VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Děkuji moc za skvělý event! Bylo úžasné se zase proletět po W32 a odstartovat z RWY 22! To se mi do dneška nepoštěstilo. 8) A divil jsem se jak to rychle ubíhalo.. čekal jsem že to poletím tak 2 hodiny... pff.. nádherná hodina a čtvrt plná světýlek na zemi. :) Ještě jednou díky. :)
EDIT: Ještě bych se rád zeptal kde zažádat o plaktetku. :)
Diky vsem zucastenim ATC LKAA/LZBB a take vsem zucastnenym pilotum za super akci
Musim uznat ze letet s DC-3 a drzet hladinu a smer neni pomerme lehke ale jeste to letet na VOR....huh jsem rad ze jsem do tech kosic doletel
mala perlicka co jse mi podarilo na LZIB ze jsem po touch down na RW31 zacal brzdit az moc rychle az se mi to podarilo v pulce drahy postavit na cumak :(
[quote="Datum13"]Diky vsem zucastenim ATC LKAA/LZBB a take vsem zucastnenym pilotum za super akci
Musim uznat ze letet s DC-3 a drzet hladinu a smer neni pomerme lehke ale jeste to letet na VOR....huh jsem rad ze jsem do tech kosic doletel
mala perlicka co jse mi podarilo na LZIB ze jsem po touch down na RW31 zacal brzdit az moc rychle az se mi to podarilo v pulce drahy postavit na cumak :([/quote]
Já jsem si v Blavě zase trochu zahrál na krtka... ach ten tailwheel. :D
[quote="Datum13"]Diky vsem zucastenim ATC LKAA/LZBB a take vsem zucastnenym pilotum za super akci
mala perlicka co jse mi podarilo na LZIB ze jsem po touch down na RW31 zacal brzdit az moc rychle az se mi to podarilo v pulce drahy postavit na cumak :([/quote]

Ach tí dopravní piloti:-)) treba občas presedlat na simulátor IL-2 Sturmovik a pekne si vyskúšať lietať s Me109, po pristaní s ním na trávnatej ploche sa vám prístatie v Prahe bude zdať ako malina čo zvládne každé dieťa.:-))
[quote="ASG29"]Ona stačí B-17 od A2A... Jo jo, to je to mačkání čudlíků, zapnutí AP hned po odlepení a přistávání autolandem ;)
Jak já rád řídil PSS 757 nebo 777 na ruku![/quote]

no tak ja treba zapinam AP az nekde v 5000ft a autoland jsem nedelal tak dlouho ze si uz ani nepamatuji, AP vypinam v rozmezi 500ft(i mene dle .wx podninek)-FAF

Honzo jinak ja IL-2 znam a mam neco naletano(nekolik 100\'s hodin) ale je to jiz nekolik let zpatky tak jsem z toho nejak vysel:(
[quote="Datum13"][quote="ASG29"]Ona stačí B-17 od A2A... Jo jo, to je to mačkání čudlíků, zapnutí AP hned po odlepení a přistávání autolandem ;)
Jak já rád řídil PSS 757 nebo 777 na ruku![/quote]

no tak ja treba zapinam AP az nekde v 5000ft a autoland jsem nedelal tak dlouho ze si uz ani nepamatuji, AP vypinam v rozmezi 500ft(i mene dle .wx podninek)-FAF

Honzo jinak ja IL-2 znam a mam neco naletano(nekolik 100\'s hodin) ale je to jiz nekolik let zpatky tak jsem z toho nejak vysel:([/quote]
To nebylo přímo a jen na tebe. Tak vseobecne, jak tady čtu povzdechy nad "neuměním" uřídit letadla na ruku ;)
ja som s autolandem nikdy nepristával. Vždy som vypol autopilota, a to presne ako píšeš, podľa počasia.

Aj ja som IL-2 už dlho nelietal, teraz som väčšinou tu a tam zájdem sa len trocha vyblbnút napr. lietať popod mosty a najlepie dole hlavou, alebo blúdiť v kotlinách Tatier tesne nad vrcholkami stromov.:-)