VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Deivoos
Hoši nevíte čím může být že u AX Extandet že na zemi se kormidlo doleva se vykloní úplně ale doprava jen asi z 1/3 ? Zkoušel jsem pohejbat s osama u joysticku ale tím to asi nebude;)
By JKol
Tak mě napadá, nemá Autobus nějakou limitaci směrovky jako MD82, tam si páčkou můžu směrovku přepínat do dvou módů (aktivní a něco jako pasivní)
By Deivoos
O tom nic nevim :S Zas tak moc Airbusy neznám, ale spíš bych řek že ne ;)

Protože proč by to na jednu stranu šlo na plno a nadruhou jen sotva na půlku ?
By Tommy
A přes ECAM, teda Flight controls, tam ti do ukazuje co? Full right nebo jenom tu 1/3?
By Tommy
Tak pak máš chybu asi v joysticku..zkus kalibraci....
By Tommy
Nebo nevím, třeba má airbus na svoje ovládání taky nějakou utilitku, tak to zkus s tím jestli to existuje.... :D
By Deivoos
Jo sorry ještě jsem zapomněl zmínit že na PMDG mi to funguje normálně ;) .... Mno zkusim reintall
By Tommy
Tak nějaká utilita od Airbus X...co rudder trim, není nějak vychýlený?
By anhista
Měl jsem podobný problém s křidélkami. Doleva šly naplno, doprava jen asi do čtvrtiny.Bylo to u všech letadel. Kalibrace ukazovala vše správně, a když jsem zkusil létat třeba v IL-2, tak to bylo OK. Takže problém čistě v FSce. A závěr? Nakonec se to vyřešilo samo.
By Pavel
Jestli máš registrovanou verzi FSUIPC tak to zkus namapovat přes něj - já teď řeším stejný problém s rozsahem u jednoho throttle quadrantu a ztrácím s tím nervy...

PB
By Deivoos
Matyáš: Aha, mno tak jestli mám stejný problém tak doufám že se to opraví co nejdřív :)

Tomáš: Nn, rudder je v neutálu

Ještě si to zkusim nastavit na klávesnici jestli to nepůjde alespoň s ní ;)
By Deivoos
Tak přes klávesnici to taky nešlo :/ Ještě mrknu na to FSUIPC jinak už nevim
By Deivoos
Jinak hoši tendle problém vyřešen, pomohla opravdu kalibrace :))

Ale sotva jsem s tím letěl poprvé zjistil jsem jiný problém, na LKPR ani LKMT (LKTB,LKKV nezkoušeno) mi nejde ILS app, tedy přesněji vše probíhá v pořádku až na moment, kdy by mělo jít letadlo dolů, v tu chvíli udržuje stálou výšku (4000ft), a klesat nezačne. Vždy ještě překontrolovávám zda mám naladěné frekvence, kursy, zapnuty VORy, autopilota 1 a 2 (ano vždy je to všecko zapnuté). Zajímavé ovšem je že třeba v LZKZ se mi to vždy povede. Nestalo se to nikomu ? Nemůže to být chyba někde v navigačních souborech(tedy přeinstalovat AIRAC?) ? Díky za rady :))