VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By greedy
Zdravím, rád bych vás požádal o pomoc nebo radu pro nastavení zvukové signalizace při klíčování. V nastavení FSInn je několik možností zvukové signalizace např. pro příchozí zprávu, spojení apod. To si celkem dobře umím nastavit jak potřebuji. Jednu věc ale nedokáži nijak vyřešit a v manuálu pro FSInn to nějak nenacházím. Když chci komunikovat s ATC zmáčknu nastavenou klávesu (popřípadě čudlík na beranech) a po ukončení zprávy klávesu pustím. Při tomto \"zmáčknutí-odmáčknutí\" mi to vždycky pípne, jako zvuková signalizace příchozí zprávy. Slyším to já i ATC. Rád bych se tohoto zbavil. Zkoušel jsem v nastavení FSInn zaškrtnout všechny možnosti, potom všechny odškrtnout, potom postupně každou zvlášť, ale při klíčování pořád \"píp-píp\".
Předem děkuji za radu, jak by se to dalo vyřešit.
Ahoj,
v poslední době mě FsInn odmítá nabídnout (vyhledat) seznam alternativních servrů. V praxi to znamená, že když se připojím, automaticky tam naskočí nějaká IP adresa ( z hlavy nevím). Když všechno funguje, tak mě to ani moc nevadí, ale když se to začne s..át, tak nejsem schopen se přepojit na jiný servr. Nevíte někdo kde by mohla být chybka??
(žádný firewall ani antivir jsem nedoinstalovával..)
Díky.
By PavelS
No, myslím, že chyba je na straně VATSIMU, kde se nějak změnila stránka (adresa), odkud se bere informace o IP adresách serverů.

Vyzkusil jsem toto :

FSINN - SET - Network - VATSIM - Servers : tam se ručně dopíše adresa (viz níže). Klikne se na křížek, okno se zavře a adresa zůstane uložena.

Jak tam uložit celý balík aktuálních adres, nevím, v případě pádu serveru zatím nutno dopsat novou ručně.

Aktuální seznam serverů VATSIM zde :

89.233.173.18 EUROPE-CE
88.198.64.7 EUROPE-CW
80.249.98.88 UK-1
195.78.48.15 EUROPE-E2
66.221.192.84 USA-S3
216.49.160.26 USA-SE
216.93.170.44 USA-W
202.45.127.66 OCEANIA
By Jouza
Zdravím, jde ve FSINN nějak nastavit signalizace, že je kanál zaklíčován někým jiným buď opticky nebo zvukově? V SB na to je kontrolka na panýlku.
By oupa
[quote="Jouza"]Zdravím, jde ve FSINN nějak nastavit signalizace, že je kanál zaklíčován někým jiným buď opticky nebo zvukově? V SB na to je kontrolka na panýlku.[/quote]

Na VVL panýlku je to tuším všechno vidět.
By amalka
[quote="oupa"][quote="Jouza"]Zdravím, jde ve FSINN nějak nastavit signalizace, že je kanál zaklíčován někým jiným buď opticky nebo zvukově? V SB na to je kontrolka na panýlku.[/quote]

Na VVL panýlku je to tuším všechno vidět.[/quote]

Správně, dokonce včetně všech dalších volaček na frekvenci... :P