VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By Lapak
[quote="torpy68"]Som trochu mimo tema,ale este sa chcem spytat ci aj vsetky scenerky a addony ktore sa budu instalovat do FSX treba spustat exe subor ako spravca?(napr Aerosoft,PMDG,Fspax a pod)A aj tie ktore idu mimo FSX,a len sa pridavaju cez scenery library?[/quote]

Problém se správcem je ten, že pokud máš FSX v Program Files, tak do něj programy se standartním oprávněním nemají možnost cokoliv zapisovat. Proto je potřeba i ty addony spouštět jako správce, aby si do toho FSX v Program Files mohl nasypat svoje soubory. Pokud máš FS někde jinde (případně jde i v Program Files ta složka FSX nastavit tak, aby to ní mohl lízt jakýkoliv program), tak to teoreticky není potřeba. Ale univerzálně se říká všechno spouštět jako admin, aby se tohle nemuselo hlídat a vysvětlovat :)
Pokud si přidáš scenerku ručně a sám si ji zapíšeš do scenery.cfg, případně to přidáš přes scenery library, tak to taky není potřeba. Pokud mluvíš o instalátorech scenérek, tak tam je to úplně stejné jako u addonů, taky si do té FSX složky chcou nasypat svoje soubory...
By loquito
zdravím, mám trochu inačí problém...po zapnutí control panelu a načtení databáze letadel se mi nezobrazí leví sloupec v control panelu...jak je tam VATSIM a další položky pod tím..víte čím to může být? díky
By rc_czech
Zkus zkontrolovat pripojeni k multiplayeru, i kdyz FSInn by se mel pripojit sam.
Mam dojem, ze leva nabidka je pristupna az po pripojeni k multiplayeru.
By loquito
tak už se mi to povedlo. jen se zeptám když kliknu na VATSIM tak to zezelená a po chvilce se to vypne a když kliknu na chat, tak to hodí chybu \"failed to create FScopilotFSInn.Chat...\"
By Radizz
Přátele,

myslíte, že by se dal nějak rozdýchat FS Inn Radar za používání SB? Tedy být připojený přes SB a přitom něco vidět na tom radaru?
By Lapak
[quote="Radizz"]Přátele,

myslíte, že by se dal nějak rozdýchat FS Inn Radar za používání SB? Tedy být připojený přes SB a přitom něco vidět na tom radaru?[/quote]

Napadá mě připojit se klasicky přes SB a ve FSInnu se připojit pouze jako OBS nebo Stealth. Jen na to asi budeš potřebovat druhej vatsim účet - protože nevím jestli tě to nechá s jedním účtem být připojenej jak v SB tak ve FSInnu (i když jako OBS). Pak by měl asi radar fungovat normálně a jako OBS tě snad ani ATC neuvidí dvakrát...
By Pavel
Ne, to ne, dvě vatsim registrace a připonení jsou ilegal. Normálně pusť SB, připoj se, a potom pusť samostatnej radar, mělo by to běžet neboť a potažmo radar bere traffic z multuplayeru a je mu asi jedno, kterej program ho tam cpe.

PB
By Radizz
Pokud mám provoz vidět i ve chvíli, kdy jsem já i provoz na zemi, tak to nefunguje. Lognu se přes SB, pustím FS Inn Radar a nevidím na radaru nic.
By Lapak
Já si právě nejsem jistej, jestli FSInn radar bere ty data z MP přímo z FS. Podle mě to bere jenom z informací co má v té své session, kterou pak pouští do FS. Proto ten \"ilegální\" nápad s OBS.
By Miquel
Ahoj. Mám taky problém s FSinn. Vše nahodím a zapnu FSInn kliknu na ikonu vedle VATSIMU na počasí zřejmě a po chvilce mi pípne a ikona VATSIM je červená. FSX spouštím jako správce. Nevíte čím to může být a když kliknu na chat tak to písne Failed to create FSCopilotFSInn.Chat (CWNDFS98MAIN=c21d83c) Takže nemůžu psát ani na UNICOM. Jestli se tam teda píše pod ikonou chat. Nevíte co s tím někdo prosím?
By Petr Holbik
Nekde jsem to tady nasel.Ten fsInn musis zapnout drive,nez zapnes fsx.Pak ve hre to zapnu znova z adons,a naskoci me i chat,ktery me psal,to same,co tobe.Jo a FSX bys nemel myt nainstalovany v Program files,radsi primo v C:,nebo D:
By Miquel
[quote="dan542"]Musíš ve složce s FSInn dát v Properties/Vlastnosti práva správce všem "exáčům".[/quote]

To jsem samozřejmě všude dal.

[/quote=Petr Holbik]Nekde jsem to tady nasel.Ten fsInn musis zapnout drive,nez zapnes fsx.Pak ve hre to zapnu znova z adons,a naskoci me i chat,ktery me psal,to same,co tobe.Jo a FSX bys nemel myt nainstalovany v Program files,radsi primo v C:,nebo D:

Re: FSX mám na D: Zkusím to tedy zapnout dřív, ale jaký exem? Zkusil jsem to tedy zapnout přes control panel a pak i v FS a jak kliknu na chat tak zas ta chyba.

Tak a ještě teda. teď jsem byl na stojánce jak si Petře přistaval v 14,35 a neviděl jsem tě.Ale pípal mi i chat. Ale nedokázal jsem ho otevřít. Stále ta chyba. Pak se mi oběvil i ATC asi na 5 sekund a zas zmizel. Už fakt nevím co dál?
By Pavel
Ve windowsácké nabídce start ho máš, tam si jej pust jednou aby se rozchodil chat a zase pak vypni, pak už můžeš normálně spouštět z FSky.

PB
By Miquel
[quote="Pavel"]Ve windowsácké nabídce start ho máš, tam si jej pust jednou aby se rozchodil chat a zase pak vypni, pak už můžeš normálně spouštět z FSky.

PB[/quote]
ok tam jsem spustil control panel. A zas vypnul jak tu píšeš. Pak to zapnu v FSX a dám chat a zas ta chyba. Antivir ani firewall nemám. Připojím se už i ostatní letadla tam mám a FPl odešlu, ale chat ani náhodou.
By Miquel
Když dám control panel tak mi naskočí tenhle http://2i.cz/281cc1eb38 a tam chat nikde není jen nastavení voice atd.. Asi jsem úplně blbej a omlouvám se že se tu ptám když jinde to je anglicky :-) ale velkéj angličtinář nejsem. ( snad pro to i to české forum je ) :)

:cool: Mais si elle était quelque part en français, de sorte qu\'il s\'adapte mieux. Tout le monde ne peut pas bien parler l\'anglais. :)
By Miquel
[quote="oupa"]To, co chceš spustit z nabídky Start, se jmenuje "FSInn UI"[/quote]

Super. Tomuhle říkám jasná odpověď. Jednoduchá a přímá. Děkuji :)
By Petr Holbik
Michale,a podarilo se ti to na konec?Ja te vydel na radaru,no,ale porad to jeste ladim.Dnes vecer me FS porad padal.Ale mozna to zpusobyla vymena scenery na LKPR.(u me).
By roadmonster
Tak jsem se včera do ruda nas... na SB s tím, že zas po dlouhé době zkusím FSInn. Nainstalováno bez obtíží, ale příšerně mi žere FPS. Addon scenery defaultního EDDF (tzn. nic extrémního) s jedním dalším letadlem v dohledu - pokles ze 30+ na 8-11 dle aktuálního pohledu. A to se prosím nehejbu! Ani si radši nepředstavuju, co to bude dělat při eventu na finále. Máte někdo nějaký triky, jak to vylepšit? Multicore nastavení pomáhá max o 2-3FPS, já to potřebuju tak o deset - jinak to není použitelný.
Používám FSPS Xtreme, kde se dá s addonama pohrát, jenom nevím jak s tímhle. A taky FSUIPC4.
V nastavení multiplayer omezen na 28nm range a 21 letadel max.
Používám Win7 na notebooku Dell s Nvidií GForce555M a Core i7 - 2 jádra, 4 thready.
Využití CPU cca 70% při focusu ve Win a 80-90% při focusu na okno FS.
Běh FS ve fullscreenu vylepší framerate o nějakých 5FPS a navíc je pro mě nepoužitelný, protože překliknutí do win často shazuje FS a navíc je zoufale pomalé (tzn. lítání s pomocí netištěných PDF chartů nemožné).
By Lapak
Nemáš nastavenou průhlednost FSInn oken? To má tyto důsledky. Druhým žroutem může být \"špatné\" nastavení AI letadel, kde při eventu ti FSInn kolem tebe načte deset NGXek nebo podobných addonů. Ale prvně mrkni na tu průhlednost.