VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

V neděli, 26.dubna 2009 pořádá VATEUD Divize VATSIMu velký panevropský slet, čili současné pokrytí \"všech\" zemí Evropy. Na Event potvrdily účast prakticky skoro všechny země, ve kterých je zřízen VACC a v každé zemi bude kromě oblasti obsazeno nejméně jedno letiště. U nás to pochopitelně bude LKPR, pokud by se našli ještě další zájemci o řízení, tak budeme nabídku postupně rozšiřovat.

Akce nemá žádná speciální pravidla, tj. využijte nonstop ATC všude kolem po dobu nejméně 4 hodin a naplánujte lety tak, jak vám vyhovuje.

List participujících zemí a zemiček je zde

Doporučení VATEUDu pro piloty pak zase tady.
[quote="tmx"]To je husté!! :)
Mohlo by to být super pro lety z nějakých "suchých" krajin, jako ze Španělska přes věčně neobsazenou Francii a Švýcarsko. :)
A osobně uvažuju i o Bruselu. Něco jako Barcelona-Brusel-Praha by nemuselo být špatné. :)[/quote]
Něco takového mne rovněž napadlo. Existuje nějaká možnost sestavit si letový plán tak, aby se neletělo přímo z bodu A do bodu B, ale nějakou oklikou, ale bez nutnosti přistání? :-)
Pak mě napadá ještě jedna otázka s tím spojená - abych letěl v okamžité návaznosti Madrid, Brusel, Lucemburk, Praha, tak si musím dát tři letové plány s třema různýma volačkama nebo se dá udělat jeden FLP s jednou volačkou (to asi těžko, že?)
FPL se dá podat tak, aby nevedl rovně, ale klikatě, jen by měl vyhovovat aspoň elementárním pravidlům - tj. neměl by měl vést ve špatných hladinách a hlavně ne v protisměru (některé tratě jsou jednosměrky).

Naproti tomu není žádný způsob podání společného FPL na několik \"legů\", tj. každý leg má vždy a pořád svůj jeden FPL: Volačka pro všechny legy může být pochopitelně stejná.
Bohužel, z technických důvodů jsem se nemohl zůčastnit, tak mi zbylo jen koukat na VRC a na vRoute a brečet, protože takovýhle obsazení už asi jenom tak nebude.. Myslim, že škoda LZBB a LOVV, že byly offline a pak se odpojil EHAA_CTR...
Spíš kombinace. APP řídil z Indie a měl dvě ráno. Já musel taky končit brzo a TWR toho měl po 4 hodinách taky asi akorát. Kolem 22h provoz zároveň pozvolna umíral.

Jinak akce zajimavá, myslím že kdo letěl delší let tak si to náležitě užil. Zaregistroval jsem max cca 1400 připojených.
Jj, co jsem koukal, tak 980 pilotů a asi 300 řídících (+atisy a observeři). Komplet pokrytá Francie, ve Španělsku asi 6 letišť pokryto minimálně approachem, i v Bruselu dva CTR, aproučník a věžka, přičemž approačník se skvělou českou výslovností. :)
Btw, Rhein Radar (EDUU_CTR), ten řídí úplný vršek nad celým Německem, nebo co?