VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Macek
Dobrý den,
nejprve se představím. Jsem na Vatsimu pár měsíců, lítám s B737 NGX od P.M.D.G., používám FSX a hardware od VrInsight.
Potřeboval bych poradit se Squawboxem:
1. nemohu nastavit ovládání klíčovacího tlačítka pro odchozí hovor na joysticku (mám Saitek), akceptuje mně jen tlačítka na klávesnici. Existuje možnost jak to převést na joystick?

2. přestože mám kvalitní sluchátka i bedny, dost blbě slyším pokyny řídícího - nezřetelně s dost podstatným rušením. Ostatní zvuky FSX případně hudba jsou na daných zařízeních bez chyby.

Jen pro dokreslení nejsem úplně 100% fanouškem počítačů takže případné rady a odkazy prosím po lopatě :-)
By JKol
Ahoj, doplň si prosím jméno do profilu v souladu s pravidly tohoto dóra.

1) Jedničku radši přenechám na lidech so se v IT vyznají lépe než já.

2) Jeden z mnoha rozdílu VATSIMu oproti IVAO je ten, že komunikujeme přes vlastní zvukové servery a tím dochází k malému šumu. Se šumem máš problém stále, nebo jenom občas u nějakých řídících? Pokud jenom někde, pak bude problém na straně řídícího, který má špatně seřízený mikrofon (parkrát mi piloti už také vynadali že nic nerozumí). Pokud je to opakovaný problém, pak bych asi doporučil si pohrát s nastavením a vyladěním zvuků přímo v počítači, nebo ve squawkboxu.
By Macek
Díky za odpověď. Co se zvuku týče je to spíše trvalé, teď si neuvědomuji, kde jsem to v nastavení viděl, ale matně si vzpomínám, že se dal zapnout/vypnout zvuk s \"reálným šumem\", akorát si nevzpomenu kde.
Zkusím kouknout na nastavení ve Squawboxu.
By radarada
Ahoj.

Ad 1) Melo by to jit pomoci placene verze FSUIPC knihovny. Pred mnoha lety jsem to tak snad i mel nastavene.

Ad 2) SquawkBox ma v nastaveni voice zaskrtavatko \'Simulate VHF transmission\' (nebo neco takoveho), coz pomuze, jelikoz to orizne nejake frekvence (zejmena basove), hlas je pak srozumitelnejsi. Netusim, jestli toto ma i FSInn.

Rada
By Pavel
Ad. 1 - nějaká možnost joy to key, nebo tak něco - že to při stisku tlačítka na joysticku simuluje stisk klávesy na klávesnici. Nebo to samé umí řešit spousta dalšího freeware software, stačá googlit joystick to keyboard (např. mám zkušenost s MJoy mapper)

Ad. nízká kvalita zvuku - máš možnost to nějak nahrát, ať můžeme porovnat jestli je někde problém, nebo jestli ti to jen tak připadá subjektivně?

PB
By Datum13
[quote="radarada"]Ahoj.

Ad 1) Melo by to jit pomoci placene verze FSUIPC knihovny. Pred mnoha lety jsem to tak snad i mel nastavene.

Ad 2) SquawkBox ma v nastaveni voice zaskrtavatko \'Simulate VHF transmission\' (nebo neco takoveho), coz pomuze, jelikoz to orizne nejake frekvence (zejmena basove), hlas je pak srozumitelnejsi. Netusim, jestli toto ma i FSInn.

Rada[/quote]
AD 2) FSInn má take toto nastaveni a opravdu to pomůže jak již řekl RV..stahne to některe freg. Hlavně bass;-)
By Pavel
Ad 1 ještě jednou - FSInn tohle umí nativně se všemi joysticky, přímo tlačítko na vysílání. Taky dobrý vědět. Já vím, ptáš se na SB4 a všichni ti tu poradíme FSInn, pěkný no :)

PB
By Macek
Nevadí :-). FSinnu jsem se bránil, když jsem si přečetl, že je náročnější na nastavení. Mám sice zkoušku na VŠ z programování, ale v době, kdy asi většina z Vás nebyla na světě a navíc v jazyce Fortran :-( :-(.
Navíc mně ten SB hlásí nějakou chybu, takže je možná čas na změnu...
Jen doufám, že nebudu otvírat vlákno \"Jak na FSinn?\" za pár dnů :-) :-)

MM
By Macek
Když už jste mne nalomili na FSinn - mohu nechat nainstalovaný i Squawkbox a doinstalovat FSinn a pak v menu add-ons spouštět jeden nebo druhý? Třeba SB používat a FSinn nastavovat když zrovna nebudu připojený přes SB???
By Pavel
[quote="Macek"]Když už jste mne nalomili na FSinn - mohu nechat nainstalovaný i Squawkbox a doinstalovat FSinn a pak v menu add-ons spouštět jeden nebo druhý? Třeba SB používat a FSinn nastavovat když zrovna nebudu připojený přes SB???[/quote]

Jasně, určitě jo, je to naprosto v pohodě. Nesmí běžet oba zároveň, jinak je to jedno.

PB
By Schindler
Já se omlouvám, ale na mail jsem nestihl odpovědět, teď toho bylo něj moc.

1) Co se týče namapování kláves na joysticku Saitek, tak stačí navštívit stránku http://www.saitek.com/uk/down/drivers.php, zde vybrat model,operační systém, stáhnout software a programovací software nainstalovat. Pak stačí jednoduše vytvořit herní profil (např. FSX), v SB4 namapovat klávesu, tutéž klávesu přiřadit tlačítku v Saitek programovacím softwaru, aktivovat herní profil (ten vytvořený FSX) a je to.
2) Jak už to psali, tak v nastavení, v záložce Voice je SB4 Simulate VHF transmission, který by měl napomoct.

Co se týče současné instalace SB4 a FSInnu, tak pokud se nepletu, tak jeden z programů dělal nějakou neplechu, ale teď jsi opravdu nejsem jist.
By Schindler
Kód: Vybrat vše
Microsoft Visual C++ Runtime Library

Assertion Failed!

Program:...
File: g:\\sb4_tree\\squawkbox\\code\\sbcore\\players.cpp
Line: 608

Expression: False

For information on how your program can cause an assetion
failure, see the Visual C++ documentaion on asserts

(Press Retry to debug the application - JIT must be enabled)
Ještě k chybě, co jsi mi posílal emailem ... Koukal jsem na to, a podle fór je jediným řešením pustit SB4 externě, tzn. nespouštět v simulátoru, ale přímým spuštěním programu. \"players.cpp\" je jeden ze zdrojových souborů napsaný v jazyce C++, a tak tam pravděpodobně někde došlo v kódu v chybě.

Mně poslední dobou i za letu taky vyskakuje nějaké upozornění (nevím teď, jestli je to tohle), ale dám vždy ignorovat a letím dál.
By Macek
Ještě k té chybě ve SB4 spíše pro pochopení - když hláška vyskočí, všechno se sekne, což může být pár vteřin, než to odblokuju. Jak se taková situace projeví řídícím?
By Pavel
Nijak, pokud je to pár vteřin... Ten radar má obnovovací interval několik sekund, takže si toho většinou ani nevšimneme - nebo tam prostě na vteřinu zmrzneš, což se dá překousnout.

PB