VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By George_L
[quote="Tadeas01"]Všem se omlouvám za dnešní šum (pokud patřil mě), něco asi nebude pořád v pořádku :-([/quote]

Pokud chceš něco testovat, klidně dopředu napiš ATC svůj záměr textem. Bude pak vědět, že to nepovedené vysílání jde od Tebe. Někdy není slyšet nic, někdy není rozumět, toto Ti naladěný ATC hned řekne.
By Čondra
Nemělo/nemá SB něco podobného, co má TeamSpeak? Že se dá nastavit, že v momentě, kdy hluk překročí nějákou hranici dB (začnete mluvit a nebo tam prostě racháte), tak to zaklíčuje? Kdyby jsi to měl zapnuté, tak to může být ono.

OK
By Tadeas01
To už asi není náhoda, že to jsem opět já, kdo přichází s problémem :-/ Když se chci připojit na VATSIM přes SB, tak při načítání vyskočí: \'\'SquawBox was unable to initiate a multiplayer session. SquawBox will not start\'\', a je vymalováno :( Neměl jste někdo stejný problém, popř. věděl by někdo, jak se to dá opravit?
Začalo mi to vyskakovat poté, co jsem se snažil rozeběhnout Šemíka, který běží normálně. Jen jsem k němu musel stáhnout novější verzi FSUIPC, tak jestli to nemůže mít nějakou souvislost? Každá rada dobrá... :(
By Tadeas01
Firewall ne, dneska se mi to už nestalo :) Asi to byla opět nějaká specialitka od počítače, abych se nenudil... :-/
By Tadeas01
Dobrý večer, po velice krátké době tu jsem zpět, tentokrát s dlouhodobějším problémem. Když se připojím pomocí SB na vatsim, jsem standby a vše je ok, po asi 10 minutách ještě na zemi se mi ale zapne mod C a stby se nedá dát už zpátky, tohle trvá až do odpojení. Věděl by někdo, co to může být? :(
By Lapak
[quote="Tadeas01"]Dobrý večer, po velice krátké době tu jsem zpět, tentokrát s dlouhodobějším problémem. Když se připojím pomocí SB na vatsim, jsem standby a vše je ok, po asi 10 minutách ještě na zemi se mi ale zapne mod C a stby se nedá dát už zpátky, tohle trvá až do odpojení. Věděl by někdo, co to může být? :([/quote]

Pokud se nemýlím, tak některé addony umí komunikovat se SB, tak se mrkni, jestli v letadle nemáš zaplej transponder na C.
By Tadeas01
Pokud se nemýlím, tak některé addony umí komunikovat se SB, tak se mrkni, jestli v letadle nemáš zaplej transponder na C.
To zní docela zajímavě, mrknu se na to :)
By Kalichess
Ahoj, prosím vás mám jeden problém se Squwboxem4. Když ho zapnu, nemám tam na výběr žádné servery, a když zadám ip serveru stejně to nefunguje. Mohl byste mi někdo poradit, co s tím? Děkuji
By Kalichess
[quote="Pavel"]Co znamená "nefunguje"? Nepřipojí se? Zkus IPčko jiného serveru, popřípadě dočasně vypnout firewall a antivir. Prověř správnost ID a hesla.

PB[/quote]
Zkusil jsem jiné Ip a už to všechno běží tak, jak má. Nefunguje= Vyplním IP, dám connect a napíše mi to server error. :-) Díky moc
By Miquel
Ahoj opět,
mám takový problém.Přihlašuji se na SB3. Už déle jsem nelétal a už zase můžu do mašiny. Jenže registraci na vatsimu pod číslem 1002128 mám ale zapomněl jsem heslo. V poho. Dám obnovit a píše mi to, že účet je inactive a nic mi to nepošle a znovu založit mi to taky nedovolí. Co mám dělat. A ještě to píše, ať jim na píšu a když kliknu na ten odkaz tak to chce abych se přihlásil. Nevíte někdo co s tím? Jestli je to mimo vlákno ( což asi je ) tak se omlouvám.
By Miquel
děkuji a ten mail je ten jak je nahoře, ale jen změním číslo? A zřejmě mu taky napsat anglicky že. Tak to zkusím. Děkuji ti a snad brzo nahoře ;-)
By Miquel
No tak jsem písnul a nějak to sesmolil. Nejsem zrovna velkej angličtinář. Tak uvidím, kdy budu moct do vzduchu. :-) Dík za radu.
By Deivoos
Zdravim, dneska jsem myslel žese z toho zbláznim, pokaždý kdyžjsem se přihlásil ke squawkboxu takse mi hra sekla a nešlo s ní nic dělat... Opravdu nevíte co s tím ?
Zdravím, mám problém s SB4. Přihlášení proběhne v pořádku, vše funguje, nicméně když kliknu na talčitko NORM nebo pres start-transponder-squawk C, tak mi nikdy do tohoto modu nejde přepnout, jen to problikne a vrátí se do STNB. Nemá s tím někdo zkušenost? Díky