VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
já letěl z Birminghamu, tam to je taky paráda, ale přelet přes Heatrow jsem si nemohl nechat ujít :D

Dnešní akce paráda ;) až na vyjímky jako že někteří z BAW neměli scenery a když už jo tak zas měli zapnuté kolize takže u terminalu padaly jak mouchy po zimě ...

Chtělo by to víc akcí pořádat do Prahy a hlaaavně apelovat na ty scenery docela to byl chvílema problem.
Mi se stal nějaký error, když jsem čekal na H/P v EGLL, že mě to odpojilo a po novem připojeni jsem neviděl ani ATC ani letadla, jen jsem si mohl psát po chatu. Takže rychle reset FSky a naštěstí jsem to ještě krásně stihl, jak _DEL, tak _TWR si mou volačku zázrakem pamatovali, tak věděli, že moc spěchám a dopomohli mi k rychlému startu ještě a díky zkratkam a velke rychlosti mi to ještě nakonec vyšlo, že na finale jsem měl 2 era před sebou a jedno za sebou.

Jedine mínus asi, že po vzletu jsem ladil na týpka, který byl jediny APP pro EGLL, takže nestíhal absolutně chlapec. Ale celkově samozřejmě super.

EDIT: VR: Hodně pěkné, dejme tomu, že hodně hodně moc velký nárazový vítr ze severu... :D
[quote="tmx"]http://youtu.be/ynU7AJ4nfro

Jako fakt nechápu... Jediné, co mě napadlo, že se někdo na vteřinu připojil na aktivní dráhu a já se o něj rozmáznul, jinak fakt nevím, jak k tomuto mohlo dojít... :D[/quote]

Když tak nato koukam, stačilo by trošku dodělat efekty že tě nějakej ručníkář sestřelil RPGčkem za práhem dráhy :D

ANO je to blbej vtip, ale v tu chvíli mi to prostě tak přišlo ;)
[quote="rc_czech"][quote="svaton"]Tak jsem taky spadl to je nějký divný....

Ještě se mi podařilo zachytit jednu idilku.

[/quote]

Nevzal jsem te dolu ja jak jsem padal? :D
Wow, nice pic

Ja uz taky nahravam nejake screeny, ale na tohle nemam :/[/quote]

To je doost možný :D
[quote="Kory"]Mi se stal nějaký error, když jsem čekal na H/P v EGLL, že mě to odpojilo a po novem připojeni jsem neviděl ani ATC ani letadla, jen jsem si mohl psát po chatu. Takže rychle reset FSky a naštěstí jsem to ještě krásně stihl, jak _DEL, tak _TWR si mou volačku zázrakem pamatovali, tak věděli, že moc spěchám a dopomohli mi k rychlému startu ještě a díky zkratkam a velke rychlosti mi to ještě nakonec vyšlo, že na finale jsem měl 2 era před sebou a jedno za sebou.

Jedine mínus asi, že po vzletu jsem ladil na týpka, který byl jediny APP pro EGLL, takže nestíhal absolutně chlapec. Ale celkově samozřejmě super.

EDIT: VR: Hodně pěkné, dejme tomu, že hodně hodně moc velký nárazový vítr ze severu... :D[/quote]

A me bylo divny ze v EGLL odletas za mnou a na Ruzyni jsi najednou predemnou. Ale hodne jsem se diky tobe zapotil protoze jsi byl videt v FSInn na radaru ale fyzicky ve vzduchu pred sebou jsem te nevidel a ocekaval jsem late clearence tak jsem chtel videt jak dosedas pro vetsi klid a ono prd ! Letadlo pred tebou jsem videl dosedat i taxovat z 12 mil v pohode..nechapu..
[quote="Jindra"]Hůůů, to byl masacr... :-) Všem díky a vám co to padalo, tak díky, že to padalo, bylo to na hraně... ;)[/quote]

Na hraně byla cca okolo 22:15 loc tvoje slyšitelnost (resp. spíš za hranou). Byl jsi extrémně "broken", rozumět šlo tak jedno až dvě slova z instrukce, a to ještě blbě. Kdybych tudy neletěl po paměti, byl bych v ( ; )

Nevíš, o co šlo? Tuším, že i Angláni ti o tom psali.

Jinak nás sis tam řadil moc pěkně, naprostá pohoda.
[quote="firlet"][quote="Kory"]Mi se stal nějaký error, když jsem čekal na H/P v EGLL, že mě to odpojilo a po novem připojeni jsem neviděl ani ATC ani letadla, jen jsem si mohl psát po chatu. Takže rychle reset FSky a naštěstí jsem to ještě krásně stihl, jak _DEL, tak _TWR si mou volačku zázrakem pamatovali, tak věděli, že moc spěchám a dopomohli mi k rychlému startu ještě a díky zkratkam a velke rychlosti mi to ještě nakonec vyšlo, že na finale jsem měl 2 era před sebou a jedno za sebou.

EDIT: VR: Hodně pěkné, dejme tomu, že hodně hodně moc velký nárazový vítr ze severu... :D[/quote]

A me bylo divny ze v EGLL odletas za mnou a na Ruzyni jsi najednou predemnou. Ale hodne jsem se diky tobe zapotil protoze jsi byl videt v FSInn na radaru ale fyzicky ve vzduchu pred sebou jsem te nevidel a ocekaval jsem late clearence tak jsem chtel videt jak dosedas pro vetsi klid a ono prd ! Letadlo pred tebou jsem videl dosedat i taxovat z 12 mil v pohode..nechapu..[/quote]

Jojo vím, já jsem si dal za cíl Tě předletět, takže jsem dal maximalku + němce jsem požádal o zkratku a ještě jsem letěl výše, takže rychleji, vítr do zad, tak jsem to nakonec zvládl :)
[quote="amalka"]Já sem JM poslouchal a byla to čistá 5 bez výhrad. Tzn. chybu hledejte u sebe.[/quote]

tak tak vynechavani hlasu ze strany atc se mi stavalo kdyz sem jeste hral na starsim kompu nebo na wi-fi.. kdyz byl zvysenej provoz tedy abych to upresnil :) ted je vse okej
[quote="amalka"]Já sem JM poslouchal a byla to čistá 5 bez výhrad. Tzn. chybu hledejte u sebe.[/quote]

Jak už jsem uváděl, i ty BAW mu psali "you are breaking", pamatuju si to, protože mě překvapilo, že ne "broken". Někdo mu to říkal i přes voice. Podle Vataware bylo 22:25 loc. Možná to byla jen chvilková záležitost, nevím, ale na naší straně to asi nebylo, když jme to takhle vnímali všichni, kdo jsme v tu chvíli byli na frekvenci.
\"Ano, to je možné\". \"Víte o čem se bavíme?\" \"Ne.\"
Težko posoudit, pokud se člověk sám neslyší, ale AMA mi visel na frekvenci celou dobu, takže není důvod mu nevěřit... Měl jsem jeden kratičký výpadek netu o kterém vím, ale to nebylo broken, to jsem se musel odpojit a připojit.
S 24hodinovým zpožděním taky přidám pár screenů...

Obrázek Obrázek

Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Ani mně se nevyhnulo sem tam nějaké to zatuhnutí, ale vždycky se to rozjelo. Na odletu No.5 for dep.

Nakonec jen dva okruhy nad ERASU, takže v pohodě.

Jen bych se chtěl zeptat, jak je to s tím pojížděním po LKPR. Včera jsem dostal STAND14 via F,H,J xRWY31. Když jsem se snažil bránit, že bych snad měl jet po G, stejně mi byla zopakována instrukce přes H a já už dál neprotestoval. ;)

GOOD AKCE a snad se zase něco uskuteční, díky všem!