VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
By ASG29
Ať nezakládám nové vlákno a když se to týká fpl, tak to postnu sem: jelikož nemám aktuální AIRAC pro vRoute, tak bych chtěl poprosit nějakou dobrou duši, zda by tam nevložila route LKPR - LGIR, FL290-420, VOZ UZ81 KOVEL UM174 SNU UY571 BABIT UT23 VAGEN UL617 ATV UP169 SUD UJ65 BAVES.
Ověřoval jsem to na Eurocontrolu a u tratě nebyl žádný error, jen mi to hlásilo \"-ERROR PROF188: FLIGHT PLAN DOES NOT COMPLY WITH 8.33 CARRIAGE REQUIREMENTS / -ERROR EFPM219: NON RVSM APPROVED FLIGHT WITHIN EUR RVSM AIRSPACE\", ale to je asi tím, že nevím, co napsat do kolonky EQUIPMENT. S/C asi nestačí.
By amalka
Jde určitě přes vRoute ověřovat v Eurocontrolu AIRAC0909 trať když tento nemám ve vRoute aktivovaný? Mě to nějak nešlo.
By Peter Bartoš
[quote="amalka"]Jde určitě přes vRoute ověřovat v Eurocontrolu AIRAC0909 trať když tento nemám ve vRoute aktivovaný? Mě to nějak nešlo.[/quote]
No ved si ho vo vRoute aktivuj - kod je zadarmo, plati sa len za AIRAC...;)
By amalka
[quote="ASG29"]Nejde. Musíš mít ve vRoute aktuální AIRAC.[/quote]

Aha, tak jak si do dokázal do EC procpat?
By ASG29
Mám dotaz ohledně fpl VFR/IFR a opačně: je správný postup, jako je uveden například v instrukcích pro LKMH, tj. LKMH VFR DCT LEMBI/NxxxxA(F)xxx IFR L624 HDO....? A obráceně: HDO M725 KOMUR VFR DCT LKMH ?
Při odletu z Mnicháče (při jakémkoliv VFR odletu) mi je aktivace fpl IFR vcelku jasná - odlet dle VFR (podat fpl, ohlásit LKAA_CTR start a následující činnost, nad FL060 odpovídač (ale nic nezkazím, když ho zapnu už před startem, ne?), nad FL095 povolení od ATC). Potom před LEMBI normálně žádat ATC povolení k IFR?
Ale jak při přechodu z IFR/VFR? Mám se před posledním bodem (mez povolení) připomenout a automaticky očekávat zrušení IFR? Nebo ho dostanu automaticky?

Když jsem tak zkoumal možnosti pro VFR/IFR IFR/VFR pro LKLB, napadlo mne: dalo by se použít postupu pro LKMH (LKLB LKMH VFR DCT LEMBI.... // ....KOMUR VFR DCT LKMH LKLB)?