VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By tmx
Jak jsem tu už někde zmiňoval, rozhodl jsem se udělat lite verzi AI traffiku pro použití v FSInnu. Protože jak víte, skAI je už celkem starý a neaktuální a hlavně obsahuje neskutečné množství zbytečných letadel (jednak geograficky, jihoamerické chartery nemusíme mít, a také 10 různých nápisů na Easyjet nebo Ryanair nikdo nepotřebuje), to vůbec nemluvím o Morten\'s AI, který je sice dost aktuální, ale neskutečně obří (přes 10 tisíc letadel, přičemž u mě cca každých 1000 letadel znamená minutu navíc načítání fsky).
Více modelů je pouze u letadel ČSA (A310, A319 new+old, A320 new+old, A321, B734 new+old, B735 new+old+hybrid OK-XGA, ATR42 new+old+skyteam, ATR72 old, S340 CCA) a TVS (A320 normal+white tail, B735, B738 normal+O2+oldPRG+OmanAir hybrid+Sunwings hybrid+white tail, B767), jinak vždy jen jeden repaint na jeden typ letadla. Aktuálně jsem na 570 letadlech, přičemž hledám minimálně ještě FFR 733, CGL A320 a možná nějaké ESK 733 a 735.
Pak ještě řeším problém, co s letadly Air Prague, Aztec, Leipzig Air a podobných hojných čistě virtuálních aerolinek. Asi nemáte repaint na AI Aardvark, EVAI, DJC, nebo podobné, že? :)

Aktuální obsah k nahlédnutí zde - http://rapidshare.com/files/350979670/fsinn_traffic.txt - budu rád, když mi tam najdete nějaké podstatné chybějící aerolinky. :)

Aktuálně je ještě potřeba k některým liverkám zmenšit noční texturu z 1024x1024 na 512x512. Zároveň přistupuju k fázi testování, pokud bude vše fungovat, poskytnu k veřejnému otestování. ;)
By tmx
No... Žere to míň paměti a rychleji se to načítá. Koukal jsem, že jak skAI, tak Morten\'s mají tu noční světelnou texturu zmenšenou, já čerpal z World of AI a tam u některých jsou ty větší, ale když to u skAIe zjevně nevadí, zmenším všechny. :)
By amalka
No ale není to jedno? Na disku je to buřt, ve FSce taky, stejně vidíš jen pár těch okolních letadel ne? To mi přijde trochu zbytečná práce ale já jí nedělám, takže proč ne. :P

L-410 PGU by šla ořezat ta free (normální letadlo) nebo to musí být vyloženě AI model?
By tmx
Nemusí to být AI, jen aby bylo co nejmenší. :)
A víceméně nejde o zmenšování textur, jen o nakopírování zmenšených k těm modelům, které je nemají, zas tak moc to neprožívám. :D
By MH
Ahoj, mam asi blbou otazkua nechtelo se mi kvuli tomu zakladat nove tema, tak jsem to prasknul sem. Pred par dny jsem presel na FSInn a nevim si tam rady s tim, jak zmenit svoji volacku? Jednu jsem zadal pri instalaci, ale ta vypada, jako by tam byla napevno, nevim jak ji zmenit. Vim, ze to bude blbost, ale vazne nevim.. Diky za rady
By ihrdlicka
Normálně to přepíšeš v nastavení (tzn. zmáčknout SET). Já to přepisuji jak v GLOBAL tak ještě v kolonce pod networks VATSIM.
To nevím jestli je nutné???
PS. omluv případné nepřesnosti popisuji z hlavy...
By tmx
Proč tak složitě, zapnu fsinn a kliknu na volačku, co v tom okně je dole, přepíšu a dám enter a hotovo, žádný lezení do nastavení! :)
By MH
Diky moc. Udelal jsem to tou jednodussi variantou primo na okne Control Panelu. Ja uz to takhle zkousel driv, ale to jsem byl prihlasenej na VATSIM, takze to neslo, ale nenapadlo me, ze to je tim..Takze diky:)
By roadmonster
[quote="tmx"]Proč tak složitě, zapnu fsinn a kliknu na volačku, co v tom okně je dole, přepíšu a dám enter a hotovo, žádný lezení do nastavení! :)[/quote]

Hele, to se člověk po třech letech používání dozví novinky :D Dokonce to nabízí poslední použitý, hmmmm...
By tmx
[quote="amalka"]Jako jeste lepsi je napsat volacku rovnou do fpl pri jeho vyplnovani. B-)[/quote]
Není, protože fpl mám přece už dávno předvyplněný a do panelu fpl vůbec nemusím. :D
By OK-SPA
[quote="tmx"]Jak jsem tu už někde zmiňoval, rozhodl jsem se udělat lite verzi AI traffiku pro použití v FSInnu....
.....
.....

Aktuální obsah k nahlédnutí zde - http://rapidshare.com/files/350979670/fsinn_traffic.txt - budu rád, když mi tam najdete nějaké podstatné chybějící aerolinky. :)

Aktuálně je ještě potřeba k některým liverkám zmenšit noční texturu z 1024x1024 na 512x512. Zároveň přistupuju k fázi testování, pokud bude vše fungovat, poskytnu k veřejnému otestování. ;)[/quote]

Pokud by byl zájem, tak z toho pak můžu vygenerovat konfigurační soubor pro použití ve SquawkBoxu. Zkoušel jsem to na knihovně MTL pro IVAO a funguje to celkem dobře.
By Pavel
[quote="OK-SPA"][quote="tmx"]Jak jsem tu už někde zmiňoval, rozhodl jsem se udělat lite verzi AI traffiku pro použití v FSInnu....
.....
.....

Aktuálně je ještě potřeba k některým liverkám zmenšit noční texturu z 1024x1024 na 512x512. Zároveň přistupuju k fázi testování, pokud bude vše fungovat, poskytnu k veřejnému otestování. ;)[/quote]

Pokud by byl zájem, tak z toho pak můžu vygenerovat konfigurační soubor pro použití ve SquawkBoxu. Zkoušel jsem to na knihovně MTL pro IVAO a funguje to celkem dobře.[/quote]

COŽE? Ty seš schopnej nacpat MTL do SBčka?????
By OK-SPA
Ano, do SB lze nacpat jakýkoliv model, tedy i modely z MTL, skAI, atd. Ani to není nijak složité, stačí znát jeho typové označení ICAO, kód aerolinky a případně livery.

Na kolečka se podívám, při testování jsem se díval na C172 a ta má přirozeně kolečka pořád venku ;).
By Jindřich
Ale čte.
1) Kolečka v SB nelze (nelze) nijak zobrazit. Musí to být model s pevně vysunutým podvozkem. Což všechny MTL Skai apodobné nejsou. Zbývá tedy buď použít modely VIP, které mají pevně podvozky dole, ale jinak jsou extrémě hnusné, anebo udělat v gmaxu apod nový 3d model. Pokud se použije model s pohyblivými částmi, bude podvozek vždy nahoře.
2) CZSB spí, nemám čas ani (hlavně) energii. Snad se hecnu na uprgad před Rhino (květen).
By Filip
[quote="Jindra"]Ale čte.
1) Kolečka v SB nelze (nelze) nijak zobrazit. Musí to být model s pevně vysunutým podvozkem. Což všechny MTL Skai apodobné nejsou. Zbývá tedy buď použít modely VIP, které mají pevně podvozky dole, ale jinak jsou extrémě hnusné, anebo udělat v gmaxu apod nový 3d model. Pokud se použije model s pohyblivými částmi, bude podvozek vždy nahoře.
2) CZSB spí, nemám čas ani (hlavně) energii. Snad se hecnu na uprgad před Rhino (květen).[/quote]
Ok, díky :)
Já jsem měl původně na mysli nějaký starý SBCz pack, který jsi tuším někdy dělal (možná se pletu). Samozřejmě, když bude nějaký nový, tak tím líp.
By Jindřich
Jsem se do toho nakonec pustil, tedy zbrussu nové gmax modely pro Squawk box s otevřenými kolečky (zatim 737-300/400/500, rozpracován model s winglety) vypadají takto:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Má to textury Wilco, tzn není problém s repainty.
Jen mi furt nejdou světla u toho ČSA, ale to se vyřeší.
By Norman Ramsey Briggs
Je tedy tady někdo schopen udělat sms file pro squawk box, aby to četlo mtl library - třeba IVAO? Vím o těch podvozcích, ale co naplat. Při použití FsInnu se mi strašně seká voice, takže ho nemohu použít a z vip modelů je mi už na blití.

EDIT: Kdyby někdo věděl, jak na sekání se voice příchozího i odchozího s FsInnem do takové míry, že nerozumí ani jedna strana, problém by byl vyřešen.