VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
pokud máš 737 ... HOLD - zadáš bod .. a pak tam naťukáš kurz a L pro levou zatáčku či R pro pravou ... pak tam máš další nastavení..
Promiň, že jsem to jen takhle vyhrkl .. snad to pochopíš :D
Jeden pěkný obrázek ze dnešního eventu v LSZH - letím příletovku, dostávám "Hold at AMIKI, FL110". Takže CDU, stránka HOLD, vybírám AMIKI, podle mapy dopisuju do levého sloupce třetí řádek 275/R (publikovaný holding: inbound track 275, pravé zatáčky) a potvrzuji EXEC. FMC mi vykresluje hold a v režimu LNAV ho autopilot letí, zároveň mi počítá "best speed 220kt" (vpravo dole) kterou nastavuji ihned na MCP a zpomaluji na ní (je to rychlost, při které mám nejnižší spotřebu na hodinu letu, takže se mi vyplatí na ní zabrzdit ještě při letu po trati k holdingu) a dostávám hodnotu HOLD AVAIL 00+33 (tedy 33 minut od teď dosahnu na diversion minimum fuel, což v mém případě bylo 7.3 tun (alternate jsem měl EDDM) - tuto hodnotu se FMC dozvědělo z INIT REF, kam jsem hodnotu 7.3 zadal před letem do řádku RESERVE.

PB
Přílohy
hold3.PNG
hold3.PNG (1.64 MiB) Zobrazeno 4177 x