VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
To by samozřejmě šlo a každé zvěrstvo (v mezích pravidel) je dobrým zvěrstvem. :) My s MiG-21 ale za letu nedotankujeme... :/ My holt musíme někde sednout, nechat si přistavit cisternu, a pak pokračovat ve štaci.

Pozn.: Dnešní cvičený let do Košic byl z rozhodnutí velitele vzdušných sil zrušen. Namísto toho VL a OG otestují scénář připravovaný pro Ramstein Rover 2012.
Zdravím všechny co maj smysl pro zelí, zajímá mě jedna věc, kolik je zde aktivních pilotů do splašených trubek :)

Stačí napsat :1. Aktivní
2. Aktivní pro dnešní slet.

Máte čas od 18:00LOC ? pro případ že by se někdo našel tak L159 - LKCV a programy TeamViewer 8 ( bohužel hamachi jde prudce do kopřiv tak sme našli dobrou náhradu s kterou to funguje ještě líp ;) ) + Teamspeak 3. Více info podam kolem 17:50LOC
po instalaci TV8 otevři a nutno doinstalovat \" Doplňky - Možnosti - Upřesnit - (lištou dolů a Upřesnit nastavení sítě - instalovat VPN.

Pro TV8 zatím vše.

otevři TS3 a server adress \"csko.cz\" dále vypiš svoje jméno a po připojení lištou dolů místnost FS a heslo: fs9

To je prozatím asi vše :) jinak ta místnost se po čase sama smaže když tam nebude někdo aktivní.
No, byly tady snahy o zrození historické letky a kde nic, tu nic... A přitom do FSX je tolik pořádných letadel. Ať už jen týkajících se čistě jen československého letectva, tak i historických letadel vůbec. A polítání s nimi by mne bavilo určitě víc, než s rourama.
Nácvik slétanosti, akrobacie či nácvik (a provádění) leteckých dnů, navigační lety...
Já, Honza Liška a občas Tomáš Vobořil zkoušíme formace. S Lišákem jsme docela dobře sehraný, Tomáš potřebuje ještě nějakou tu hodinu nalítat a bude brzo mezi námi ve formaci :) Takže dá se říct, že jsme aktivní aktuálně tří. pokud bys měl Vašku zájem, tak neni problem se domluvit na skypu ;) pro informaci lítáme FS2004 a L159ky od DoughBree Desing.
Byla by to vážně paráda mít letku ve čtyřech :)
Pánové samozřejmě se hlásím též! Pokud plánujete něco dalšího jistě se ozvěte. Popravdě asi nejsem shopen být každé létání, ale vynasnažím se co nejvíce.

Popřípadě pokud by se tu někdo našel i na splašené roury..myslím skutečné trubky jako je MIG-21 je vítán, s VL též létám. (I když mým přičiněním jednou za uherský rok)
Mimořádně jsem si do MIGu vzal sebou fotoaparát a pořídil pár mlhavých fotek při krušném přistání, kdy se podmínky na Popradském letišti slily do nepropustného mléka. Pomoc leadera VL sedícím v MIGu-29 nebyla co platná, po třetí zatáčce mi z dohledu zmizel i on.
Všechny tyto okolnosti vedly k poněkud nešťastému divertu do Sliače kde bylo ještě hůře, níceméně i přes jediné ARK a citelný nedostatek paliva (po vyrolování z dráhy motor zhasl) se mi podařilo v pořádku dosednout a pozdravit slovenské kolegy. Leader VL se vracel zpět do LZTT, za nímž jsem se po doplnění též vrátil. Plná \"Jednadvacítka\" je celkem těžká a tak jsem byl při návratu na LZTT obdařen ještě jedním okruhem a následným přistáním.
Závěrem můžu říct jen to, že jsem po dlouhé domě opravdu pocítil jaké je létat za podmínek IMC. Stačil by pouze VOR, RBSN, TACAN a bylo by hned lépe...ale při variu, horizontu a ARK je to opravdu o hubu..a je pravdou že bez občasné výpomoci GPS, zabudovanou PB, bych zřejmě nedoletěl vůbec.

[h]Stojánka ve Sliači[/h]
[img=VATSIM]http://img856.imageshack.us/img856/6596 ... 035290.png[/img]

[h]Již po druhé v Popradu s lepším počasím...ale opět nezdařeným přistáním[/h]
[img=VATSIM]http://img22.imageshack.us/img22/3112/f ... 185320.png[/img]

[h]Tak a teď už lépe..ovšem též ne dle metodiky[/h]
[img=VATSIM]http://img801.imageshack.us/img801/3070 ... 142217.png[/img]

[img=VATSIM]http://img685.imageshack.us/img685/1752 ... 230445.png[/img]
A Tu několik obrázků z dnešního polétání. Krátké přání šťastného nové roku průletem v Ruzyni a tu fotečky formace po přistání zpět v Čáslavi.

Škoda, že nám chyběl třetí do party. Tak snad zase příště.
Ondro (ale samozřejmě i ostatní, které by to zajímalo), možná nesu sovy do Atén, ale od stejného tvůrce, od něhož lítáme efku, je už venku i MF. Je to (bohužel) jen pro FSX (kterou nevlastním, proto taky bohužel), ale obrázky a videa vypadají perfektně. S MF už by se asi dalo skutečně reálně létat i mimo náš FIR. Blíž jsem to nezkoumal, ale už by to mělo mít VOR přijímač, takže metodou VOR-VOR bychom snad někam doletěli a v případě sračkoidního počasí bychom možná dali i ILS (jestli se nemýlím, ta původní verze MF už měla i základního autopajlota, který držel výšku a směr, jestli to má ten model, to nevím).

Jestli rozchodíš a bude se Ti chtít, mrkni na to. Já až budu mít čas tak si FSX budu muset koupit, protože toto mě fakt láká - vypadá to moc dobře. :)

Link:
http://migsim.ic.cz/emefka.html

P.S.
Chtělo by to ještě nějak vyladit to cca Hamaschi, abychom se viděli reálněji. Z mé strany furt není dost času. :(
[quote="Radizz"]Ondro (ale samozřejmě i ostatní, které by to zajímalo), možná nesu sovy do Atén, ale od stejného tvůrce, od něhož lítáme efku, je už venku i MF. Je to (bohužel) jen pro FSX (kterou nevlastním, proto taky bohužel), ale obrázky a videa vypadají perfektně. S MF už by se asi dalo skutečně reálně létat i mimo náš FIR. Blíž jsem to nezkoumal, ale už by to mělo mít VOR přijímač, takže metodou VOR-VOR bychom snad někam doletěli a v případě sračkoidního počasí bychom možná dali i ILS (jestli se nemýlím, ta původní verze MF už měla i základního autopajlota, který držel výšku a směr, jestli to má ten model, to nevím).

Jestli rozchodíš a bude se Ti chtít, mrkni na to. Já až budu mít čas tak si FSX budu muset koupit, protože toto mě fakt láká - vypadá to moc dobře. :)

Link:
http://migsim.ic.cz/emefka.html

P.S.
Chtělo by to ještě nějak vyladit to cca Hamaschi, abychom se viděli reálněji. Z mé strany furt není dost času. :([/quote]

MFku jsem teď nainstaloval,protože jsem si dopřál pořízení FSX. Stejně tak se přeškoluju na úžasnou L-39 od LotusSimu.
Původně jsem myslel že bude vybavena RBSN, ale sběžným pohledem jsem o něj nikde nezavadil a čas mi ani neumožnil ji ještě blíže prozkoumat.
Takže ano posílím to o modernější MIG. Momentálně jsem v Holandsku, v pondělí přilétám do Brna, v týdnu už avbl. pro létání.
Když bude čas tak se vám pokusim pomoct, ale jediná nevýhoda je, že se nato hamachi připojí max 5 lidí (nová databáze) jinak další nevýhodou je rychlost internetu, jestli máte někdo od o2 nebo podobný ksindly tak je to ztráta času a spíš byste byli akorát naštváni, ovšem pokud máte 100mbs nebo 1gbs (odzkoušeno na 1gbs síťi kterou mam) a i předtim na 100mbs to šlapalo vcelku parádně - hlavě jde o ty Pingy - pokud máte 50 a výš je to ztracenej čas. mužete si odzkoušet třeba na seznam.

V položce Start - spustit - cmd , a dále do příkazového řádku pište : ping www.seznam.cz -t , pak se vám rozeběhne sloupec s odezvou na Seznam. Jestli vám to stabilně drží do 10ms tak je velká šance, že si létání ve formaci užijete křídlo na křídlo ;) Takže snad se vám poštěstí ! a snad se ve vzduchu někdy sejdem ve více jak 3ech lidech a IVAO fanatikům to pořádně natřeme ;)
[quote="Michal Z."]Když bude čas tak se vám pokusim pomoct, ale jediná nevýhoda je, že se nato hamachi připojí max 5 lidí (nová databáze) jinak další nevýhodou je rychlost internetu, jestli máte někdo od o2 nebo podobný ksindly tak je to ztráta času a spíš byste byli akorát naštváni, ovšem pokud máte 100mbs nebo 1gbs (odzkoušeno na 1gbs síťi kterou mam) a i předtim na 100mbs to šlapalo vcelku parádně - hlavě jde o ty Pingy - pokud máte 50 a výš je to ztracenej čas. mužete si odzkoušet třeba na seznam.

V položce Start - spustit - cmd , a dále do příkazového řádku pište : ping www.seznam.cz -t , pak se vám rozeběhne sloupec s odezvou na Seznam. Jestli vám to stabilně drží do 10ms tak je velká šance, že si létání ve formaci užijete křídlo na křídlo ;) Takže snad se vám poštěstí ! a snad se ve vzduchu někdy sejdem ve více jak 3ech lidech a IVAO fanatikům to pořádně natřeme ;)[/quote]
S těma pingama na Seznam to je dobrý nápad. Vyzkoušel jsem a mám nejmíň 8ms a nejvíc 14ms. Průměr 9-10ms. A to mám wi-fi od Eurnetu (O2).
[quote="ASG29"]S těma pingama na Seznam to je dobrý nápad. Vyzkoušel jsem a mám nejmíň 8ms a nejvíc 14ms. Průměr 9-10ms. A to mám wi-fi od Eurnetu (O2).[/quote]

...ty jo, to je pro mě jak svahilština. To bude vořech, až se k tomu dokopem. :/ Možná na to pak založíme sólo vlákno. ...no ale proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14