VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Schindler
Ahoj,
dneska jsme se s Jakubem Kolářem vydali na naší menší VFR Tour po Rakousku a po dvou cestách jsme si docela užili. První leg byl asi jeden z největších, který nás čekal,. Jednalo se o přelet mezi LKPR a LOWL, zde i s menšími komplikacemi, které nám způsobil software a to takové, že jsem jako OK-SCH viděl letadlo OK-JKK dvakrát a letěl jsem za tím druhým :D Druhý leg byl již menší a jednalo se o přelet mezi LOWL a LOWS, kde jsme si užili pohledu na Alpy :)

Pokud byste chtěli, tak zítra okolo páté odpolední chystáme další přelet mezi LOWS a LOWI, a pak možná ještě z LOWI do LOWZ, záleží na času. Kdyby někdo chtěl, tak napište, můžete se k našim letům přidat, budeme rádi, když nás bude víc :) A pokud byste chtěli, tak klidně rozšíříme \"náš\" plán.

Mapy a scenerie: http://www.vacc-austria.org/?page=conte ... t_overview

Scenerie: Austria Professional X; Austria Professional 2004

Letu zdar,
BS & JK
By JKol
Zde je podrobný plán VFR Tour:

1) Linz LOWL
2) Salzburg LOWS
3) Innsbruck LOWSI
4) Zell am See LOWZ
5) Niederöblarn LOGO
6) Alpe Adria Airport LOWK
7) Graz LOWG
8) Mariazell LOGM - mapy nejsou k dispozici
9) Vienna LOWW- v případě velkého provozu možno zaměnit za jiné Vídenské letiště.

Je možno letět i na jiné letiště, podmínkou je scenerie a dobrá nálada :)
By Pavel
[quote="JKol"][quote="Pavel"]Co to je za ortho scenérku?

PB[/quote]
Pokud myslíš fotky 5 a 6, tak to je ortho ve scenerce letiště LOWS[/quote]

Aha, jo...

Jinak sorry, já dnes nepoletím, užijte si to.

Jó kdybyste to letěli v X-Plane, to byste chrochtali blahem...

PB
By Schindler
Takže, zase pár fotek, na kterých máme i Pavla Kubáče, který se k nám přidal, ale byl večer, kličkovaná mezi mraky, a tak mám jenom jeho fotku před odletem a po odletu (absolvoval fázy LOWS - LOWK), museli jsme zkrátit z důvodu toho, že by OK-ABC neviděl letiště :)

Včera byl asi největší adrenalinový zážitek letět v údolí a na vrcholech třítisícových Alp. Za podkladu map jsme hledali odbočku, já jako navigátor :) a ve snaze trefit to správné údolí jsme ho radši trefili. Viděli jsme pár kostelů a klášterů, potkali pár přehrad, dokonce nás jednou překvapilo nemile počasí, kdy se mraky sevřeli ... ale užili jsme si to. A ještě k tomu poslední fázr v noci.

Ve výsledku jsme odletěli trať LOWS - LOWI - LOWZ - LOWK.

Výlet hodnotím opět na jedna. :)

Letu zdar,
OK-SCH/JKK/ABC
By Schindler
[quote="ThomassoCZ"]je to defaultní Cessna, popř. jaká? [/quote]

Je to CT210M CENTURION II HD SERIES FSX/P3D od Carenado. Přímo odkaz nejde dát, ale na stránkách to najdeš.

[quote="ThomassoCZ"]kde seženu VFR mapy Rakouska? :)[/quote]

Mapy se dají najít vždy na stránkách VACCu ;) Odkaz zde. A "rozbalit" si jednotlivá letiště (pokud nevyhovuje Němčina, tak vpravo nahoře přepnout do Angličtiny)

Jinak jestli chceš, tak ještě jsme pořád na cestě, ale vzhledem k nástupu na střední není čas zatím pokračovat :)
By ThomassoCZ
Taky mám Carenado, ale Skyhawk 172 nebo jak se to menuje, a tam není na palubovce GPS, což mi celkem schází :-).. Nástup na střední? Podle hlasu jsem myslel, že budeš starší :-))
By Schindler
[quote="ThomassoCZ"]... Nástup na střední? Podle hlasu jsem myslel, že budeš starší :-))[/quote]

Teď nevím, jestli ti děkovat nebo se naštvat :D
By Schindler
Ale naše mládí ukončíme, ať to tu zbytečně nezasíráme a nečtou ty naše \"mládkoviny\" ostatní :d

Jestli budeš/te chtít, tak se s JK nějak dohodneme, napíšeme, jak se vám to hodí, roztočíme vrtule a letíme myslím opět směr Alpy, ono to stejně skoro jinam nejde a možná vás vytáhnu na jedno místo, ale je potřeba VELKÝ dostup :)
By ThomassoCZ
Já jsem pro, Austria Professional X mám nainstalované, scenérky letišť nejsou problém :-) Stačí říct. Akorát se musím ještě naučit Cessnu ovládat :D detail :D
By Schindler
Momentálně jsem docela vytížen, ale rád bych naši výpravu posunul o kus dál a možná by se mohlo odstartovat již tento víkend. Pokud by měl kdokoliv zájem letět, tak je vítán. Budu (budeme) rádi, když nás bude víc. Jinak bych chtěl začít lítat trochu pravidelněji, takže pokud se někdo přidá, tak nějak doplníme plán cesty o nová zajímavá letišt. Pokud by bylo zájemců více, a věřím, že by se našli, tak bychom mohli udělat Tour 2013, abyste o destinace jako Innsbruck, Zell am See a další nepřišli :)
By Araneus
Ahoj, já bych se přidala, pokud budu mít zrovna volno. Ale asi bych k tomu potřebovala nějaké podrobnější informace. A taky občas bloudím, pokud to nebude vadit.
By ASG29
Tak mne by to taky zajímalo, ale... Prvně musím stáhnout a nainstalovat ortho. Potom sehnat a připravit mapu (asi klasicky, autoatlas a dokreslit prostory). A nakonec \"sehnat\" čas.
Já sám připravuji (zatím jen pro sebe, ale kdo ví...) akci \"Po stopě Stopětky cestovatelky\" ;) . Viz.: http://www.youtube.com/watch?v=EJ5vgT9M ... FD&index=1 .Ale zase musím stáhnout a nainstalovat VFR Germany East a South. Což je něco kolem 30GB. Což znamená mít čas na puštění PC.
A pokud se mi podaří sehnat objekty do FSX (hrady, zámky a další památky), chci si zalítnout poznávací trip po ČR (SR).

Ale jinak jsem už přeškolen na Katanu a rád ji provětrám. Špičkový addon!!!
By Schindler
Tak jsem rád, že se hlásíte. Je lepší létat v pěti, šesti než ve dvou ve třech :)

Takže abyste nepřišli o ty nejzajimavější destinace a my si to po roce připomněli, tak sestavím nový podrobný plán (návrh) celé akce, abychom se mohli od čeho odpíchnout. Samozřejmě návrhy vítány :)

Lety bychom si vždy dohodli, aby byla účast co největší. Nevím, jestli to dnes stihnu navrhnout, přece jenom to asi pár hodin potrvá, ale budu se snažit udělat svoje nejlepší.
By ASG29
Sorry za off... Co zítra (pro ty, co nemohou nebo zatím nechtějí za humna) zhruba hodinový polet?
LKLT-MIKE-Mělník-Kokořín-Houska-Bezděz-Ralsko-Sychrov-Valdštejn-Hrubá Skála-Trosky-Kost-LKMB-Benátky-MIKE-LKLT. Zhruba hodina letu. Manželka jde na tah, tak budu mít volno...
By Schindler
[quote="ASG29"]Sorry za off... Co zítra (pro ty, co nemohou nebo zatím nechtějí za humna) zhruba hodinový polet?
LKLT-MIKE-Mělník-Kokořín-Houska-Bezděz-Ralsko-Sychrov-Valdštejn-Hrubá Skála-Trosky-Kost-LKMB-Benátky-MIKE-LKLT. Zhruba hodina letu. Manželka jde na tah, tak budu mít volno...[/quote]

Dnes ti nic ještě neslíbím, ale rád bych si zaletěl ... až odpoledne přijedu z letiště, tak napíšu.
By Schindler
Ahoj,
tak jsem doma a proletěl bych se s tebou, stačí napsat kdy. Avšak budeš vedoucí vypravy. Dnes jsem na letišti dvakrát zmoknul, jednou nás začaly bombardovat kroupy a Radim Bradáč přilétl k nám do Hodkovic z Letňan kvůli počasí se zpožděním. Teď koukám z okna je tu pochmurně, možná i hřmí, takže počasí nám vůbec nepřeje. Jsem na mobilu, takže jsem aktuální stav nezhlédl ... Až budeš vědět víc, tak napiš sraz.