VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Pavel
Obrázek
Klesáme, briefujeme...

Obrázek
No, a támhle dóle máme sednout

Obrázek
Na třetí pokus :)

Obrázek
A kolega PM v s volačkou Air Prague v pronajatém letadle.

Díky, dnes to bylo obzvlášť dobré! A dohodli jsme se, že zde chvíli zůstaneme a zkusíme si udělat menší VFR event směr Lukla.

PB
By Jindřich
PB, na počtvrté, čeče a furt to nebylo ono. Maximální souhlas, že dnes to bylo fakt masíčko. Kdo tohle letiště nezkoušel a má rád hard core reál postupy, rozhodně doporučuju. Zapomeňte na Innsbruck. Toto je úplně jiná liga. :) Dnes už vím, že bych na první přiblížení (nebo další první podelší době), nejdříve provedl průzkum terénu mimo prostory pod MSA a pak teprve se pouštěl do nějakých větších akcí. Další cenná zkušenost :)

Jak naznačil PB, v Asijských \"Alpách\" se zdržíme a v nadcházejících dnech máme v plánu VFR polétání po okolí s přeletem nejvyšší hory světa a doplněním paliva v Lukle. Jako nejideálnější stroj zdá se býti Pavlova Evektorka, ale Turbík nebo Saab 340 taky nebudou mít asi problém.
By Schindler
Tak nakonec se povedlo přistát, jo. Když jsem si tam nakonec poletoval s tou L-39 po okolí, tak byl pěknej problétrefit zpět, protože ty mraky byly fakt hustý. Pak už Jindra vypnul ActiveSky a zlepšil si viditelnost, protože by asi neměli šanci :)

Na Luklu letim s váma a vezmu i jednoho starýho VATSIMáka, se kterým jsem na Lukle strávil hodně hodin. Teď nedokážu odhadnout, ale Saab 340 nevim, nevim, jestli tam s nim sedneš a hlavně napoprvé, když jsi tam nikdy nebyl. Ideální je TwinOter (nebo jak se to píše), to tam v reálu lítá. Cessnu edoporučuju, nějak se jí tam nechce. BE58 už má trochu problém s přistáním - pokud nedosedneš okamžitě, tak jsi kaput :) Těším se :)
By Pavel
Leg 15 dokončen, fotodokumentace v destinaci:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Díky zúčastněným, a pokud nám do toho nic nevleze tak zase za tejden :)

PB
By Pavel
To je pochopitelně vytunelované, jak jistě víš tak Air Prague již svou činnost ukončily, ale piloti stále na fiktivní adresu pronajímají letadla od zahraničních společností, například od vás :-)

PB
By JKol
Zde je návrh, jak by naše cesta mohla pokračovat, jedná se o střídání moderních, velikých letišť (Bankok, Singapur a Jakarta) a malého regionálního letiště na ostrůvku (Langkawi).
By Schindler
Už se těším. Takže rezervovat si ve svém diáři i následující úterky? :)

Pokud ale ten můj třetí leg nedokončím, tak přísahám bohu, že se stane něco moc ošklivého. Chtělo by to nějakýho odborníka na vyladění FSky. Sice možná vím, čím by to mohlo být, ale nechci tu řešit licence add-onů, a proto radši zatím zalezu, dokoupím a popř. až pak s někým vyšteluju tu FS. Nemyslím si, že by za to mohl hardware.
By Jindřich
Co se následujících úterků týče já budu a pokud nebudu mít PB-ho tak jeho místo může nahradit v psovi někdo jiný, nebo to zaletím sám a Pavel pak určitě taky sám. Návrhy na trasu prima, posílejte dál. Původní myšlenka byla létat jenom malá letiště, ale jasně, destinaci jako Singapur si asi ujít nenecháme... Jakarta nejspíš ne, je tam mnohem víc zajímavých ploch, kde se složit :)
By JKol
Jakarta nejspíš ne, je tam mnohem víc zajímavých ploch, kde se složit
Viděl jsi tamní letiště, v průměru to má RWY 1000m :)
By Jindřich
Dnešní leg:

CHITTAGONG / SHAH AMANAT INTL (VGEG) >>>>> BANGKOK/SUVARNABHUMI INTL (VTBS): 10 fixes, 730nm
Scenery:
- hledejte, šmudlové :)))
Route (návrh): TANAP G463 BGO L507 BKK
Charts: dodá PB

Sraz dnes 4.12.2012 v 19:30 LOC

Příští týden Kuala Lumpur
By Pavel Muroň
Musel jsem odjet. A to jsem byl přítomen na appronu a online. No nic, paxíkům jsem to vysvětlil a nechal je zase vystoupit. Doletím vás jak jen to půjde.
By JKol
[quote="Pavel Muroň"]Musel jsem odjet. A to jsem byl přítomen na appronu a online. No nic, paxíkům jsem to vysvětlil a nechal je zase vystoupit. Doletím vás jak jen to půjde.[/quote]
Dopadlo to dobře?
By Jindřich
Jo jinak jo, jsme v Bangkoku! :) Pro některé z vás by mohly být zajímavé příští 2 legy > 17 povede z Bangkoku do Kuala Lumpur (11.12). Ten 18-tý ještě není jasná destinace, jisté je, že bude 18.12. a že se zpestří po cestě na jih nízkým průletem nebo touch and go v Singapuru. Kdo má čas, každé úterý pes letí kolem světa!
By JKol
Hledá se kopilot, nebo klidně kapitán na multicrew s psem na příští leg, kdo se se mnou nebojí lítat, tak se hlašte
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10