VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
[quote="Vasek Machan"]panejo.....nevíš jak se to nakonec vyřešilo?[/quote]

Nějak se nejspíš domluvili, protože se vizuálně vidět nemohli. První šel A340 z rwy06, pak 737 z rwy24..
[quote="MilanP"][quote="Vasek Machan"]panejo.....nevíš jak se to nakonec vyřešilo?[/quote]

Nějak se nejspíš domluvili, protože se vizuálně vidět nemohli. První šel A340 z rwy06, pak 737 z rwy24..[/quote]
jo,no jo....este ze si toho vsimli,nebo je nekdo upozornil..:-)
[quote="Vasek Machan"]panejo.....nevíš jak se to nakonec vyřešilo?[/quote]
737 vzal podvozek na křídla a zdrhal? XD nevim ale je to 20min po tom co jsem odlítal do LZIB a ten 774 tam stál celou dobu s jÁTRem prakticky na TWY G takže jsem ho musel objet málem po trávě protože jsem z 20 jel J G A a jelikož TWY B/B1/H/Z je zavřená do 15 prosince pokud se nemýlím tak nebylo kudy jinudy... v užívání byla 24 ofc jak bylo napsáno ale dle ATISU bylo a je "LOW VISIBILITY PROCEDURES IN OPERATION + CATEGORY II AND III HOLDING POINTS IN USE" a i pokud ten tvs teda čekal tak rozhodně neholduje CAT II III H/P pokud jo tak mě opravte ale z toho obrázku mi totak přijde ja sem ten poslední kdo by mněl někoho kritizovat ale todle mi příjde jako docela elemntární věc zastavit na správném místě ^^
[quote="straks"][quote="Vasek Machan"]panejo.....nevíš jak se to nakonec vyřešilo?[/quote]
737 vzal podvozek na křídla a zdrhal? XD nevim ale je to 20min po tom co jsem odlítal do LZIB a ten 774 tam stál celou dobu s jÁTRem prakticky na TWY G takže jsem ho musel objet málem po trávě protože jsem z 20 jel J G A a jelikož TWY B/B1/H/Z je zavřená do 15 prosince pokud se nemýlím tak nebylo kudy jinudy... v užívání byla 24 ofc jak bylo napsáno ale dle ATISU bylo a je "LOW VISIBILITY PROCEDURES IN OPERATION + CATEGORY II AND III HOLDING POINTS IN USE" a i pokud ten tvs teda čekal tak rozhodně neholduje CAT II III H/P pokud jo tak mě opravte ale z toho obrázku mi totak přijde ja sem ten poslední kdo by mněl někoho kritizovat ale todle mi příjde jako docela elemntární věc zastavit na správném místě ^^[/quote]
mluvíme o těch dvou letadlech?jedno stojí na h/p rwy a druhý na h/p rwy... ?
[quote="Vasek Machan"][quote="straks"][quote="Vasek Machan"]panejo.....nevíš jak se to nakonec vyřešilo?[/quote]
737 vzal podvozek na křídla a zdrhal? XD nevim ale je to 20min po tom co jsem odlítal do LZIB a ten 774 tam stál celou dobu s jÁTRem prakticky na TWY G takže jsem ho musel objet málem po trávě protože jsem z 20 jel J G A a jelikož TWY B/B1/H/Z je zavřená do 15 prosince pokud se nemýlím tak nebylo kudy jinudy... v užívání byla 24 ofc jak bylo napsáno ale dle ATISU bylo a je "LOW VISIBILITY PROCEDURES IN OPERATION + CATEGORY II AND III HOLDING POINTS IN USE" a i pokud ten tvs teda čekal tak rozhodně neholduje CAT II III H/P pokud jo tak mě opravte ale z toho obrázku mi totak přijde ja sem ten poslední kdo by mněl někoho kritizovat ale todle mi příjde jako docela elemntární věc zastavit na správném místě ^^[/quote]
mluvíme o těch dvou letadlech?jedno stojí na h/p rwy a druhý na h/p rwy... ?[/quote]
Mluvíme o LVP a ochraně směrového paprsku ILS při tomto. Více na http://www.vacc-cz.org/pilotstudy -> Low Visibility Procedures Manual, v. 0.59. Date 24 JUN 09
Já jsem tam toho člověka s A342 zahlídl (anomálie FSky). Doufal jsem že mi tam nevjede, protože to byl jeden z těch co mu slovo UNICOM moc neřiká. Dal jsem plnej plyn a pryč...Jak vidim, on tam nakonec stál ještě dlouho. Ve chvíli pořízení snímku já byl už 2 minuty ve vzduchu.
hmm super a ja sem za to byl dneska na onlinu zjebán že podle radaru nestojím tam kde mám hned při kontaktu twr jsem hlásil \"csa388 H/P CAT II/III rwy 24\" načež jsem byl dotázán kde stojím čemuž sem nerozuměl a po opakovaném dotazu jsem konečně odpověděl H/P CAT II/III rwy24\" a prej prostě ne moje scenerka in use je samozřejmě LKPR_X_RC2 o tom že by k ní byli nějaký další soubory blg what ever nevím zatím jsem ovšem neměl problém při holdování taxování nebo jsem na to nebyl upozrnn kde je teda chyba? takto vypadala situace v době upozornění že nestojim kde mam jsem byl možná ještě 1-2m dál :( *sad panda*
Obrázek
[quote="amalka"]Stojíte dobře a scenérku máte také správně. Zjevně máme my chybu v ground layoutu radaru. Omlouvám se.[/quote]
Mě se nemusíte omlouvat, spíš já bych se měl omluvit, protože zbytek letu jsem byl příjemnej jak vrata vod krimu. Nejdřív když jsem na to byl upozorněn tak jsem přehodil pohled ven, kouknul se na sebe a típnul scrren. Potom sem si řikal jestli už to nebylo moc a pak že jsem asi kkt a někde na webu VACCu se bude nacházet opravnej soubor ke scenerce. Ovšem nic z toho se nepotvrdilo, tak pak jsem se teda šel zeptat a pobrečet si sem. Snad se to s LKPR 2011 srovná :)
IOBEL najednou na UNICOMU zahlásil lineupRwy31 takeoff, kam se asi přímo přepojil a odkud snad nakonec i odstartoval, čímž mě doslova znechutil, nicméně jsem šel na dráhu, když hlásil \"že už se ocitl někde ve vzduchu\". Takže se to vyřešilo zcela imaginárně a k tomu není více co komentovat, no conflict. Nicméně ten screen vypadá moc děsivoučce :-) TVS292