VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Araneus
Tak pojdte litat. Sice nejsme v nejlepsi kondici, ale nejak to dame. Omlouvam se za desny hluk na pozadi
By Araneus
Dnes večer bude online LKPR_APP a LKTB_APP. Ideální příležitost zalétat si mezi Prahou a Brnem. Budeme rádi, když nám uděláte provoz.
By Pavel
Já mám GOLOP (ze Sydney) v 18:23z (19:23 loc), kdyby již někdo chtěl být on ;-)

PB
By Araneus
Dnes od 19 do 22 hodin místního času má Prokop Lamser pre-check (takovou zkoušku před oficiální zkouškou) na LKTB_TWR. Kdo máte čas prosím tak mu přijďte udělat provoz. Vítán je nejenom IFR, ale v případě příznivého počasí i VFR provoz. K dispozici bude též LKTB_APP a LKAA_CTR.
By Araneus
Jsme v plné sestavě: LKAA_CTR, LKPR_APP, LKMT_APP a LKTB_TWR. Chybí nám ale provoz. Pojďte lítat.
By Pavel
Tak nakonec provoz nechyběl. Petra ukládá potomstvo, já si sedím sám na oblasti, pode mnou jen LKTB_TWR, a najednou začnou naskakovat přílety do LKPR. Tak povolávám kolegyni, ať si zařídí, a nakonec z toho byla krásná sekvence na dráhu 24...

V Brně bylo taky veselo, občas nějaký go around, přílety velké malé, i VFR se ukázalo - děkujeme, nádherný večer!

PB
Přílohy
1.PNG
1.PNG (23.68 KiB) Zobrazeno 6329 x
2.png
2.png (138.77 KiB) Zobrazeno 6333 x
Naposledy upravil(a) Pavel dne 03 led 2016, 22:05, celkem upraveno 1 x.
By Araneus
Veliká pochvala patří všem pilotům, protože stačilo zaváhání, opakování instrukce, nedodržení rychlosti a celá sekvence byla v háji. Pochvala patří Kubovi Kolářovi, Marku Sobaňcovi a třem ukrajinským pilotům.  Kdyby takhle lítali všichni, paráda.
By prolam
Já děkuji všem, co se dnes podívali do Brna. Bez nich bych pre-check neudělal. Díky moc  :)
By Gelba
Pro dnešek je pro vás připravena Morava online! (LKMT_APP , LKTB_TWR)

Vítány jsou zejména letecké školy a žáci, lačnící po doložce IFR, MCC, neb mohou využít k výcviku naše moravská letiště od Brna až po Ostravu..a to včetně Kunovic! (a to se sakra vyplatí!)
...avšak přistávací a přibližovací poplatky jsou vstřícné i pro base training společností ČSAv a TVSv!

Každopádně letiště jsou dotované z krajských peněz, takže doufáme, že budou zabezpečeny pravidelné lety, aby pasažéři nemuseli být odvezeny v tomto sněžném počasí autobusy, ale spíše airbusy.

A vojenský pilot nejen vojenským létáním je živ...rádi uvítáme piloty i z CLV Pardubice, vrámci letů na letiště s civilním provozem, neb v Brně dnes bude gumová směna.
By Araneus
A já si lámala hlavu jak sestavit atraktivní promo. Dozorovat Gelbu se zkrátka vyplatí.

Jinak bych doplnila, že Ostrava má pod palcem nejenom Brno, ale i Vary. A když nebude Praha online a z Prahy si někdo zavolá o ATC, tak samozřejmě odmítnut nebude.
By Araneus
Přidá se k nám též LKMT_TWR. Ideální konstelace pro polétování mezi Brnem a Ostravou. Budeme se na vás těšit.
By prolam
Tuřany i Mošnov jsou online stejně jako oblast. Těšíme se na Vás  :)
By Araneus
Dnes je Czech Online Day, přijďte lítat. Řídící opět nebookují, ale určitě dorazí. Z regionů budou obsazeny Tuřany a to na pozici GND i TWR.
By Gelba
Dnes po dlouhé době utřeme prach z CRT (neplést s CTR) monitoru na věži v Kunovicích a budou poskytovány služby KUNOVICE TWR podnikovým řízením letového provozu Aircraft industries a.s. na frekvenci 120,100 kHz.

Kdyby se směna opozdila..buďte trpěliví..Cca lehce po osmé budeme v Kunovicích online :)
By Pavel
Momentálně 7 bookovaných pozic zajistí solidní pokrytí Prahy, Brna a Kunovic. Tak schválně kdo navštíví všechna tato letiště?

PB
By Gelba
I Kunovice děkují za provozní špičku a obsazená všechna, slovy, tři stání :)
By POndrej
Dneska super, priblizeni v Kunovicich velice zajimavy. Muj prvni nepovedenej hold (letel jsem ho zrcadlove obracene) u HLV, moje chyba. Pak pri ceste zpet zakerny teardrop vstup do holdu u TBV a pak uz zpet do LKPD. Jako by toho nebylo malo, tak pri finale se na palubce L39 rozsvitila kontrolka "<150kg". Pokryti LKKU super, a co me potesilo vice bylo to, ze pri navratu byla online i věžka v LKPD. Za mě palec nahoru ;-).
By ToSvo
Hezký to dneska bylo.  :)
By Jindřich
Včera to moc nešlo, museli jsme 2x restartovat DC-9 a až všechno  šlapalo, byly už všichni pryč. Dnes přelet LOWI>LKPR a zítra hurá do Curychu :)
By Araneus
Dneska byl parádní provoz (zejména s ohledem na to, že je pátek), díky všem za účast. A nezapoměňte přiletět zítra večer na LKPR-LSZH Fly-In.
By Gelba
V Brně houstne mlha, piloti divertují, dokonce klapky se jim zasekávají, dráha se smeká...jen vítr..jen vítr je klidný...

...již dnes...ve vašich simulátorech...Tuřany TWR online. Čekáme tu na vás!

Obrázek
Naposledy upravil(a) Gelba dne 10 led 2016, 20:43, celkem upraveno 1 x.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 60