- 24 led 2013, 11:51
No jo, oni ti operátoři to pak přeúčtují nám, smrtelníkům :-)
Jinak jsem se nyní vrátil z obchůzky centra, abych trošku poladil technickou část. Nakonec jsme se dohodli, že já + 4 naši technici nastoupíme do kulturního centra v pátek 15.2. v 8h ráno. Kdo byste chtěl přijet už ráno a pomoci, budu rád. Roznosíme stoly na svá místa. Nakonec jsem to přehodnotil a všechny stoly pilotů a řídících umístím do ochozu hlavního sálu. Budeme více pohromadě, oni uvidí na plátno a lidé nebudou muset courat někam daleko. Vidím to jako nejlepší variantu.
Ke každému stolu přivedu kabel s RJ45 konektorem, ve kterým (když Bůh dá) bude nějaký kvalitní internet. Kdyby se to opravdu nezdařilo, je tam 3G síť a já přinesu minimálně 4SIMkarty v telefonech s možností APčka. Tím bychom využili místní internet se slabým uploadem a pak rozstrkali jednotlivé lidi na wifi. Dále ke stolům přivedu 230V v počtu, který neumím určit. Mám asi 10ks prodlužek se psy. S tím souvisí několik požadavků:
1) Kdo můžete, vezměte si sebou počítač, který nějak dokážete připojit na wifi (opravdu případ nouze). Tedy klidně nějaké vlastní APčko s vývodem na kabel a budete si wifi z mobilu konvertovat do kabelu a ten dáte do počítače (pokud není wifi ready)
2) Vezměte si s sebou prosím každý dostatečné množství prodlužovaček se psy, aby bylo dostatek zásuvek. Já tam budu mít i nějaké dlouhé prodlužováky pro případ, že by ty 2 zásuvky, co jsou na ochozech nápor naší konzumace elektriky nezvládly a museli jsme část počítačů napojit na jiný okruh. Vezměte klidně i nějaké náhradní pro ty, co zapomenou ;-) (V nejhorším zajedu do Baumaxu ;-)
Ještě k internetu:
Byl jsem se podívat na střechu kulturáku a na naše kanceláře (resp. na střechu budovy) je vidět. Probléím je v tom, že mezi kulturákem a budovou je řada vzrostlých stromů. Pokud by nenapadl sníh na větve, myslím, že to to rádio v pohodě propálí. Pokud nám ale zasněží, můžeme být v pr... Čekám na lepší viditelnost, abych se mohl rozhlédnout po okolí a najít nějaké vhodnější místo na připojení. Např. dům, kde bydlím, ale nevím, zda tam uvidím...
Toť zatím vše.
Hezký den
Petr