VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By amalka
[quote="Jouza"]

K FSINN:
Problém je s ATR 72-500 od Flight1. Po spouštění FSINN zmizí z variometru dílky a kolizní navigace od TCAS, takže nejde přesně odečíst vertikální rychlost. Jak moc zlobí TCAS jsem zatím nezkoušel. Někdo udělal aj screen shot viz:
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek ... =0&style=2
Zajímavé je, že když se ovl. panel FSINN přepne do té miniaturní podoby, nahraje se letadlo znova, tak je to OK do doby, než se znova přepne do standardního ovládacího panelu.[/quote]

Aha testnu. Je to ale divný, protože to je klasicka TCAS / VS gauge, s tím nemá FSInn nic společnýho. Leda jestli se ti nějakej podobnej gauge nenainstaloval s FSInnem a nepřepsal ten ATRkovskej. To ale nevysvětluje proč by to při změně na MCP (mini control panel) mělo měnit vzhled tohohle budíku. Zkusil si přeinstalovat ATRko? Aby si zpět přepsalo ty původní gauges?

BTW: Integrace s odpovídačem ve FSInn ti funguje? (tzn, přepne se FSInn do C když nahodíš C v letadle na odpovídači)?
[quote="Dominoa320"]Ahoj,
nevěděl by někdo jak na tuhle chybku? Po každém znovuotevření SquawkBoxu se mi takto rozhází údaje v kolonkách. Viz obrázek. Zkoušel sem to reinstalovat, dokonce i sáhnout do registrů ale nic nepomohlo.
[/quote]

[quote="Pavel Křivánek"]
2. různé hieroglyfy připojené ke všem vyplněným položkám ve SB4, které je nutné mazat před každým přihlášením na VATSIM – NEspouštět FS9 pod Vistama v režimu kompatibility pro XP
[/quote]

Není to náhodou ono ?
By Dominoa320
Jo je jenže tohle nepomohlo.. asi reinstaluju celej počítač a uvidim no... ale moc se mi do toho nechce jenže co mi zbývá :(
By Jouza
[quote="amalka"]
Aha testnu. Je to ale divný, protože to je klasicka TCAS / VS gauge, s tím nemá FSInn nic společnýho. Leda jestli se ti nějakej podobnej gauge nenainstaloval s FSInnem a nepřepsal ten ATRkovskej. To ale nevysvětluje proč by to při změně na MCP (mini control panel) mělo měnit vzhled tohohle budíku. Zkusil si přeinstalovat ATRko? Aby si zpět přepsalo ty původní gauges?

BTW: Integrace s odpovídačem ve FSInn ti funguje? (tzn, přepne se FSInn do C když nahodíš C v letadle na odpovídači)?[/quote]

ATR jsem přeinstaloval a furt je to stejný, provázání odpovídače FSINN a letadla samozřejmě taky nejde, ale to považuju za minoritní a zatím jsem se nesnažil tím zabývat.
By amalka
Pokud ATR umí posílat stav transponderu do SBčka, tak s FSInnem to jde taky, je ale nutné aktivovat sbgaugebridge.dis (v modules) jejím přejmenováním na sbgaugebridge.dll)

Jakmile se dostanu k instalaci ATR dám vědět. Dělá to i když zavřeš celý CP (tzn. na obrazovce není z FSInnu nic vidět)?
By Filipos
Jedna paní povídala, že to prý jde jen s určitou verzí, když se instaluje nějaký patch, už to prý nejde...
By Pavel
Aha. Kdyz uz jsme u ATRka a SB, funguje vám rádio? Já si na stdby naladim něco, a nemůžu to přehodit na active, pokud běží SB. Když SB vypnu tak se to chová normálně. Takže musim ladit přes SB přkazem .com1 Nezažil to někdo?
By DngrsKuzle
Me spojeni ATR-SB u transponderu funguje. Me u ATRa nejde prehodit COM1, kdyz nemam zaply NAV1. U COM2 je to analogicke. Nevim, jak se to chova bez SB.
By Jouza
[quote="amalka"]
Jakmile se dostanu k instalaci ATR dám vědět. Dělá to i když zavřeš celý CP (tzn. na obrazovce není z FSInnu nic vidět)?[/quote]

Jasně, jakmile ty dílky zmizí, už se tam nevrátí, jedině když by se FSINN CP zavřel a nahrálo se znovu letadlo. Dnes jsem zjistil, že u TCAS funguje jen levá půlka budíku, cíl v pravé části byl vidět a jakmile přeletěl do levé tak zmizel. Je to škoda FSINN se mi víc páči ako SB, ale tohle je blbý.

K SB a ATR, na svém starém stroji (XP) jsem problém s přelazováním freq na panelu neměl, na novém (Vista) jsem to zatím nezkoušel, zatím jedu na FSINN. Váhám, co je menší zlo: nemít TCAS a přesný údaj variometru, nebo poslouchat ty příšerný zvuky z SB.
By Jouza
Zdravím vespolek. Momentálně mám se SB tenhle problém a nevím co sním:
Nejdřív vše funguje jak má, hlas jede, po cca 30 min najednou odejde hlas aniž bych něco zpozoroval, řídící PS musí být mnou frustrován, už se to stalo tak 4x - tímto se mu omlouvám, ale jinak než v provozu to nejde vychytat. Neslyším a také nevyslílám. Jde jenom text. Naladění kanálu je stále signalizováno, vysílání je také signalizováno. Obsazení kanálu při vysílání někoho jiného již není signalizováno a cizí komunikace není slyšet. Přeladění na jinou pozici com1 i 2 již neproběhne. Jediná možnost je shodit celý SB (pouze disconnect nepomůže) a znovu se připojit, pak to zase jde. Provedeno již reinstall SB, přechod ze SB3 na SB4, shodit firewall.
WinXP, FS9, F1 ATR, notebook ASUS N50VN. Any ideas please?
By daniel masaryk
Dobrý den mam takový problém se sqwuakbox takový já mám pořád hezké počasí pořád svití slunce a chtěl bych aby tam třeba přšelo nebo .zataženo nebo sníh protože to je pak neralny a přitop jednou za čas mi ve sqwuakboxu napíš wheater update lkpr třeba ale počasá pořád slunce prosim piště rady na mail: masaryk4@seznam.cz děkuji za každou odpovjed a pomoc
By Jouza
Ve SB bohužel neprší a nesněží, mraky ale by být měly. V nastavení SB by mělo být zaškrtnuto, že SB kontroluje počasí a ještě ověřit ve FS, že není nastavené nějaké konstantní počasí, SB by to měl myslím na přehodit na \"user defined\" nebo tak nějak.
By Pavel
Nejjednodušší způsob je postavit se někam na letiště, které má ve SB metar (třeba LKPR), zapnout SB, připojit se k vatsimu, počkat až to potvrdí weather updatet using weather at LKPR (nebo tak nějak to tam je) a pak pomocí SHIFT a Z si v FSce zobrazit informační text, ktetý mimo jiné obsahuje i informace o aktuálním větru vně letadla. Takto jsem to ověřování dělal, když jsem měl problémy s activesky.

PB
By Tommy
Dobrý den,mám takový problém.Stáhl jsem Squawbox 4(dočasná složka winrar)a když ho instaluji tak mi to vyhodí tohle:

\"A valid version of Microsoft Flight Simulator does not appear to be installed on your machine.\"

Nevím co stím,FSky jsou řádně nainstalovaný((FSX a FS2004)(jsou v C:\\\\Program files\\Microsoft Games\\FS9 a FSX).

Nevíte co stím?

Děkuji.
By Tommy
Dobrý den,mám takový problém.Stáhl jsem Squawbox 4(dočasná složka winrar)a když ho instaluji tak mi to vyhodí tohle:

\"A valid version of Microsoft Flight Simulator does not appear to be installed on your machine.\"

Nevím co stím,FSky jsou řádně nainstalovaný((FSX a FS2004)(jsou v C:\\\\Program files\\Microsoft Games\\FS9 a FSX).

Nevíte co stím?

Děkuji.
By PavelS
Nevím, odhadl bych nějakou předchozí instalci, ketrá nebyla korektně odstraněna. Zkus se podívat do fora SQWKBOXU, tam se to určitě řeší (odkaz ve vlákně zde.
By Tommy
Nainstaloval jsem squawbox be FS a mám dotaz,jestli by šlo abych to do fs2004 nasázel růčo? popř. jestli by jste mi neřekli co kam patří.

Děkuji.
By PavelS
No, myslím, že nešlo.
U SB bylo od začátku silně doporučeno dodržet přesně instalační postup, který je popsán v manuálu - jen tento je \"bombenfest und idiotensicher\". Jakékoliv odchylky vedou k nedefinovaným chybám a stejně to pak skončí přeinstalací toho celého.
Pokud to nevidí FSku, prohledej forum SquawkBoxu (viz výše), hlavní forum forums.vatsim.net - SquawkBox , kde se tuto určitě zmiňuje. Obávám se , že bude nutno začít tím, že se korektně nainstaluje FSka, i za cenu kompletní reinstalace a vyčištění PC, jinak se z problémů nevyhrabeš.