VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By PavelS
Předvánoční akce našich kolegů z Řecka zavítá tentokrát do Prahy:

Obrázek

Jako každoročně se tuto neděli pořádá nálet na jindy poklidné severské městečko Rovaniemi ve Finsku.
Protože z Řecka je do Finska daleko, rozhodli se naši kolegové z VA Aegean Seagul, že umožní svým pilotům
letět jinou - kratší - trasu za Ježíškem* / Santa Clausem* a to Praha - Rovaniemi .

V neděli v 1800Z ( 19:00 loc ) se tedy v Praze shromáždí piloti z VA ASE a vydají se - pod taktovkou
místních ATCs - na cestu na sever...

Detaily o akci - s doprovodnou hudbou - najdete na webu věnovaném sletu.

Protože s virtuální ASE má virtuální česká VATSIM komunita nadstandardní vztahy , předpokládáme automaticky,
že všichni tuzemští piloti, kteří se budou chtít vydat s řeckými přáteli na bouřlivý výlet do EFROa budou vítáni.

Pro nové piloty musím upozornit, že akce v Rovaniemi bývá velice dobře zvládnuta na straně Finských ATC
a jde o zážitek, na který se dlouhodobě vzpomíná především pro velký počet letadel a jemu neodpovídající spartánské
vybavení letiště. S tím souvisí i různá příletová dobrodružství jako v lepším případě holdingy, v horším diverze
a v nejhorším nouzová přistání na zamrzlá finská jezera po okolí ...

Tak - všichni budou vítání v neděli od 19:00 v Praze.

* nehodící se škrtněte
[quote="PavelS"]To je dobrej link, ale pochybuji, že tam budou mít scenerie EFROa pro FSku :)

Oficiální stránka finského VACCu ke sletu je tato.[/quote]
... no, ja mluvil jen o chartech :) ne o scenerii... on ten odkaz na charty i z te stranky cos napsal vede na "www.ilmailuaitos.fi/..."

Ale je to jedno, hlavne doufam, ze nepoletim za CSAv sam :(

Jo, a prectete si celou stranku venovanou sletu, protoze jsou tam dulezite informace (treba nahlaseni se pred clearance delivery na specialni frekvenci a pod.)

Cheers,
B.
By horky
Jo, a prectete si celou stranku venovanou sletu, protoze jsou tam dulezite informace (treba nahlaseni se pred clearance delivery na specialni frekvenci a pod.)

Jak to myslis \"treba nahlaseni se pred clearance delivery na specialni frekvenci\" prolezl jsem cely dokument takovou informaci jsem asi prehledl, Muzes to prosim upresnit.

S.
[quote="horky"]Jak to myslis "treba nahlaseni se pred clearance delivery na specialni frekvenci" prolezl jsem cely dokument takovou informaci jsem asi prehledl, Muzes to prosim upresnit.
S.[/quote]
Tohle najdes na strance sletu asi tak na konci prvi tretiny dokumentu:

We will meet in ASe’s event company frequency which is

- LKPR-EFRO flight group

UK-1.vatsim.net/ase/LKPR (or Europe-E2.vatsim.net/ase/LKPR if the primary frequency does not work).

- LGAV-EFRO flight group

UK-1.vatsim.net/ase/LGAV (or Europe-E2.vatsim.net/ase/LGAV if the primary frequency does not work) .

These will be our check-in frequencies where we just announce our presence and confirm our details. When time comes we all switch to the ATC for the rest of our Event.

Cheers,
B.
By PavelS
Uvedená frekvence se týká jen letů společnosti AegeanSeagull. Je to jejich \"firemní kanál\".
Tato povinnost není obecně věcí sletu do Rovaniemi, ale jen letu AegenSeagullů tam.
By PavelS
V EFRO muselo byt peklo na zemi :

Obrázek

V těch modrých chuchvalcích se najdou odvážlivci ČSA od kterých očekáváme reportáž o dramatičnosti všeho ... :)

Obrázek
By horky
Přistál jsem. ATC z Rovaniemi to zvladli naprosto perfektně. Pokud bych neměl vedle sebe otevřené servinfo tak polde hlasu a intonace bych řekl ze to pro ne bylo pianko. Vyčkával jsem asi hodinu a pak mě vektorovali na rwy 21. Jen cestou ve FIR Stokholm me ATC zapoměl předat dál, jinak další problémy ( paliva jsem měl dost ) nebyly.

PS. PC se mi sesypal az po odpojeni.

Příští rok se velmi teším

Standa
Naprosto skvela akce az na to, ze ja si ji moc neuzil... nejvic mi je lito toho hodinoveho holdingu :(
Na to jsem se tesil nejvic...

Me se bohuzel sesypalo PC poprve jak jsem dostal Direct HDO, a pak v pravidelnych 10-minutovych intervalech neco... Takze po 3 restartech jsem to nekde v Stockholmskem FIRu vzdal... Ale ty 4 housenky ritici se na Rovaniemi vypadaly hrozive. Skoda :(

O to vic se budu tesit pristi rok.

Neodpustim si ale poznamku, ze na to, jak se Seagulls prezentuji jako \"profi\" piloti, tak to ze nekteri si proste ani nedali tu namahu nainstalovat scenerku LKPR a pak stali uprostred twy, mi prislo prinejmensim \"malo\" profesionalni.

Cheers,
B.
Ja jsem musel divertovat na EFOU, kvuli nedostatku paliva. Taky jsem si prozil ten hodinovy holding... jinak pro CSA175, videl jsem te z kokpitu, jak si predemnou zacal prudce stoupat a zase klesat, pozdeji si to otocil zpet. Co to bylo? :-)
Ja nevim... asi PSS model... ja vetsinou letam s Airbusem do FL320... Ted najednou jakoby nestihal trimovat, takze se postupne rozhoupaval stale vic a vic az do takovych extremu ze stoupani/klesani 11000 ft/m :)
Cele to ale trvalo jen par vterin... to uz jsem pak diskonektil A/P jenze to bylo neovladatelne...

Nevim... budu muset casteji do tech vyssich sfer, ale asi to bude model.
B.
to opravdu tak bylo :)
Cestujici si to priplatili, tak to meli v cene misto obcerstveni...
Pristi svetovy marketingovy napad bude kombinace letu a zabavneho parku :D
B.

PS: Co termikou?