1) Našel jsem chybu v původním příspěvku PS - Provedení letu - bod 5 - má být LKMT-
TBV-LKPD !!

Očekávám minimálně bonbón, že jsem si toho všiml.
Opraveno, děkujeme. Hm, bonbon.
2) L-39 nemá autopilota a jestli mě paměť neklame, kdysi tu proběhlo něco, že letadlo bez autopilota nesmí IFR nad FL100. Jak to tedy je?
Toto blbost, pokud to někde najdeš, vymazat. Není žádný generální zákaz/příkaz o použití AP. Pochopitelně, v certifikaci letadla pro RVSM je užití AP nezbytné, stejně jako tuto předepisují pravidla provozovatelů pro obchodní přepravu (i v nižších výškách), ale není to "generální příkaz".
K problemu pak ještě níže v OP, pro Tvůj konkrétní letoun.
Můžu nad tuto výšku jen kdybych přešel na VFR? (jelikož ideální spotřebu má L-39 až někde ve FL210-FL240)
Pokud vím, je L-39 v současnosti certifikovaná jen pro VFR, čili striktně vzato, musíš s ní být jen VFR. Pokud se toto opomine, (na VATSIMU není problém) není ale potřeba být nad FL100 jen VFR, viz výše.
Btw. "optimální spotřeba" vojenského letadla ? To je co? Nás učili, že "kam až doveze bombu", o spotřebě ani slovo.
3) Pak tu tedy proběhlo, že pod FL100, což pokud platí 2) je u mě vždy, mohu plánovat DCT jakkoliv, tj třeba VOZ DCT TBV DCT OTA, pokud nebudou aktivovány prostory mezitím?
2) Neplatí, ale jinak máš pravdu, pod FL100 lze plánovat kudychceš.
A je to do FL100 včetně?
Vyřešilo již Amalka, jen to více rozmáznu z pedagogických důvodů, proč se jednou říká do 100, jednou do 95:
Prostor E je do FL095 (see ICAO bs).
Prostor C je od FL95 (pozor, na starých ICAO bs je to jinak a ještě špatně, platí, jak píši).
Nicméně obecně platí pravidlo, že na straně více omezujícího prostoru (C) je nutno udržovat ochranný prostor 500ft, zatímco na straně méně omezujícícho prostoru (E), nikolikerověk.
Čili, nejvyšší hladina pro plánování v režimu "kuduchceš" je FL95, s tím, že IFR může takto plánovat jen do FL90 a VFR do FL95 - tj. může využít celý prostor, až do stropu. IFR v C, pak může použít běžnou hladinu FL100, která je separovaná od FL95, ale VFR v C nemůže plánovat v FL95, protože tam je ochranný interval pro C.
Obecná poznámka:
L-39 má provozovatele typicky AČR nebo nějakého privátního blázna. Obě organizace jsou si v zásadě podobné, především tím, že na ně nelze pohlížet jako na obvyklé hráče na civilním trhu. Proto pro jakékoliv lety AČR, mimo letů A-319 a pod., platí (platilo?), že jsou separovány od okolního provozu 2000ft a nikoliv 1000ft, coř se dodržuje i na VATSIMU. Tím také padá RVSM a jakákoliv diskuse o použití AP na L-39.