednotek pilotů nemuselo být až zas tak zdržující (a navíc si vybereš přesný repaint, atd). A díky za pochvalu - ačkoliv jednou jsem to tam málem rozstřelil, když mi to ze souvratu přešlo do vývrtky :-D

PB
[/quote]

Problém byl, že jsem neměl nainstalované ty modely letadel. Přiřazování mi funguje. Já bych opakoval to Brno v sestavě, jakou jsme měli. Tzn. 4-6 ukázek různých letadel. Ty bych si předem nainstaloval a nahráli bychom to. Z toho bychom udělali video o 3 minutách a pozvali zahraniční kolegy na akci v Ostravě.
Teda Péťo, ty nejsi minimalista. Ale dobrá, pokud s tím i ostatní budou souhlasit, můžeme to směřovat i na zahraniční účast. Jen abychom zvládli pár aspektů:

1) Moderování v anglickém jazyce. Gelba umí udělat skvělý, poutavý komentář česky, prakticky bez přípravy a na libovolné téma (doteď pořád nechápu, jak to dělá ;-). Uměl/chtěl by totéž udělat anglicky? Nebo někdo jiný? Nebo dva moderátoři - jeden česky a druhý anglicky? Nebo jinak položená otázka. Co na té akci bylo pro vás jako pro piloty nejzábavnější? Streamování? Koukání normálně v simu přes klienta? Komentář? Něco jiného?

2) Akce s osmi piloty trvala čistého času něco přes hodinu (neberu v úvahu 20 minut zpoždění, které jsme nabrali na začátku). Když bude akce normálně během roku, mimo prázdniny, předpokládám, že českých pilotů poletí víc. Nedokážu vůbec odhadnout, kolik pilotů by přiletělo ze zahraničí. Aby těch pilotů prostě nebylo moc. Podle mne maximum je tak 15 ukázek na 2 hodiny. Pak už se obávám, že by to začalo sklouzávat do nudy.

3) Pokud bychom měli zopakovat to Brno, tak kdy? A byla by to oficiální akce nebo se prostě sejdeme všichni bez velkých štráchů v Brně, zaletíme, natočíme a budeme šetřit síly na přípravu Ostravy?

4) A dál: Předběžný podzimní program je následující: S Ondrou Plechatým připravujeme nějakou čistě military akci. Asi v říjnu bude RTHeaven. S rakouskými kolegy je předdomluvený VFR event na září nebo říjen. Předpokládám, že pokud má být Ostrava, tak asi v říjnu. Září je moc brzo a v listopadu už může být hnusně.

Prosím, zkuste se k tomu ostatní nějak vyjádřit...