VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
[quote="amalka"]Helmuti zjevně pečlivě prostudovali místní ceník. Proto těch 10 ft místo t/g.[/quote]

Spíš bych řek, že Helmuti se docela vytáhli, když přikývli na prosbu od řídící na TWR: "... many people are waiting here for you, would it be possible to make t/g or low pass?". Pilot se ještě ujišťoval: "would you like to have a low approach or t/g?"
Takže dopředu to asi plánovaný nebylo.
By Filip
Jo a při odletu dostalo jedno letadlo, že musí pokračovat vizuálně, protože není zajištěna spolehlivost ILS - na hp totiž stála 380...
By amalka
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"][quote="amalka"]Helmuti zjevně pečlivě prostudovali místní ceník. Proto těch 10 ft místo t/g.[/quote]

Spíš bych řek, že Helmuti se docela vytáhli, když přikývli na prosbu od řídící na TWR: "... many people are waiting here for you, would it be possible to make t/g or low pass?". Pilot se ještě ujišťoval: "would you like to have a low approach or t/g?"
Takže dopředu to asi plánovaný nebylo.[/quote]

To každopádně. A pak ještě ty vlaječky. Pěkné.
By Pavel
Mě se z toho videa od JL líbí jak dlouhej ten low pass dělá, hold s tim asi uměj... Dneska musela bejt super směna - lítání s novym prázdnym letadlem tyhle short haul lety a ještě dělat divadýlko lidem :-)

PB
By Kuba5
Ahoj, bohužel jsem vůbec nevěděl, kam mám napsat. Momentálně jsem po delší době v Praze a je rwy in use 12, což mě štve, ne kvůli tomu, žetu každých 5 minut přelítne letadlo (jsem v Butovicích), ale radši bych šel spottovat na 30. Je variable vítr 1 knts, tak proč není 30? Díky.

EDIT: Tak už se ten vítr trošku zvedl,4 uzly a směr úplně ideální pro 12. Škoda.
By George_L
[quote="Kuba5"]Ahoj, bohužel jsem vůbec nevěděl, kam mám napsat. Momentálně jsem po delší době v Praze a je rwy in use 12, což mě štve, ne kvůli tomu, žetu každých 5 minut přelítne letadlo (jsem v Butovicích), ale radši bych šel spottovat na 30. Je variable vítr 1 knts, tak proč není 30? Díky.

EDIT: Tak už se ten vítr trošku zvedl,4 uzly a směr úplně ideální pro 12. Škoda.[/quote]

Co Ti na to napsat?
Dovolím si parafrázovat slova klasika... "Spotteři jsou malí páni, Ruzyně řídí (rozuměj volí) přistávání."
By Kuba5
Nedá se nic dělat no. Jaké místo na focení je nejlepší? Na místě 4 (na planes mapě) jsou oficiální díry v plotě, jenže je to docela daleko od rwy a hlavně letadla už vyklidí dráhu hned tou pojízděčkou a ty díry jsou snad ještě dál.
By JKol
[quote="Kuba5"] letadla už vyklidí dráhu hned tou pojízděčkou[/quote]
[rejp] Vyklízí se sklep, dráha se uvolňuje [/rejp]
By Kuba5
Trošku nesouhlasim, taky používám spíš uvolnění, ale několikrát jsem viděl právě termín vyklizení, ale vždyť je to jedno.

EDIT: po trošku hledání na netu jsem zjistil, že se dost i v reálu používá vyklizení :)
By Schindler
Toto je výňatek z \"L Frazeologie\". Vyklízí se sklep, opouští se milenka ... tohle nás naučili starší kolegové :) Asi se svět nezhroutí, ale správně je to takto:

L: DRÁHA UVOLNĚNA
Pozn.: Je-li požadováno, pilot oznámí „DRÁHA
UVOLNĚNA“, když celé letadlo minulo vyčkávací místo
pro příslušnou dráhu.

A: RUNWAY VACATED
Note: The pilot will, when requested, report “RUNWAY
VACATED“ when the entire aircraft beyond the relevant
runway-holding position.
By Pavel
Nechce se někomu v neděli na LKPR? Pokud nebude (moc) pršet, tak si asi půjdu odpoledne vyfotit 747, Yangtze má přílet odlet 12:20-14:20... A uvažuju i o té druhé, 15:10 - 17:10, když bude pěkně, ve tmě to má také něco do sebe.

PB
By kopcimek
Plzeň v tradičním počtu 2ks (PP+TB) dorazí cca v 8:30h ke cargo spotu :)

Koordinovat budeme kdyžtak po telefonu na místě..

PB, kde to vidíte vy?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15