VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
Je , bylo to ve zde ve foru ( fce hledání pls ) , je to nějaký patch, který má odstranit padání, což možná odstarní, ale myslím, že současně odstraní i pojížděčky nebo nějakou takovou užitečnou věc, takže je stejně na zvážení, zda není přece jen lepší použít ten default.

:)
Omlouvám se Davidovi Přibylovi, ale FSka to už nevydržela. Musel jsem ji násilně ukončit. Od půlky cesty zlobila - \"skákala\" rychlost a na přiblížení se přetahovaly VORLOC s HDG až nereagovaly vůbec na kliknutí. Mám dojem, že zapracovala kombinace kolísání signálu CDMA a ActiveSky ve chvíli aktualizace.
Vlastně ne od půlky, už ve Varech jsem se nemohl rozjet při pojíždění ani na plný plyn. Když jsem se teď ptal syna, co dělal odpoledne na PC, tak lítal... Takže porucha je asi jinde :)

Promítal jsem si to v hlavě a problém byl v FSce. Dostal jsem pokyn točit na 021, povolení k přiblížení VOR/DME RWY04, nastavil jsem frekvenci VORu OTA a Course 041, zmáčknul VORLOC a potom jsem měl kontaktovat Mošnov věž. Když jsem se hlásil, tak jsem už neměl šanci zasáhnout do řízení /na \"klikání\" nic nereagovalo/a hlavně si vzpomínám, že nebyly načteny textury země. Ty naskočily /a letadlo začalo zatáčet doprava/ těsně před tím, než jsem ukončil FSku. A to mám jen default letiště.

A když už jsem u toho stěžování si - dost letů jsem nedokončil kvůli problémům s PC /chtělo by to něco lepšího/, neumím anglicky /takže věčně otravuju ATC o opakování/ a dokud se nenaučím, tak nebudu umět lítat tak, jak se má.

Hmm, někde je něco špatně, ani v offline FSka nemaká... Když jsem koukal, co všechno tam už synátor nainstaloval, tak se ani nedivím.
AMD Athlon 2500+, mb A7V600X, 512 MB, ATI9600 Pro. Na tohle je už slabší, zvlášť procesor nestíhá.

Jak to je s počasím přes SB3? Stahuje aktuální nebo to, co je vidět na ServInfu /1-2 dny staré/?S ActiveSky mám problémy, stačí víc mraků nebo bouřka a fp se sníží na 2/sc.
SB3 - bere počasí přímo ze serverů VATSIMu, čili \"aktuální\" - schema VATSIMU zde.
ActiveSky - myslím, že má volitelné zdroje počasí - jeden ze zdrojů je přímo \"VATSIM\". Při této volbě by AS měl použí stejný zdroj počasí jako SB3, tedy prakticky přímo ze sítě a počasí ATC a pilotaů budou shodná. Pozor, při použití ActiveSky je třeba ale vypnout volbu WX v menu SB3 nebo v FSInn ( všechny ostatní fce SB3, včetně METARů a ATISů ( .metar , .atis ) zůstanou zachovány).
ServInfo - bere počasí z \"veřejného datového výstupu z VATSIMu\" , který nemusí být aktuální, opět viz thread o tom , vč. obrázku zde.

Pokles FPS při použití ActiveSky - pokles je zcela normální a pro slabší stroje a \"silnější počasí\" nelze ActiveSky doporučit.

Jinak bych upozornil, že je opravdu dobré nepoužívat , tj. povypínat všechny ostatní programy, kromě FSky+SB3+ActiveSky při online létání. Uvedená sestava je zkonstruována tak, že poskytuje všechny nutné funkce pro online a přidávání dalších již dostává i sebereychlejší stroje do přetížení, které se projeví poklesem FPS.

Dále je třeba vhodně nastavit \"viditelnost\", čili oblast ve které jsou vidět okolní letadla a i viditelnost v FSce jako takové ( 70nm stačí ). Vše toto drasticky zatěžuje procesor a prakticky žádný ze stávajících strojů neumí zvládat více než desítku letadel současně bez poklesu FPS.

Jinak byla tam zmínka o CDMA - nepovažuji to za optimální typ připojení pro VATSIM a příčinu různých padání bych hledal spíše i tam než jen v PC.
S CDMA musím bohužel \"operovat\" až do ledna nebo února, potom končí smlouva a přejdu na ADSL.
ActiveSky přestanu používat, PC jede opravdu na doraz.
Jinak zkusím přeinstalovat celou FSku a dát do ní jen to nejnutnější - scenérky a moje tři éra flotily - B737/800-900, B767/300 a jedno z B717-MD90.
Co se týče angličtiny, tak tam /ať chci nebo ne/ existuje jenom jedna cesta. Otravovat ATC s opakováním instrukcí a využívat i \"psanou\" formu komunikace a snažit se co nejrychleji se vše potřebné naučit. A před letem si dát pořádnou lampu slívky. Jinak mám hroznou trému a mám problémy se trefit na správnou klávesu, jak se mi klepou ruce :)
Ono jak někdo tady na fóru prohlásil - lítání na VATSIMU není hraní...
Helou, piiipl,

s tim pretezovanim je to zvlastni... mozna ale nejvetsi zadrhel je v tom rozsahu viditelnosti. Popravde jsem parkrat hledala nikdy nikde nenasel :(
Kde se to, pliiiz, presne nastavuje?

Kazdopadne se svym strojem Athlon 2100+, 768 MB RAM, starou ATI 8500 VE s dvoumontirorovym vystupem (1280x1024, 1024x768), na kterem pri letu bezi krome FS i ActiveSky a vetsinou spousta dalsich programu... vesmes nemam problem!
Graficke detaily samozrejme nemam zdaleka na max., ale takovy jakysi slusny prumer.

Ano, kdyz je letiste velmi \'obydleno\', vesmes pri nejakem sletu apod., tak uz se zacinam cukat, ale je to vesmes jen na zemi... ve vzduchu uz je to pak OK.

...tot par mych postrehu.

Rada
By greedy
Přeji hezký den, nevím jestli se můžu zeptat tady, nebo jestli se dá můj dotaz kulantně zodpovědět, ale přesto se pokusím dotázat na můj problém.
Při lítání on-line s SD Yak-40 mi velmi často spadne PC s hláškou o nedostatku paměti. Snažil jsem se tomu přijít na kloub, ale nějak se nadaří. Pro upřesnění pár údajů:
PC:
Intel Core 2 Duo E8600 3.33 GHz
ATI Gainward HD 4870 512 MB DDR5
RAM 2x2GB OZS Reaper HPC DDR3 1333MHZ
zdroj Enermax MODU 82+ 625W
deska Asus P5Q3
HDD 500 GB

Instalovaná legal FS9 + patch 9.1, CD SD YAK-40, při on-line použitá Lite verze, spuštěný (mimo FS) pouze FSInn.
pro názornost přikládám screen z dneška:
Obrázek

http://g.r.e.e.d.y.sweb.cz//vatsim5.9.2209%2022.30.jpg

za každý nápad, jak by se to dalo vyřešit, předem děkuji
By greedy
Spadnutí FS s hláškou o problému s pamětí, registruji pouze Yak-40. Mám ji ofiko koupenou CD Gold verzi. Že je tento model dost náročný na PC se ví, proto Suprunov upravil tento model i do Lite verze, které je primárně určená na on-line. ( nejsou tam některé funkce osvětlení VC a další vychytávky, které při on-line nejsou nezbytně nutné). Na druhou stranu si ale myslím, že mám PC, který by si s tímto měl poradit. Otázkou je jak k tomuto nastavit třeba virtuální paměť počítače.
Ono někdy FSka spadne i jinak, ale dá se dohledat v systému proč (viz. http://g.r.e.e.d.y.sweb.cz//off.jpg , tady např. zapůsobilo servinfo), ale po dnešním problému žádná jiná stopa.
Stejný problém. A nejen ve FS, ale i v Pinnacle na střih videa apod.
Měl jsem CPU 8400, taky 4GB RAM, a hlavně stejnou desku Asus. Několikrát přeinstalované Win, testy různých verzí ovladačů čehokoliv.
Využil jsem možnosti výměny desky na Gigabyte a od té doby bez problémů.
Tak nevím, asi jsem ti nepomohl, ale kdybys měl možnost jen an zkoušku to někde vyměnit (vypůjčit)...
By greedy
Tak skoro stejný postup ( kromě výměny desky ), win jsem přeinstalovával snad 20x a zkoušel různé kombinace ovládačů a pod. Bohužel vyzkoušet nějakou jinou základovku nějak možnost nemám. Každopádně zkusím posondovat, jestli to s ní nemá něco společného. Kdybych měl jistotu, že to bude lepší, klidně bych koupil novou ( byť mám tuto cca 1/2 roku, nejspíš jsem to s výběrem netrefil ). Jinak dík.
Pripisoval by som to asi swap file-u, ak system doporucije nejaku velkost, tak by som ho nastavil aspon dvojnasobne, a hlavne aj spodnu a vrchnu velkost rovnaku...