VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By radarada
Ahoj,
dneska to nejak blblo vice lidem s voicem... Na Tebe jsem v Ove koukal, ze ses ruzne pripojoval a odpojoval, ale to jsem jeste nevedel, ze je ten problem s voicem. Pozdeji se nekolik letadel za letu proste odpojilo... chvili byli nekteri dokonce na jakem si jinem paralelnim kanale, coz vubec nechapu... pak se nekterym podarilo pripojit... a nekterym ne... vubec netusim proc.

Rada
By George_L
To doufejte, aby se něco podobného nedělo při brněnské akci. :(
By Luboš Kučera (LK 154)
[quote="radarada"]Ahoj,
dneska to nejak blblo vice lidem s voicem... Na Tebe jsem v Ove koukal, ze ses ruzne pripojoval a odpojoval, ale to jsem jeste nevedel, ze je ten problem s voicem. Pozdeji se nekolik letadel za letu proste odpojilo... chvili byli nekteri dokonce na jakem si jinem paralelnim kanale, coz vubec nechapu... pak se nekterym podarilo pripojit... a nekterym ne... vubec netusim proc.

Rada[/quote]

To nebyl problém s voice, ale s tím, že ve větší vzdálenosti od LKPR tvoje pozice nebyla v FSInnu vůbec vidět online. Proto jsem ani z LKMT nevzlítnul, ačkoli jsem měl podaný plán, protože bych musel na Unicom, a dělal bych akorát zmatky. Na mne to působilo, že ačkoli jsi byl na pozici CTR, tak jsi byl dostupný jen v určitém okruhu od LKPR, tak jako třeba GND.
By radarada
Pricinu neznam, ale toto byl pouze jeden z projevu... projevy na voice byly jeste zahadnejsi...

Rada
By Schindler
[quote="radarada"]Pricinu neznam, ale toto byl pouze jeden z projevu... projevy na voice byly jeste zahadnejsi...

Rada[/quote]

Po stránce funkčnosti voice to bylo na APP v pohodě.
By Schindler
Dnes odpoledne bude probíhat ČSAV group flight z Prahy do Sochi a zpět. Odlet je v 1500LOC, návrat ve večerních hodinách, a tak můžete dnes v Praze očekávat služby ATC.

Navíc je večer zkouška na LHCC_CTR, kde se Marek Sobaniec bude snažit obhájit získání C1.
By vojav
Jestli mohu letět bez SFO tak se určitě přidám :D
By CSA075
[quote="vojav"]Jestli mohu letět bez SFO tak se určitě přidám :D[/quote]

Letet tento GF muze kdokoliv, kdo se na to citi a zvladne odkomunikovat v anglictine, nepodceni pripravu a ostatni veci.
By CSA075
[quote="George_L"]Bohužel dnes nemohu, škoda.[/quote]

Bude jeste jeden na konci olympiady......
By CSA075
[quote="Jakub Jiřička"]A zapocitaj se hodiny když ještě nejsem SFO a poletím?[/quote]

Bohuzel...
By Schindler
Podle toho co jsem četl na Xichtbuku, tak asi čekají na povolení. Prý hrůza a někdo i odstartoval offline.
By marenadl3
Jen pro info - LHCC_CTR exam failed, prý že to bylo \"jenom na 95%\", malé rozestupy mezi sektory s MRVou, dvakrát pozdě vektoring do ILSa, ale bez sblížení, s omezením rychlosti, přesné rozestupy na finále...
Examinátor: \"5% of fail, so, you failed the exam. Sorry.\" :)
By Pavel
No a byl tam vůbec nějaký provoz? Co jsem první hodinu řídil naši voblast tak tam moc nebylo co řešit, jsem osobně tipoval že tu zkoušku zruší kvůli provozu...

PB
By marenadl3
[quote="Pavel"]No a byl tam vůbec nějaký provoz? Co jsem první hodinu řídil naši voblast tak tam moc nebylo co řešit, jsem osobně tipoval že tu zkoušku zruší kvůli provozu...[/quote]

Říkal mi, že když do devíti nebude žádný provoz, zkouška se přesune na jiný termín. Okolo té deváté se to začalo do Budapeště slítat a vylítat. Hlavně ze/do Sarajeva.
By George_L
[quote="Schindler"]Podle toho co jsem četl na Xichtbuku, tak asi čekají na povolení. Prý hrůza a někdo i odstartoval offline.[/quote]

Tak kolik vás nakonec do SOCHI letělo?
By Pavel
Kromě tradičního CODu se dnes opět koná jakýsi event v Sochi, takže kdo jste to nestihl minule otočit tam a zpět, máte dnes šanci na nápravu.
Budeme se na vás od osmi večer těšit. V Ostravě sněží, takže pokud se to nezmění do večera, zvažte de-icing. Ve zbytku FIRu je krásně/CAVOK, takže je možnost zaletět si i nějaký pěkný VFR.

PB
By Schindler
Nějaká špatná předpověď. Nám se to tu na severu pěkně zatáhlo a řekl bych, že to půjde k Praze ... Tak třeba nakonec i nějaké to pěkné SVFR :)

Jo a ne že to dnes zazdíte hokejem, když už teda při tom hokeji budeme muset řídit :D
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 60