storry píše:Pokud jsem z F170 nezačal klesat už asi 20 NM před BODAL, tak na BITSI FL100 nebyl a ubrzdit se to prostě nedalo.
Tak to přece nevadí? Imho to uklesat musíš i pozdějc, ale asi záleží na letadle, letovém modelu atd. Co máš za letadlo (typ, výrobce, FMC)?
storry píše:Takže teď (pokusím se o repete posledního letu) cca 10 NM před BODAL stáhnout motory. Nastavit na autopilotu speed 190knt. Zjistil jsem, že je pro pružnější zpomalení lepší ho vypnout, stáhnout motory a autopilot se automaticky později aktivuje sám.
Bych si skoro dovolil oponovat proti vypínání Autothrootlu takhle natvrdo, to prostě musí dát i s tím puštěným Athr. I za cenu zastavení klesání (nevím jak v B, v A320 ťuknu na VS knob a přejde mi to do režimu ALT HLD), v horizondu zabrzdit a pak klesat.
storry píše:Pozn1: k letu ve FL100 směrem do Brna: Trošičku mě zaráží, že mluvíme o FL100 a přitom bychom měli držet lichou hladinu. ee?
Liché/sudé rozdělení platí jen na cestovní hladiny, na tohle klesání to je jedno. To je to samé, jako že v LKPR dostaneš FL90 v downwindu, a je uplně jedno, jestli jdeš na 06, 24, 13 nebo 31.
Platí Vapp a klapky s podvozkem venku na FAF při všech VOR DME přiblíženích nebo jen při tomhle konkrétním?
EDIT: Platívalo při všech NPA (non precision approach), tedy všechny VOR DME, NDB DME, LOC DME, GPS DME apod. Dnes lze letět i jako decelerované přiblížení, ale tady, když to poletíš klasicky podle budíků (tedy nikoliv LNAV/VNAV overlay), tak bych to 100% neletěl jako decelerované, ale postaru (nikoliv poSTARu

, tedy s Vapp na FAF..
storry píše:Pozn2: Zapřísahám nováčky, nebrat jako nějaký návod! Pouze zkoumat

Tak mě napadá, chtělo by to nějaký instruktážní video. Je někdo schopen to zaletět s B737 nějak trošku dobře? Já s B737 neumím tak, abych si dovolil dělat z toho videa, ještě by si pak nějaký nováček udělal blbé návyky z toho, jak s tím letadlem neumim. Co, Filipe?

S A320 zaletět můžu, jen tak pro srovnání.
PB