VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By Gelba
Děkuju, no FSUIPC jsem aktualizoval a stáhnul, mám ho i pod složkou Addons ve FSX na liště, SB se stále nechytá. Což o to ,já se sním bezproblému připojím, když si FSku hodím na lištu, jenže jak kliknu zpět tak počítač prostě zamrzne.
No FSInn jsem stáhnul také, ale výsledek stejný. Ovšem zde si nejsem jistý jestli to není mezi klávesnicí a uživatelem. Když tedy Modules v FSX není tak jak se vlastně FSInn spouští?
By tmx
No v takovém tom posledním odkazu na liště... :D Moment, podívám se...

Addons se jmenuje... Je tam FSCopilot a v tom Inn cotrol panel.
By Gelba
[quote="tmx"]No v takovém tom posledním odkazu na liště... :D Moment, podívám se...

Addons se jmenuje... Je tam FSCopilot a v tom Inn cotrol panel.[/quote]

Hehe, ta mrška tam prostě není :) Mám tam jen FSUIPC.
U mne nabídka FS Copilot (nebo tak nejak, ted nevim, uz jsem v posteli a píšu z phounu) vznikla přímo na liště. V ní je vše potřebné. Asi je nutné to instalovat podle návodu z jednoho z těch odkazů, co jsem posílal.
By koudy 25
Zdravim všechny,

po delší pauze (cca 2roky) jsem se chtěl zase připojit na Vatsim, ale marně. Nedávno jsem musel preinstalovat PC takže všechno mám čerstvě nainstalovaný Win XP, SB3 to jsem vždycky používal a bez problému. Ted jsem, ale narazil, když se chci prihlásit tak vyplním server ID atd ale vyhodí mě to hlášku v SB3 Error from server: Invalid CID/password z toho jsem usoudil že by mohl být zablokovanej účet na Vatsim, ale zkoušel jsem se tam přihlásit na forum a to de v pohodě. Pak se tam ještě objeví okno a v tom je to napsaný taky. Servery se mi nezobrazujou tak jsem vyplnil IP adresu, zkoušel jsem to i zadat do těch registru, ale to mi napiše něco jako, že to zadaný soubor neni script registru, ale to me ted tak netrápí spiš to, že se nemužu připojit.

Věděl by někdo co s tím a jak to zprovoznit?
Předem díky.
Koudy
By Pavel
Ahoj, nemáš nějakého ATC klienta, přes kterého by se dalo observovat? Euroscope, nebo starší VRC. Pokud by ses přes něj připojil tak tvůj účet funguje a byla by chyba 100% v SBčku, pokud by bylo něco s účtem, tak tě to nepustí ani observovat.

Vítej zpět!
PB
By koudy 25
Tak to nemám ale VRC jsem měl jenom nevim kde jsem to stahl, ale pokusim se pohledat a vyzkoušim treba mezitim někdo poradi něco dalšiho. Každopadně dik za tip.

Koudy
By Pavel
Hm tak jeslti ti zatim blokli účet tak s tim nic nenaděláme my z VACC-CZ, to se asi raději obrať na někoho z vatsimu nebo vateudu, většinou tam tyhle věci jsou schopni vyřešit rychle.

PB
By koudy 25
Kluci díky ten link už jsem zkoušel, a píše mě to že mam učet inactiv a že mám vyplnit trouble ticket. Tak jsem to udělal a uvidím.
Zatím díky snad se brzo uslyšíme.

Koudy
By ASG29
Prosím o radu...
Mám WinXP. Na jednom disku mám FS9, Squawkbox 3. Na druhém disku mám FSX. Chtěl jsem tedy nainstalovat SB4 pro FSX. Bohužel při pokusu o instalaci mi to vyhodí hlášku \"An error occurred while trying to modify Flight Simulator X configuration files\". Když jsem zkusil u nainstalovaného SB3 spustit exe soubor pro fsx, zase to hlásilo, že nemůže najít knihovnu letadel, či co...
[quote="ASG29"]Prosím o radu...
Mám WinXP. Na jednom disku mám FS9, Squawkbox 3. Na druhém disku mám FSX. Chtěl jsem tedy nainstalovat SB4 pro FSX. Bohužel při pokusu o instalaci mi to vyhodí hlášku "An error occurred while trying to modify Flight Simulator X configuration files". Když jsem zkusil u nainstalovaného SB3 spustit exe soubor pro fsx, zase to hlásilo, že nemůže najít knihovnu letadel, či co...[/quote]
Výše uvedené je důvod, proč jsem přešel na FSInn. Řešení jsem nenašel. :(
By Tadeas01
Dobrý podvečer, poprosil bych o radu s tímto problémem. Akorát se snažím rozeběhnout SB, ale jak se dostanu ke kroku kalibrace mikrofonu, spuštěné FSko na spodní liště nahlásí, že přestalo pracovat a vypne se, vzápětí pak i SB. Mám rovnou SB odinstalovat a zkusit kombinaci FSInn+FSCopilot? Na PC mám Windows Vista. Prosím, zkuste mi pomoci. Moc děkuji. Tadeáš
By George_L
[quote="Tadeas01"]Dobrý podvečer, poprosil bych o radu s tímto problémem. Akorát se snažím rozeběhnout SB, ale jak se dostanu ke kroku kalibrace mikrofonu, spuštěné FSko na spodní liště nahlásí, že přestalo pracovat a vypne se, vzápětí pak i SB. Mám rovnou SB odinstalovat a zkusit kombinaci FSInn+FSCopilot? Na PC mám Windows Vista. Prosím, zkuste mi pomoci. Moc děkuji. Tadeáš[/quote]

Jakou verzi SB se snažíš rozběhat a pod jakou verzí FS?
By Tadeas01
Je to SB3 a mám FS2004. Podařilo se mi přes to teď dostat, ale hlásí to, že není mikrofon nakalibrován. Bude ale doufám fungovat na VATSIMu, provedl jsem kontrolu funkčnosti přes Skype a fungoval, tak snad by neměl být problém.
By George_L
Kombinace SB3 a FS2004 je správná. * Se připoj na VATSIM a požádej kteréhokoliv řídícího o RADIO CHECK a budeš v obraze. Za chvíli budou online naši ATC, takže to v LKxx můžeš probrat podrobněji.
By Tadeas01
Tak to se obávám, že již nestihnu, musím za chvíli odjet, bohužel. Je možné provést RADIO CHECK aniž bych poté odletěl nějaký let? A ještě jeden takový malý dotaz. Vím, že by to možná patřilo k jinému tématu, ale podle čeho si mám vybrat volačku? Chystám se létat pod BAW (s B752) a nejlépe a pro mě nejvíce přirozeně zní BAW856, je možno pod ní létat, popř. podle čeho bych měl volačku vybírat :-)
By George_L
Samozřejmě můžeš požádat radio check a pak nikam neletět, není problém ;)

Zkus si zadat vyhledat callsign na http://www.vataware.com, jestli s tím někdo už nelítá, není možné mít připojené dvě stejné volačky ve stejnou dobu (kdekoliv na virt. světě).