VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By sokol32
Obrázek

PL VACC controllers are pleased to invite pilots to the next edition of so successful “Warsaw Overload” event series. The fly-inn will take place on Sunday, September 23, between 18:00 and 22:00 UTC. Chopin Airport in Warsaw and TMA Warszawa will again face the traffic largely exceeding the published capacity of the terminal area. The last edition of the event allowed us to use only one runway at EPWA, this time both will be active and ready to accommodate even more aircraft! The number of 117 airplanes handled last year just asks to be beaten! Expect late landing clearance, be ready for immediate departure, enter holding over BIMPA as published! Excellent fun and great emotions are at your fingertips!

The information about the event is widely published, therefore a really significant challenge is expected.
Full ATC, from DELIVERY to RADAR will be at your service, also other major airports will be staffed.

Maps, sceneries, current NOTAMs and airport information to be found at: www.pl-vacc.org

WELCOME!
PL-VACC CONTROLLERS
By sokol32
Good news to everyone. We’re setting up a LIVE ATC CENTRE in Warsaw! The airport will be manned by a group of controllers sitting side by side throughout the event.
Obrázek
Obrázek

Still not convinced to visit EPWA? Just have a look at the record of the previous event:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Fly and find the craft of skilled Polish vcontrollers.
We are waiting for you this very Sunday!
By ThomassoCZ
Dneska to vypadá na pěkný zážitek. Ben Gurion overload a Varšava overload :-). Teď letím Praha - Tel Aviv, přiletím tam už při overloadu, otočím se zpět do Prahy, kde budou taky ATC a hned potom směr Varšava, měl bych to stihnout :-)))
By dan542
Pokud vím, tak je jen freeware a je hodně dobrá...

Taky poletím do LLBG, ale nevím jak to stíhám do EPWA, no zkusím mach .82, víc z toho nevytáhnu :). Nejspíš pak poletím OnDemand LLBG-EPWA – v Praze bych se zdržel moc dlouho...
Vím ne, tam dělám... :D :)

Jinak - do Varšavy jsem letěl, cesta v pohodě, řídící mi dal pár directů, v pohodě nalítnu ILS, při doteku s runwayí se to šprajcne a napsalo \"CRASH\" a konec... Jsem to měl takovou chuť to rozkopat... Hrůza. Nic jsem nezapínal, Crash modul se asi zapnul sám. Ta samá situace, jako s mým Squawkem \"C\".
Z toho si nic nedělej, já tam zkoušel letět dvakrát, a anií jednou nedoletěl dál než kousek za hranice. Pokaždé totální freeze displejů u PMDG NGX po zadání Arrival Route a přepnutí zpátky na stránku Legs. Pohledy se měnit daly, ale ovládat nešlo ani pedály, ani berany ani autopilotem. Tak jsem si to přepnul na pohled z venku a díval se, jak se při overspeedu nořím do země.
By ThomassoCZ
Jojo, crashe při dotyku s runwayí, s tím jsem si užil svoje :))) Teď radši před každým letem kontroluju CRASH OFF! :) Jinak Varšava fajn, poprvé jsem se na VATSIMu setkal se ženou za radarem, respektive TWR :)