VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
]Obrázek

Tuto sobotu se v Zurichu uskuteční slet VA z VATSIMu. Je tam registrována hojná účast pilotů z ČR, takže tato informace je především proty, kteří létají osamoceně, nebo v páru. Vzhledem k tomu, že se konají dvě velké akce najednou ( EDDF a LSZH) předpokládá se husto nad celou EU a domnívám se , že to bude zajímavý weekend k začátku sezony.

ATC v LKPR dle možností zajistíme.

Souhrnně:

Letiště Zurich LSZH
Sobota 12tého září 09
Od 20:00 místního do půlnoci.

Pokud jste vlastníkem/managerem VA, lze se ještě registrovat na stránce sletu k tomu určené, tuto.

Jinak, s vyjimkou společnosti AP (0 zabookovaných letů), byla managery Eventu vyslovena pochvala nad aktivitou CZ-letců.
Takže pánové, jaké jsou vaše zkušenosti s akcí?

Já osobně si na přílet nemohu stěžovat, byl jsem u Zurichu trošku dříve, takže pár minut HLD a pak hurá na RWY14. Při bookování zpátečního letu jsem si ani neuvědomil, že letím zpátky za tak krátkou dobu po přistání - alespoň jsem měl včera ten pocit. Na gatu jsem byl kolem 1845 (přílet) a v 1915 jsem měl dle instrukcí zaslaných mailem očekávat P/B. Už v 1900 jsem kontaktoval DEL, abych dostal povolení a počkal si na GND. Zde ale nastal problém, DEL měl problém se SW či s čím a prostě to vázlo. Takže stoupala nervozita a bylo to fakt šílené. Můj slot se pomalu blížil a na freq se řešilo, že někdo musí ještě 25 minut čekat, atd. Ani nevím jak, podařilo se mi získat povolení a já mohl pod GND. Ten mě pak měl kontaktovat sám, ale jelikož se mě ptal (poté co jsem se připomněl) zda mám povolení, asi nefungovala komunikace na 100 %.

Při pojíždějí mnou pak projela nějaká B738 AIR BERLIN - asi nechtěli už více čekat (ale třeba mu křivdím a jen mě v multiplayeru neviděl).

Ve vzduchu jsem si mohl konečně oddychnout a zamířit směr Praha, kde se kromě koncertu Kabátu nic nedělo.

Pár screenů...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
čaute.

Tak za seba môžem vysloviť absolútnu spokojnosť s celou akciou.Kedže som letel z Londýna,tak som sa pekne vyhol holdu,aj ked prílety z východu už veselo holdovali :) Takže prílet úplne v pohode.No a potom už to išlo ráz na ráz,lebo som mal tiež málo času medzi príletom,a odletom(cca 25min).Po udelení clearance,a preladení na GND ma presne podla času zavolal,a išiel som na departure,takže vtedy ešte komunikácia fungovala.Jediné negatívum bolo že sa mi niekolkokrát odpojil SB,ale inak fakt super akcia :)
No ja osobne som mal dobré. Prílet som mal skorej, takže ešte nebol taký nával a nemusel som ísť do holdingu.Jediný problém pri priblížení narobil tuším TVS205, nepamätám si presne, mal trošku problémy rozumieť príkazom LSZH_APP. Nakoniec ma dal pred neho, lebo inak by tam strašne narušil ďalšie prílety. Pristanie OK. Pri odlete na DEL všetko fajn, dokonca aj GND. Problém nastal až pri rolovaní na h/p, kde mi to 2x spadlo z vatsimu, ale len na krátku dobu. Horšie bolo, že v danom čase už bolo veľa odletov aj z dráhy 28 aj z 16. Štartovalo sa na striedačku, ale aj tak delay 20 min. Potom už všetko OK. Počul som ešte nejaké goaround z TWR. Inak osobne si myslím, že TWR mal toho strašne veľa a na krátku dobu z toho mal aj hokej, ale to sa dá pri 3 dráhach v užívaní jasne pochopiť. Inak všetko zládol bezpečne a super. Záverom by som povedal, že akcia sa podarila a bolo fajn.
Já byl v LKPR (nejprve GND, poté TWR) spokojen, ale jen do té doby, než mi to spadlo. Byl jsem na chalupě, řídil jsem přes mobilní připojení (GPRS, Internet na den od VODAFONE). Ovšem po přečerpání datového limitu (což bylo po 2 hodinách za radarem) mi namísto snížení přenosové rychlosti (jak tomu je ve smluvních podmínkách) mi přestaly chodit veškeré příchozí pakety, tj byl jsem offline. Okamžitě jsem reklamoval na infolince, ale na vyřízení mají 15 dní, takže jsem si včera už ani neškrt. Sorry chlapi!
Ja mel problemy uz nad nemeckem, kde toho mel radar hodne a nestihal, porad si nekdo zadal klesani/stoupani/dalsi instrukce. Pak mu to asi spadlo (nebo to uz nevydrzel a odpojil se). Po peti minutach byl zpet, ale polovina nas zustala na frekvenci, polovina preladina na unicom, tak v tom mel jeste vetsi chaos. Dostat se na frekvenci a neskocit nekomu do vysilani nebo readbacku skoro nemozne. Nakonec jsem dostal klesani alespon do FL220, pak 210 a pak uz mi rekl, ze me zavola, ale nevolal.
Blizil jsem se na RILAX, tak jsem zadal do FMC hold. Zachvili me volal _CTR, potvrdil hold a postupne me nechal zklesat do FL110. Holdovalo nas tam asi 5. Po ctyrech obrazcich si mel vzal APP a okruzni cestou kolem Zurichu smeroval k letisti (i kdyz to tak obcas vubec nevypadalo :), pak Director, TWR, pristani, GND, stand a dost. Cestu zpet jsem si nechal na dnes ;)