Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
#115424
Ahoj ,

měl bych na Vás otázku. Kdo z Vás by se chtěl účastnit eventuelního navigačního letu vojenskými letouny ve formaci z LKTB (možno i jiné letiště v LKAA) na letadlovou loď ? Samozřejmě, pokud by se někdo necítil na přistaní na té lodi popřípadě by nebyl schopen na více pokusů přistát, bylo by možné přistát i na nejbližším MIL letišti. Další částí oné akce by byl i start z lodě a návrat buď samostatně, nebo opět ve větší formaci zpět do LKAA(dle dohody). Stálo by i za zvážení, jestli by se takovéto akce nechtěli zúčastnit i místní ATC, tj. minimálně CTR v oblastech kterými se poletí, a v neposlední řadě, jestli by se někdo z ATC byl schopen ujmout funkce ŘLP na věži té lodě. Scenerie lodi+balíček zajištující funkci zachytávacích lan, startovacích katapultů a přístrojů pro letouny již mám a usilovně testuji.(viz. poslední fotky v sekci Screenshots) Samozřejmě, pokud by zájem byl, šlo by časem spáchat i něco podobného okořeněné kupříkladu o tankování za letu.
#115554
Ahoj,

vymyšlené to mají pěkně to se musí nechat, ale je nutné mít AI model tankovacího letadla s vystrčeným ramenem, jak už tam někdo zmiňoval (teď si nejsem jistý přesně, ale tuším že snad A330 od Wilca ve verzi MRTT to tak mít bude). Nehledě k tomu, že na tankování jsou věci, jako je JELAIR Multifunction Electronic Display System (volně ke stažení ale snad jen pro FS9). Ani tady tak nejde o nějaké střílení, ale spíš o to zjistit, nakolik bysme byli schopni vytvořit větší formaci vojenských letadel a letět určitou vzdálenost nadzvukovou rychlostí a přistát na letadlové lodi.
#115558
Nějaký formace přes fsinn nebo SB jsou marný - velké prodlevy v přenosu dat ... mám vyzkoušeno, že FS9 + Hamachi + (SB3) VATSIM připojení dohromady funguje bez problému. Ovšem i kdybyste tohle všechno splňovali, zjistěte si jakou máte odezvu například na seznam.cz, TS3 VACCCZ nebo přímo na Hamachi. jestli budete mít okolo 40ms, tak je to silně na hranici. jen pro informaci můj net : http://rychlost.cz/rh/2014245521-84d2352bfa.html

Další nevýhoda Hamachi je pouze 5 lidí na jednu místnost i když pochybuju, že dáme dohromady 5 lidí aby měli vše tak nějak stejně.
Pro Military složku dávám samozřejmě souhlas :)

Komfortní základ pro ONLINE formace : FS2004, SB3, Hamachi, (ošéfovanej Firewall), rychlej net ... :)
pak už je jen na dohodě si nastahovat stejný letadla abysme se viděli správně.
#115561
Vojto příklad : já jako admin vytvořim místnosti A a B, napojí se piloti ale problem bude ten že piloti ze sk. A se neuvidí ze sk. B - ty vidim pouze já jako admin... Takže tahle varianta je výhodná pouze pro jednoho člena ideální řešení pro filmování například na letadlovou loď čili ADMIN sk. AB = spectator a piloti z letky A aby nepřišli do kontaktu se skupinou B.

Možná by šlo šlo vytvořit několik (hodně místností) a tam aby se piloti mezi skupinama AB spárovali, ale nevim jak to bude reagovat na přenos dat, zatim to nikdo nezkoušel.
#115709
Osobně bych se na nějaké Hamachi vybodl, když už nám FSInn a Sqbox nabízí mít na komunikaci VVL. A co se formace týče, není žádný problém ji udržet i přes FSInn a SQbox. Zatím jsem nezaznamenal žádné obrovské výpadky ani prodlevy ve zpoždění. Můj osobní názor je, že další aplikace jako TS a nebo Hamachi budou spíš jen přítěží než přínosem.

Tankování za letu není zase tak obrovský problém, včera jsem si to vyzkoušel a nevidím v tom problém. Kombinace KC135 (freeware) a Jelair modulu fungovala celkem dobře a pro naše potřeby by to bylo zcela dostačující. Držet formaci s tankerem není nepřekonatelný problém a mě osobně stačilo pro tyto účely (aby to bylo co nejvíc pohodlné) mít zapnuté A/P, IAShold, ALThold (tanker letěl FL200, já FL199) a směr držet velice jemnými pohyby na pákách. A pokud dokážete udržet letadlo cca 60 sekund v takové poloze za a 100ft pod tankerem tak to dáte i s prstem v nosu. :-)