VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
OndraS: ....cloud reflections in the water.... to jdu omrknout :) ty screenshoty vypadaj dobre.

BrandonSk, v kostce: kdyz tak valis tu NVIDII zcihni: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=959 ja bych prave od ni nejradeji utekl...

jinak k Perfect Sky, mate ty textury, zapadu slunce taky tak zlutave jedovaty? ja jsem radeji vratil ty puvodni, (mam active sky)
[quote="id123"]BrandonSk, v kostce: kdyz tak valis tu NVIDII zcihni: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=959 ja bych prave od ni nejradeji utekl...[/quote]
Ja nvidii nevalim :) I ted facham na ATI. A dokonce kdyz jsem cetl o DX10 planovanych architekturach tak u ATI i nakonec zustanu.
ALE, jeste jednou rikam, ze info co mam je primo od grafickeho inzenyra pro FS z MS, ktery testuje vsechny mozne kombinace karet a pod. On nerikal, ze nVidia je lepsi, ale je lepsi pokud vetsinu casu clovek travi v cockpitu. ATI je lepsi, pokud lita treba VFR "zvenku" a cumi na vse kolem. Proc je to tak, tady nebudu rozepisovat, ale jedna se o to, na co a jak jednotlive karty aplikujou AA a pod.
Ten rozdil je asi takovy, ze my tady zkousime, kombinujeme a subjektivne vnimame vysledky. Ten pan vi jak funguje FS, vi jake data do karet pousti, a vidi co a jak s tim karty delaji. Takze uprimne receno, neco o cem my tady nemame ani paru :)

:)
Cheers,
B.
Ahoj, v performance tuning manuálu UT jsem našel následující:

Pokaždé co FS čte soubory (a jako že čte fakt hodně, co si budem nalhávat :D) tak Win XP zapisuje několik bajtů do každého souboru, což prodlužuje přístupovou dobu. Pokud nemáte vážný důvod znát kdy byl který soubor naposledy otevřen, použit (prostě accessed), zkuste následující:

otevřete si příkazovou řádku ve win (takovou tu DOS konzoli) - SHIFT+R, napsat \"cmd\", ENTER
a tam napiště
\"fsutil behavior set disablelastaccess 1\"
a odentrujte, pokud to napíšete správně tak by to mělo jen skočit na další řádek.

Vyzkoušejte, u mně to udělalo šílený performance boost jak v načítání tak během poletování...!!! Napiště pls své zkušenosti, doufám že se bude líbit.

David Přibyla
VACC-CZ
[quote="David Přibyla"]Ahoj, v performance tuning manuálu UT jsem našel následující:

Pokaždé co FS čte soubory (a jako že čte fakt hodně, co si budem nalhávat :D) tak Win XP zapisuje několik bajtů do každého souboru, což prodlužuje přístupovou dobu. Pokud nemáte vážný důvod znát kdy byl který soubor naposledy otevřen, použit (prostě accessed), zkuste následující:

otevřete si příkazovou řádku ve win (takovou tu DOS konzoli) - SHIFT+R, napsat "cmd", ENTER
a tam napiště
"fsutil behavior set disablelastaccess 1"
a odentrujte, pokud to napíšete správně tak by to mělo jen skočit na další řádek.

Vyzkoušejte, u mně to udělalo šílený performance boost jak v načítání tak během poletování...!!! Napiště pls své zkušenosti, doufám že se bude líbit.

David Přibyla
VACC-CZ[/quote]
narez DIKY MOC
Ahoj chtel jsem se zeptat jestli by jste mi nejak nemohli pomoct s dosazenim vyssiho FPS. At delam co delam tak napr: na Ruzyni mam FPS cca10 a nemuzu to dostat vejs. Litam s PMDG 737 a 747 a muj PC: P4 3GHz HT, 1024RAM, ATI x1600Pro DDR2 512mb a zakladka ASUS P4P800 WM. Predem dekuji

PS: zkousel jsem vazne vse od hrani si s control panelem grafiky pres zkouseni tech scenerek po vypinani programu na pozadi
Ono poradit něco obecně aby se ti zvýšily FPS nejde. Je to totiž tak trochu alchinie a člověk musí neustále něco zkoušet. Každý PC ne navíc jiný, ahavně co se týče instalace. Ale já mám podobný komp jako ty a něl jsem na LKPR v průměru kolem 13fps. Včera jsem si nainstaloval do PC další HDD, který bude jenom na FS2004.
Zatím jsem spokojen, nárust FPS je značný. Jak na LKPR tak EDDF 25fps :)
"fsutil behavior set disablelastaccess 1"
Urcite vyzkousim, ale jsem si jistej ze to pomuze! Supr tip... a navic si myslim ze Win ma podobnych vychytavek vic (treba sluzby na pozadi).
Včera jsem si nainstaloval do PC další HDD, který bude jenom na FS2004.
Jenom potvrzujes doporuceni "toho meho chlapka" :) z Microsoftu. Ten bez diskuze rekl, ze muj System & FS drive bude jednoduse ten nejrychlejsi co v bedne mam. A smitec.

Cheers,
B.
nasel jsem stranku kde jsou docela slusny navody na zvyseni FPS...ted to testjuju a pak napisu jak mi to pomohlo

http://www.ausflightsim.net/article37.html

Takze, po aplikovani techto nastaveni jsem si nahodil PMDG 739 a 744. Na LKPRmam u obou v 2D kokpitu 31FPS!! a v virtualnim u 739 19-20a 744 14-17. Venku mam CCA 20 FPS. Takze opravdu doporucuju tem, kteri maji o FPS nouzi

Take doporucuji defragmentovat a docela slusne pomaha vypnuti antiviru, ale to jenom na vlastni nebezpeci.
Dal jsem si vytvoril ucet ve winech jenom na FSko a jak uz tady psal Tomas Gurecky take pomaha si poridit HDD jenom na FS a to muzu potvrdit.

PREJU HODNE A HODNE FPS ;)
jenom bych doporucil jeste aspon jednu 512, resp. spis asi 4x 512, nebo drazsi ale sviznejsi 2x1024.
moje Fska se vsim vsudy + system = cca 1300MB. coz tech 300M by padalo do swapu a to brzdi silene !. tak aby nevyslo 15000 nazmar. jestli si to spis nerozlozit ze koupit o trosku horsi procesor, 2G ram, a po case procesor strelit a vlozit nejaky X2 ktery dnes stoji kolem 10000,-
add.Mezek Já jsem došel k stejné konfiguraci, kterou chci pořídit začátkem února. To už opět snad klesnou ceny. U nás v Ostravě v Nextu teď stojí AMD3800+ 2750kč. Ale co jsem chtěl napsat...: dlouho jsem laboroval nad MB. Nakonec po listování všech možných fór a časopisů zvítězila MSI K9A a čipsetu ATI Crossfire 3200. Sice 2 karty mít nebudu ale... 1, nejvyšší grafický výkon 2, nejrychlejší práce s HD. 3, svůj ke svojemu (AMD -AMD) 4, nízká spotřeba 5, malé zahřívání, 6, všude jen dobré posudky. Protože asi uvažujeme podobně, tak jsem se kvůli toho zaregístroval a dávám ke zvážení. Jinak přeji úspěšný nákup a šťastnou ruku!!!! PS: taky bych se přimlouval za větší RAM. Ale to jen na okraj.