VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
This year\'s fields have been decided by you, the pilots and controllers of VATSIM. Here are your selections and this year\'s host airports:

Departures:
London Heathrow Airport (EGLL) (245)
Berlin-Tegel Airport (EDDT) (148)
Zurich Airport (LSZH) (144)
London Gatwick Airport (EGKK) (92)

Arrivals:
Miami International Airport (KMIA) (143)
Philadelphia International Airport (KPHL) (126)
General Edward Lawrence Logan International Airport (KBOS) (110)
Toronto Pearson International Airport (CYYZ) (100)

Congratulations to those selected and a huge thank you to all who applied. Now time to start getting to work

Numbers in parentheses indicate number of votes that field received.
[quote="George_L"][quote="Speedy985"]Už mám slot na EDDT do CYYZ- TOT 12.38z. Poprvé na CtP - asi to bude trochu mazec :)[/quote]

Budu v závěsu TOT 1310z[/quote]

Jsem zvědavej, jak dlouho bude trvat než mě předletíš :)
[quote="Speedy985"][quote="George_L"][quote="Speedy985"]Už mám slot na EDDT do CYYZ- TOT 12.38z. Poprvé na CtP - asi to bude trochu mazec :)[/quote]

Budu v závěsu TOT 1310z[/quote]

Jsem zvědavej, jak dlouho bude trvat než mě předletíš :)[/quote]

No, dozvěděl jsem se jednu novinku, která koliduje s termínem akce a možná se budu muset svého slotu vzdát :(
Já vám nevím přátelé, co jsem komu udělal, ale nechápu proč mi není dáno doletět nějakej dlouhej let. Teď to píšu hned, jak mi spadla FS. Naposledy mi to spadlo před 14 dny když jsme letěl na Madeiru a dneska zas. Jenže dneska to spadlo bez jakýhokoliv ohlášení, bez zatuhnutí, bez chybový hlášky - prostě se to jenom ukončilo jako by nic. Týden se na to připravuješ a pak tohle to 5ti hodinách 45ti minutách ti to spadne. Já už se tomu můžu jen smát. Už jsem byl na bodu 57N 50W. Už jsem byl za půlkou. :(
Smůla, tak tady přidávám alespoň nějaký screeny.

EDIT: ten pocit zmaru a zoufalství, když to spadlo bych fakt nikomu nepřál. BTW. příští měsíc objednávám novej comp (tohodle už mám po krk) - celý to přestavím, přeinstaluju na novej systém a bude to ok
Taky bych rád viděl screeny od někoho ideálně v EGLL, docela dlouho tam bylo cca 60 letadel na zemi.
Jinak PJ: Já v FSX nelítám IFR hlavně kvůli tomuhle, taky mi občas spadne. Zvaž létání long haulů na FS9. IFR lítám jen v FS9 a ještě se mi nestalo, že by to spadlo během letu.
btw. zrovna dneska v noci jsem letěl Praha - Johannesburg a vše ok :D
No přiznám se, že kousek nad Afrikou jsem nebyl k dispozici, ale kdo na nočních long haulech (nemluvím o Atlantiku, ale spíš Afrika a východ kvůli ATC) na hodinu - dvě neusne? :D Ale samozřejmě vás chápu a radši už nebudu lítat přes noc :).
Ses v tom taky pěkně vyžíval. Že bych tu, jak mě kdysi kdosi dávno napsal tu krávu mrchu .... za tečky si domyslete to co se nedá veřejně publikovat, protáhl :)
Po předchozí domluvě můžeme dát klidně něco společně.

Tento let byl můj vůbec nejdelší a v Praze už moc paliva v letadle nepřebývalo.