VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
By ASG29
Zkoušel jsem strýčka Googla, ale asi jsem mu nezadal ty správná data - hledám \"něco\", kde je GAFOR a tratě pro Alpy (Německo, Rakousko, Švýcarsko...). Našel jsem jen stránku, kde je malá mapka s tretěmi a odkazy na webky pro Švýcarsko, ale není tam stav tratí. O ostatních státech není nikde nic (nic jsem nenašel). To je tak tajné? ;)

A ještě sháním info o Hahnweide. Mapy a postupy. Jenže tohle letiště snad oficiálně ani neexistuje, nikde nic.
By ASG29
Navštívil jsem nyní stránky lis.rlp a vidím, že spustili novinku (alespoň pro mne) - manuál VFR. V rychlosti jsem to prolítnul a vypadá to dobře.
By Schindler
[quote="ASG29"]Navštívil jsem nyní stránky lis.rlp a vidím, že spustili novinku (alespoň pro mne) - manuál VFR. V rychlosti jsem to prolítnul a vypadá to dobře.[/quote]

Některé části jsou zpracované dobře, ohledně VFR se tam toho dá najít hodně. Ale i přes to je to kopie AIP a za některé části bych osobně vraždil. Např. zapracování map do pozadí. Ale den ode dne se to mění a pořád to naštěstí zlepšují.
By ASG29
Mně se právě ta současná podoba líbí. Než rozklikávat jednotlivé .pdf, tak takhle mám vše přehledně na jednom okně. A hlavně se nemusí zdlouhavě vyhledávat vše o VFR v AIPu, všechno potřebné na jednom místě.
Jen mne zaráží fonetický přepis číslovek. OSUM, ČTYRY....
Mimochodem, novinkou pro mne je používání abecedy v andličtině i při vnitrostátních letech. Jo, kde je konec Otovi, Karlovi, Boženě...
By ASG29
Pro plánování tratí lze opět (no, už to je nějakou chvilku funkční) používat http://www.airquest.cz. Je nutná registrace (zdarma), poté je možné používat Editor tratí. Kromě klasického sestavení tratě je k dispozici bohužel jen velice zjednodušený navigační štítek (s původní verzí se nedá v nejmenším srovnávat), nově vertikální profil tratě a zůstala zachována možnost zobrazení dat prostorů kliknutím v mapě.
By JKol
huh, no je vidět že je to jen pro čistě VFR bez RNAV bodů, ten jejich airac pamatuje snad i soudruha Husáka, nicméně výsledný efekt nevypadá bůh ví jak špatně, uvidíme jak se to bude dál vyvíjet
By ASG29
Tak Airquest byl vždy jen pro VFR, hlavně pro \"ULLáky\". Ale kromě prostorů tam jsou i vstupní/výstupní body IFR letišť. Já doufám, že se celé stránky dostanou zpět do předchozí podoby.