VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By roadmonster
Ahoj Piloti,

od včerejška řešíme v ATC sekci fakt, že Rakušáci organizují ve vlastní režii vzpomínkový Fly-in za Pavla Svobodu na 28.10. Vzhledem k tomu, že už je pozdě jim vysvětlovat, aby s tím počkali na naši prosincovou Runway To Heaven, dohodlo se obsazení a dle posledních zpráv už je booknutých pěkných 8ks ATC. Takže kdo si chce zalítat v zahuštěném provozu z ciziny, je vítán cca od 19:00ZULU.
Zřejmě jenom někteří příleti poletí pak zas zpět, takže odleti welcome.

Tato akce NENAHRAZUJE naši vlastní akci RUNWAY TO HEAVEN organizovanou v jiném vlákně!!!
- její organizace bude dále probíhat nezávisle. Toto je prostě jenom pozvání na akci, o které se na tomto fóru zatím nemluvilo.

Více info zde.
By Speedbird751
[quote="roadmonster"]...takže kdo si chce zalítat v zahuštěném provozu...[/quote]

..právě jsem přistál a podíval se na pozvánku :)

Tohle byla, je a jak tak koukám ještě chvíli bude absolutně neskutečná akce!
Všem zúčastněným velké díky... je to, myslím, velmi důstojná pocta.
By DngrsKuzle
Zacpany hold na VLM a nekolik dalsich letadel nad BNO jsem jeste nezazil. Skvela pocta PS. Ridicim se dnes hluboce klanim.
bohužel jsem se dnes nemohl zúčastnit - nemám dosud naistalovánou FSku na notebooku.
Viděl jsem to jen na radaru. Moc pěkný provoz, obdivuji všechny ATC za radare.

Pavlovi by se to určitě moc líbilo. Úplně si dokážu představit nějakou jeho suchou hlášku, že konečně \"pěkně pořádnej provoz\".
By Nathaniell
Nemám slov...to že budu holdovat jsem čekal, ale že budu holdovat hodinu to opravdu ne :D.Neskutečná akce,respekt k ATC, kteří to dneska uřídili.
By dubajss
Ani mi ten Sever neukazuj, to byl děs běs to tam rozmotávat. Nechce příště někdo místo mě na ACC? Že bych si zaletěl do Varšavy a měl na ten komín letadel na GOLOPu pekně výhled :)
By Adam
Tak za dnešní náročný den Děkuji všem ATC v LKAA!
Byli jsme zemí s největším počtem pilotů a ATC v Evropě! Jen tak dál :)

Díky moc!
By storry
[quote="dubajss"]Ani mi ten Sever neukazuj, to byl děs běs to tam rozmotávat. Nechce příště někdo místo mě na ACC? Že bych si zaletěl do Varšavy a měl na ten komín letadel na GOLOPu pekně výhled :)[/quote]
No... koukalo se na to dobře. Když jsem už napočítal padesátý stroj v okruhu 50 NM tak jsem vytáhl špunt z flašky a prohlásil, že to je fajn, že tam nejsem...
By Filipos
[quote="dubajss"]Že bych si zaletěl do Varšavy a měl na ten komín letadel na GOLOPu pekně výhled[/quote]

Potvrzuju, bylo to pěkný :)

Jinak musím konstatovat, že to byla naprosto nářezová akce. Když jsem si poprvé všiml, že ve FIRu je skoro 80 letadel, nemohl jsem věřit svým očím. A díky, že jste ještě počkali i na opozdilce s příletem po půlnoci! Paráda.
By roadmonster
Jako po dnešku už na GND zvládnu cokoliv... jdu se odplazit do postele, díky všem za polítání. Zejtra pravděpodobně řeknu přítulkyni \"taxi to stand\" místo \"ahoj miláčku\" :D
By Pavel
Nemůžu usnout, tak ještě pár slov ode mě. Po 10. místního času jsem od RV přebral APP, do té doby jsem jen s otevřenou pusou koukal kolik toho v tom TMAčku je. První půl hodinu jsem nevěděl čí jsem, neboť díky tomu rychlému přehození APP jsem se nezmoh na nic lepšího než na poslání contactme všem v TMA a \"nic nepředávat\" oblastem. Tohle jsem vživotě neviděl a neřídil, s takovýmhle provozem fakt nemám zkušenosti. Z toho plynula hromada chyb, který jsem si vědom, jediné co mě utěšuje je JDovo \"neřeš to\" :) Na DIR jsem to předával v hrozném stavu (většinou jsem se zmohl jen na heading, speed 200), pozdějí v největšim tlaku jsem to na MQ na DIR sypal už jen v holdingu na IAFech. K oblastníkům jsem také vlídností neoolýval, ale fakt jsem to tam musel nechat holdovat, jelikož jsem měl v TMA asi polovinu letadel mimo tratě a mimo holdy, tak to jinak nešlo.

K pilotům - respekt. Snad nikdo neprovedl žádnej větší průšvih, nemám co vytknout.

Obecně - tak nevím, jestli po tomhle máme vůbec organizovat náš \"Runway to Heaven\". Za žádných okolností nemáme šanci předčit dnešní akci, která sama byla totálně rekordní. Akorát si uděláme ostudu, že to nebude ono, v porovnání se dneškem. Proto za sebe si dovoluji spekulovat o zavedení pravidelné \"Runway to Heaven\" každý rok 28 října na vzpomínku na PS a na dnešní akci, která by tedy byla vždy ve státní svátek, což se hodí, počínaje 2011. Co na to ostatní? Diskuze asi radší tady: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=4656

PB
By JAV
Přátelé, dostalo se nám pochvaly před rozvinutou bojovou zástavou:

O [21:55:34] VATGOV10: jachym, this was a heck of an event. brilliant work from the top to the bottom.
[21:56:05] >> Florian, thanks. This was actually beyond real life density...
O [21:56:24] VATGOV10: oh definetely. saw up to 100 approaches. bababooom
O [21:56:47] VATGOV10: but it really shows what our community is all about
[21:56:51] >> Only if it weren\'t for the sad reason for so much traffic
[21:57:15] >> The community is amazing...
O [21:57:21] VATGOV10: but see it this way - pavel possibly enjoys it from up there...
[21:57:34] >> hopefully
O [21:57:52] VATGOV10: and btw. perfect service by app and director (i might add)...
[21:57:59] >> not sure about enjoying our performance actually -:)
[21:58:14] >> thank you I will tell them!!!
[21:59:20] >> do you mind my making this conversation public on our forum?
O [21:59:33] VATGOV10: did it my way.
O [21:59:38] VATGOV10: no problem at all
O [21:59:44] VATGOV10: hey controllers in LKPR. thank you so much for this remarkable event, as i said on voice, i am sure Pavel enjoyed it from above. brilliant work, you can be proud and i know our frie
nds in CZ are there, one community. thanks again.
O [21:59:50] VATGOV10: then you have this one too
[22:00:05] >> thx
O [22:00:52] VATGOV10: and don\'t forget to mention the numbers of arrivals and departures the whole evening.
[22:01:07] >> we will consult statistics for sure
O [22:01:25] VATGOV10: and if you need any help, catch me.
[22:01:41] >> wilco
[quote="Jindra"]Tower děkuje za profesionální výkony českých pilotů.
[/quote]
Já se Matějovi a Jindrovi omlouvám za svůj druhý přílet. Cca 2 NM před FAF po usazení na lokalizéru a klesání do 4000 ft se mi zakousla rychlost a nešla snížit. Zkoušel jsem deaktivovat co šlo, kroutil vším možným na AP i na joysticku ale marně. Speedbrake nepomohla, až když jsem přibrzdil klesání, tak to šlo trochu zpomalit. Pak jsem ale byl zas vysoko nad G/S. Jako obvykle jsem panikařil, pro jedno nestíhal druhé a pak s tím nějak fláknu o dráhu. Fuj. Doteď nevím, čím to bylo způsobeno.
Jinak celá akce = nejlepší zážitek v mojí ne zas tak dlouhé Vatsim kariéře. Respect to all ATCos. Okolní FIRy uspořádaly pro Pavla opravdu důstojné rozloučení a všichni naši řídící tomu jen přidali na kvalitě. Díky všem.
By Tomáš Cáp
Nachomýtl jsem se víceméně náhodou, coby zelenáč na úplném začátku výcviku jsem s dneškem ani moc nepočítal, nakonec jsem se uplatnil na DEL. Cítil jsem se lehce provinile, protože oproti peklu, které zažívali ostatní, se papouškování clearances asi těžko dá nazvat prací...ale bylo to výborný, díval jsem se na to místy s otevřenou hubou. Velká poklona všem řídícím i pilotům.
By Pavel
Hele, Jáchyme, mě VATGOV psal taky, skoro mě rozbrečel. Lišáci, takovejhle event připravit a nám o tom předem dát jen zmínku bokem :)
By JAV
No ještě HUN2415 (cca) bývalý VACC-HU director, který toho spoustu nařídil s Pavlem, mi po chatu děkoval, že jsme uspořádali tak krásné a důstojné rozloučení. Když jsem mu opáčil, že to vlastně zpískali Rakušáci a že my svůj rozlučkový event plánujeme až na 11.12, tak mu nejdřív vypadla čelist a když ji nahodil, dušoval se, že se určitě zase objeví.
By roadmonster
Od \"pachatele\":

Dear colleguas,

the memorial flight for Pavel closes. In peak times we had more then 100 (!!!) arrivals.
For me it is the best demonstration that the VATSIM-, in special the VATEUD-, family is not only a community of bits and bites.
It´s quite more. This evening shows that the humanity is a big part of our hobby.

Thanks to all staff members for their support and to all pilots which says goodbye to Pavel on this evening.

May he rest in peace.

Regards

Daniel Conrad
ACCAUT5 Events&Marketing
VACC-Austria