- 17 srp 2009, 09:46
[quote="Petricius"][quote="Engin"][quote="Petricius"]
Já jsem pořídil AIRBUS volume 1 series od WILCA (součástí je A318, A320 a A321), chci letět z Mošnova - LKMT a FMC (MCDU) mi píše že na R 22 nezná žádné SID a F pláne je tedy F-PLN DISCONTINUITY. Koukal jsem se na navdata.at, ale tam jsem žádný SID pro LKMT a A320 WILCO nenašel. Mohl by mi prosím někdo poradit, jak lze do tohoto produktu sehnat a nahrát potřebné cesty? Předem díky. Doufám, že jsem nekoupil špatně, protože jinak to létá moc pěkně a on-line bych rád začal s kompletním servisem.[/quote]
Pohledej na tomto fóru nebo kdekoliv jinde pojem AIRAC.[/quote]
Já jsem fórum prohledával a dostal se na navdata.at, pak jsem klikl n airacs a dostal se na navigraph.com. Zde se dají (za peníze) stáhnout data. Problém je, že neví, zda stáhnout Wilco A320 Pilot In Command, kterýpodle legendy nemá SID a STAR a nebo (podle toho, co jsem se dočetl ve fóru) poslední verzi, který by WOLCO mělo mít univerzálně pro všechny produkty Wilco/Feelthere 737/777, ERJ, Legacy či Wilco/Feelthere CRJ. Nechce se mi dát peníze za něco, co by mi nechodilo a rád bych koupil na jistotu. Pokud jsem se díval na staení SID a STAR pro letiště, je tam jen LKPR a pro WILCO tam není žádná nabídka.[/quote]
Navigraph.com poskytuje každý měsíc AIRACy. Cca před čtvrt rokem (možná už je to dýl) přestali podporovat Wilco Airbus. Wilco společnost však na svých stránkách uvádí, že je bez problému možné používat do Airbusu 1i2 Airacy určené pro ERJ, aj. (Please note that users of Airbus Series Volume 1 (or 2) have to select "Wilco/Feelthere 737/777, ERJ, Legacy, Citation X" update files from Navigraph to update their FMS (although the product name does not appear in the list, it is the correct update file).)
Dále bych upozornil na jednu drobnost ohledně updatu AIRAců, kterou jsem dodnes nevěděl: If you experience strange behavior or CTD (crash to desktop)
Delete the "fmgc.cfg" file located in the \\FeelThere\\Airbus\\Fmgc\\A320 directory.
Another one will be created automatically at your next flight.
Removing this file is especially important if you have updated the navigation database with a different AIRAC cycle.