VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
[quote="Lapak"](...) jsem přemýšlel nad ActiveSky, ale pokud v něm zapnu, aby bral počasí z VATSIM serverů(...)[/quote]

Pozor na to, že klasické AS (nevím jak ASE) bere hodnoty z VATSIM serverů pouze v případě, že je v AS vyplněný letový plán a to jen pouze pro startovní a cílové letiště !

(PS: kdo toto navrhoval, to by mě zajímalo, ode mě by dostal metál ... na zadek)
[quote="amalka"]Windshear jako takový není v žádné fsce simulovaný, gusting a variable wind simuluje sama FSka bez FSUIPC naprosto normálně. Na co ses konkrétně ptal? (FSka, verze AS)[/quote]
FS9 + AS6.5
[quote="Engin"](PS: kdo toto navrhoval, to by mě zajímalo, ode mě by dostal metál ... na zadek)[/quote]

Takže "use VATSIM weather" nepoužívat? Chci mít stejné počasí jako letadla kolem mě, tak to by dávalo smysl to mít zaplé, ale v praxi to neznám, proto se ptám :)
[quote="Lapak"][quote="Engin"](PS: kdo toto navrhoval, to by mě zajímalo, ode mě by dostal metál ... na zadek)[/quote]

Takže "use VATSIM weather" nepoužívat? Chci mít stejné počasí jako letadla kolem mě, tak to by dávalo smysl to mít zaplé, ale v praxi to neznám, proto se ptám :)[/quote]

Používat. Nic se tím nezkazí. AS obvykle má aktuální METAR o něco dříve, než je tento rozdistribuovaný VATSIMem, tzn. vůbec ničemu to (obvykle) nevadí.
Ahoj,
mám AciveSky6 (FS9) a myslím, že mi nebere správné počasí. Počasí ze SquawkBoxu mám zablokované, takže by s mělo brát pouze to z AS. VATSIM online weather je povoleno ale i přesto nemám správné METARy.
ASv6:
Active wx: 281553Z
LKPR 281600Z 02005KT 9999 FEW030 BKN036 03/M04 Q1008 R24/550156 NOSIG

Správný METAR by ale měl být:
LKPR 281830Z 13013KT 9999 OVC030 01/M03 Q1008 NOSIG
(zdroj: stránky VACC-CZ, letiště LKPR a vattactic.com - oba byly stejné)

Vygenerovaný METAR je tedy 2,5 hodiny starý. Zde je screen mého nastavení. Chybí mi tam něco?
Kdyby měl někdo návrh lepšího (reálnějšího) nastavení, které se netýká přímo tohoto problému, budu rád za jakýkoli návrh nebo radu.

Obrázek
Zpoždění AS je známá věc. Přešel jsem (i kvůli jiným věcem) na FSrealWX lite a jsem naprosto spokojený.
Obrázek je ze 22:09. Real METAR = VATSIM METAR: METAR PRAHA ISSUED AT 21,00 WIND 120 DEGREES 7 KNOTS VISIBILITY 10 KILOMETRES OR MORE OVERCAST 2 THOUSAND FEET TEMPERATURE 1 DEWPOINT MINUS 3 QNH 1008 HECTOPASCALS NOSIG
Takže 100% shoda. Krom toho FSWX stahuje a používá data SYNOP a TAF.
[quote="Jindra"]Zpoždění AS je známá věc. Přešel jsem (i kvůli jiným věcem) na FSrealWX lite a jsem naprosto spokojený.
Obrázek je ze 22:09. Real METAR = VATSIM METAR: METAR PRAHA ISSUED AT 21,00 WIND 120 DEGREES 7 KNOTS VISIBILITY 10 KILOMETRES OR MORE OVERCAST 2 THOUSAND FEET TEMPERATURE 1 DEWPOINT MINUS 3 QNH 1008 HECTOPASCALS NOSIG
Takže 100% shoda. Krom toho FSWX stahuje a používá data SYNOP a TAF.[/quote]

Sice je to vlákno pro Active Sky 6, ale u novější verze např. Active Sky 2012 tyto problémy nejsou a aktualizace počasí probíhá v časovém období jako aktualizace počasí VATSIMu. Takže bys měl napsat AS6, abys slovíčkem AS neházel všechny verze do jednoho pytle :)

Ale jinak se mohu podívat do nastavení FS9, když bych pustil druhý počítač, ale to zpoždění se mi nějak nedá (ale je to možný).

EDIT: Pěkný čas příspěvku :)
Ahoj, používám také FSRealWX Lite a je super, vše mi šlo dlouhou dobu, ale teď mám problém. Začalo to dnes při přiblížení na Djerbě. V příloze screen... nejdřív jsem nevěděl čím to je, pak jsem to zkusil na zemi, zapnul jsem FSRealWX (a dal START) a najednou zase takhle šílely textury. Netuší někdo co s tím?
[quote="marenadl3"]Mám to FSRealWX a mám dotaz. Aktualizuje se tam počasí samo, nebo musím při approuči aktualizovat ručně? Dík.[/quote]
Skvělej prográmek! Jinak já ho používám a mě se to aktualizuje samo.
EDIT : Zhruba jednou za 15 minut.
myslím, že je tam defaultně nastavené, že při approachi (4000 a níž nebo tak nějak) to počasí automaticky neposílá do FSX. Takže třeba v LKPR kliknu ve 3500ft na \"Start\" v FSrealWX, aby to updatovalo počasí i na cílovém letišti, pak už to nechám být.