VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
Já osobně bych poprosil nebo navrhoval o úpravu bennaru z CSAV na velikost visačky, kterou bych si zkopíroval a vytiskl jako jmenovku. Visačku mám jinak volnou. Jistě by se to šiklo i ostatním pilotům CSAV.Šikovní si to upraví sami,chtělo by to hodit jen někam ke stažení. Díky.
Pánové,

díky za diskuzi ohledně trik a visaček, kterou tímto ukončuji.

Výsledek:
Nemohu nikoho nutit, ale vřele doporučuji a žádám, abyste přišli oblečeni v modrých džínách, piloti pak bílou košili nejlépe se zlatými proužky. Řídící v polokošili s výšivkou, které nechával vyrábět PB. Kdo nemá výše uvedené, nechť si vezme něco, co možná nejpodobnějšího. Co bych velmi nerad viděl, jsou trika. Ty považuji na takovou akci za nevhodné. Límeček beru jako podmínku. Ať již triko s límečkem nebo košili. Uvědomte si, že tam bude mnoho fotografů a fotky budou všude na internetu. S jistou pravděpodobností tam bude natáčet i dětská TV Liberec.

Visačky:
Tyto prosím nechte v mé režii. Po příjezdu do Vratislavic obdržíte každý svoji. Věřím, že se Vám bude líbit.

Petr
Ahoj všem,

tak jsem si šel pro jistotu do Kulturního centra změřit rychlost internetu a výsledek byl 8Mbps dolů a 300kbps nahoru. Takže nějaké obyčejné ADSL.

Nyní se ptám. Bude nám to pro provoz stačit nebo musím na ten den zařídit nějakým bezdrátem a jinými složitostmi linku rychlejší? Druhá varianta je samozřejmě pro mě komplikovaná, leč asi realizovatelná.

Petr
Tome, prozatím je v plánu natočení akce dětskou televizí. http://www.dtv-liberec.cz/

V lánu znamená, že mají nějakou redakční radu, kde se dohodnou, zda je to pro ně zajímavé. Já věřím, že ano, ale rozhodnutí padne myslím příští týden.

Samozřejmě budu rád za jakékoliv fotografie, videa, atd. Osobně mám vcelku kvalitní fotoaparát (Nikon D90 s externím bleskem, objektiv 800/200 tuším) a kameru, která už nestojí za moc (nějaký Panasonic miniDV. Ani není HD).

Takže fotoaparát klidně vezmu, i ho někomu propůjčím pro dělání fotek, kameru asi raději brát nebudu, ale doufám, že TV přijede.

Petr
[quote="PBily"]Ahoj všem,

tak jsem si šel pro jistotu do Kulturního centra změřit rychlost internetu a výsledek byl 8Mbps dolů a 300kbps nahoru. Takže nějaké obyčejné ADSL.

Nyní se ptám. Bude nám to pro provoz stačit nebo musím na ten den zařídit nějakým bezdrátem a jinými složitostmi linku rychlejší? Druhá varianta je samozřejmě pro mě komplikovaná, leč asi realizovatelná.

Petr[/quote]

Dobra otazka, pri plnem provozu se obavam, ze to bude problem.
Muzes jeste zjistit pokryti 3G siti a pripadne rychlost? Ja muzu mit 2 SIMky. Dalsi by se hodily...

Rada
[quote="PBily"]Ahoj všem,

Petr[/quote]

Petre, v tom vidim peknej pruser, hlavne v te nesymettice protoze hlavni problem bude s voicem ATC a pilotu, tam to kolikrat na ADSL kokta i v jednom cloveku natoz kdyz nas tam bude plno...
[quote="radarada"][quote="PBily"]Ahoj všem,

Petr[/quote]

Dobra otazka, pri plnem provozu se obavam, ze to bude problem.
Muzes jeste zjistit pokryti 3G siti a pripadne rychlost? Ja muzu mit 2 SIMky. Dalsi by se hodily...

Rada[/quote]

Což o to, SIMek můžu mít třeba 15, ale jak to chceš popropojovat?
[quote="radarada"][quote="PBily"]Což o to, SIMek můžu mít třeba 15, ale jak to chceš popropojovat?[/quote]
Nijak. Kazdy komp pojede s pripojenim pres vlastni telefon/SIMku. Tudiz zatez rozdelime u operatoru...

Rada[/quote]

To je ale docela průser, protože mobilní internet mam jenom na služebním noťasu a na tom si nezalítam... na soukromým noťasu potřebuju buď wifinu nebo LANko... tam to přes mobilní internet nedam :(
Napada me ale jeste dalsi tema k diskuzi - vyse zminena temata prednasek/prezentaci, ke kterym se ruzne zapisujeme jsou uvedeny v urcitem - podle mne ne zcela optimalnim poradi. Je sice pravda, ze ne vsichni budou poslouchat/pozorovat vsechno, ale i tak si myslim, ze by to mohlo mit jinaci poradi. Muzeme to samozrejme pretridit vecer pred akci, ale pokud uz mame harmonogram na webu, nebyl by to imho dobry napad. Tedy napr.:
10:00 - Let Ruzyně - Karlovy Vary
11:00 - Co je VATSIM a jak funguje
12:00 - Odlet Boeingu 737
13:00 - Jak začít létat na simulátoru
14:00 - Přiblížení a přistání Airbus A320
15:00 - Jak se řídí letový provoz ČR
16:00 - Ukázka multicrew letu
17:00 - Ukázka řízení letištní věže
18:00 - Vyhlídkový let v okolí Ještědu
19:00 - Ukázka řízení radarového pracoviště
20:00 - Sledování provozu ve vzdušném prostoru ČR s živým komentářem

Co vy na to - takto budou nektera temata na sebe logicteji navazovat.
...ale klidne to prekopejte.

Rada
[quote="radarada"]No to prave pres ten mobil - na kazdem smartfounu dneska udelas WiFi hotspot, na ktery se chytis z notebooku. Ja v techhle dobach ridim z Nemecka prave jedine takto.

Rada[/quote]

To bych chtěl vidět Tvůj účet za data roaming :-D
[quote="radarada"]Napada me ale jeste dalsi tema k diskuzi - vyse zminena temata prednasek/prezentaci, ke kterym se ruzne zapisujeme jsou uvedeny v urcitem - podle mne ne zcela optimalnim poradi. Je sice pravda, ze ne vsichni budou poslouchat/pozorovat vsechno, ale i tak si myslim, ze by to mohlo mit jinaci poradi. Muzeme to samozrejme pretridit vecer pred akci, ale pokud uz mame harmonogram na webu, nebyl by to imho dobry napad. Tedy napr.:
10:00 - Let Ruzyně - Karlovy Vary
11:00 - Co je VATSIM a jak funguje
12:00 - Odlet Boeingu 737
13:00 - Jak začít létat na simulátoru
14:00 - Přiblížení a přistání Airbus A320
15:00 - Jak se řídí letový provoz ČR
16:00 - Ukázka multicrew letu
17:00 - Ukázka řízení letištní věže
18:00 - Vyhlídkový let v okolí Ještědu
19:00 - Ukázka řízení radarového pracoviště
20:00 - Sledování provozu ve vzdušném prostoru ČR s živým komentářem

Co vy na to - takto budou nektera temata na sebe logicteji navazovat.
...ale klidne to prekopejte.

Rada[/quote]

Ahoj Rado,

nejen na webu, ale na všech letácích, atd... Takže s tím už hýbat nesmíme. K diskuzi to bylo dostatečně dopředu. Jinak témata jsem řadil dle toho, kdy lidé mohou přijít a kdy bude největší nával. Samozřejmě jen předpoklad.

Petr
Ještě k tomu internetu. Dnes se tam jdu v 10h podívat, abych zjistil, kam můžeme nainstalovat rádiový spoj. Mám nějaký ve skladu (5GHz). Pokud uvidíme na budovu, kde máme kanceláře, bude tam 25/25 Mbps. Pokud ne 100% uvidím na místní vodárenskou věž, kde máme optiku. Takže to bude chtít jen nějaké převodníky a asi to taky zprovozním. No stress. Jen je to malá komplikace, ze které plyne:

\"Není výborný internet jako výborný internet\". Protože výborný internet mi byl přislíben :-)

Petr
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20