VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"][Taky nemusíš hned všechno vyslepičit :) ...[/quote]

Já nikoho konkrétního nejmenoval, jen jsem uvedl leteckou společnost ;).

Jinak můžeš být klidný, tohle je nic proti mé ostudě v Berlíně. Oficiální sletová akce - uzavírání letiště EDDI - Berlin Tempelhof... Jelikož je to malé letiště, byl jsem nucen přesednout z B744 na B738 a tím jsem zpečetil svůj osud. Samozřejmě byl velký provoz, takže letadla na přiblížení za sebou... No a já odvyklý B738 jsem s letadlem nezvládl přiblížení na RWY27L, tuto přeletěl a zahučel do blízkého nádraží, které bylo tímto také (ač neplánovaně) uzavřeno.

http://maps.google.cz/maps?f=q&source=s ... 6&t=h&z=15

Amalka by mohl vyprávět, ten se mohl potrhat smíchy. :)

Od té doby jsem snad s B738 raději neletěl ;)
[quote="Lapak"] Tusim ze VOR OKL je dobre a da se jet podle tabulky k nemu.[/quote]

Jestli myslíš vzdálenosti DME na LOC/DME APPCH na 13 tak ne. Problém není v tom, že by DME PA ukazovalo blbě - jen je elevace VPD 13 v realu 1160ft, ale v FSce je celé letiště 1247. Nejlepším řesěním je podle mě VOR/DME, nebo, pokud to podmínky umožňují, visual :-) .
[quote="radbrad4"]
Jestli myslíš vzdálenosti DME na LOC/DME APPCH na 13 tak ne. Problém není v tom, že by DME PA ukazovalo blbě - jen je elevace VPD 13 v realu 1160ft, ale v FSce je celé letiště 1247. Nejlepším řesěním je podle mě VOR/DME, nebo, pokud to podmínky umožňují, visual :-) .[/quote]

Tak v mojí FSce DME PA vychází až někam za druhý konec 13ky, což mě taky stálo nějaký ten MA i když jsem klesal podle tabulky :) Teprve když jsem pak jel podle tabulky k VOR OKL, tak už to zhruba vyšlo. Takže když ty tabulky jsou udělaný pro "nižší" letiště, tak bych měl teoreticky ke každé hodnotě přičíst těch cca 100ft že?
Aha, ono je to taky posunuté... Elevace v FSce je 1247 - chce to teda 87 ft přičíst. Na MDA bych asi nešahal, ta \"placka\" o téhle výšce je jenom kolem letiště, překážky a terén by měl být správně, zvlášť pokud máš FSGlobal.
Vážené pilotstvo, příležitost opakující se max jednou za 10 let!

Přistávací a parkovací poplatky na LKPR pro ACFT do 5t MTOW zdarma!!! Pouze dnes 19:30-22:00 loc!

Vytáhněte prdlavky, vírníky a mixéry a užijte si slevu 100%. Pro prvních 10 ACFT poskytne firma LUKOIL plnou nádrž zdarma.
Kam zmizely mraky nevím, zato vím, že jsem v půlce letu musel zmizet já od počítače, což mě dost naštvalo, neboť jsem se těšil, jak nás poskládaj na Ruzyni, když jsme z Bratislavy odlítali v podstatě spolu, a ty ses pak po cestě dostal lehce přede mne, následně ty DIRECT EVEMI, já DIRECT SOMIS. No a pak začala u dveří vyzvánět rodina ověšená taškama vracející se z víkendu a já neměl jinou možnost než DIRECT DVEŘE a pomáhat. Ach jo...
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"]Kam zmizely mraky nevím, zato vím, že jsem v půlce letu musel zmizet já od počítače, což mě dost naštvalo, neboť jsem se těšil, jak nás poskládaj na Ruzyni, když jsme z Bratislavy odlítali v podstatě spolu, a ty ses pak po cestě dostal lehce přede mne, následně ty DIRECT EVEMI, já DIRECT SOMIS. No a pak začala u dveří vyzvánět rodina ověšená taškama vracející se z víkendu a já neměl jinou možnost než DIRECT DVEŘE a pomáhat. Ach jo...[/quote]

Jo jo, zaregistroval jsem, že ses někam ztratil. Jsem si říkal, jestli jsi to zas někde nepoložil ;)
[quote="George_L"][quote="Jindra"]... do toho oxidoval Rada Vencek s prdlavkou :-)[/quote]
Zlatá slova, do kamene tesat! :D[/quote]

Tedy panove, asi zintenzivnim tento druh cinnosti, neb se zda, ze je zdejsi komunitou vitan ;)
Prida se nekdo dalsi? :D

Rada
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25