VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Pavel
Dá, je to easy, navíc letíme podle jeppesen map, abychom nemuseli řešit ty jejich hnusný AIPy cestou.

PB
By Lapak
Tak to bych se možná taky rád přidal, jenom nevím jestli budu stíhat ty 700nm legy... Jak to děláváte časově?
By Pavel
Dyt to JM píše, že chceme do 400NM, tj hodinka letu. Dlouhejch bude jen pár, až se dostaneme někam k moři :-)

PB
By Lapak
No však těch bych se chtěl týkat, JM taky píše, že na řadě je OMAA->OPKC, což je přes těch 700 :) Takže to lítáte normálně třeba v 8 večer na hoďku jo? To by bylo ideální...
By Jindřich
[quote="Lapak"]No však těch bych se chtěl týkat, JM taky píše, že na řadě je OMAA->OPKC, což je přes těch 700 :) Takže to lítáte normálně třeba v 8 večer na hoďku jo? To by bylo ideální...[/quote]
Dyk to tam taky píšu:
Leg 11: الصخير مطار أبو ظبي الدولي Abu Dhabi Intl (OMAA) > Jinnah International Airport جناح بین الاقوامی ہوائی اڈا (OPKC) (bacha, cca 700nm)
U těchto legů budeme vyrážet kolem 19:00, abychom byli v 11 v posteli. Pak určitě budou nutné nějaké delší přelety na cestě z Austrálie do Jižní Ameriky a přes Atlantik - to dohodneme buď nějaké víkendy, nebo si to každý může odlétnou na vlastní, kdy bude mít čas. Taky samozřejmě není nutné odletět úplně všechny legy, že... V tomhle tu výhodu od reálu pořád ještě máme...
By roadmonster
No tomu rozumím - já taky ne už pár let ;) Vždycky (cca 2x) když jsem se chtěl k psovi přidat, tak jsem se tam hnal přes půl zeměkloule, aby pak kluci vyhlásili, že se to o den či týden přesouvá :P
By PBily
Tak koukám, že v době, kdy jsem ležel s horečkou v posteli, jste nikam neletěli... Příští týden nejsem v ČR, tak když se nerozhoupáte, ten další je náš!
By Kuba5
Tak to mi vyhovuje taky, zítra odjíždím do Alp, ale 3.4. už tu budu, tak si snad zaletím s váma ;-).
By Gelba
Hlásím se z Abu Dhabi, před pár minutami jsem dosedl s letounem společnosti Travel Service OM-TVA na půdu Emirátů. Posádka, kaštani, koupáci na místě. Ready :)
By oupa
[quote="Gelba"]Hlásím se z Abu Dhabi, před pár minutami jsem dosedl s letounem společnosti Travel Service OM-TVA na půdu Emirátů. Posádka, kaštani, koupáci na místě. Ready :)[/quote]

V tomhle státě už je možný všechno, říkají si asi pasažéři ČSA Virtual, kteří tuto transformaci letadla OK-RCC v průběhu letu na lince OK-0350 včera zažili. "Objevilo se modré světlo a všechno ztichlo", vypověděl jeden z překvapených turistů. Následný záblesk a ohlušující rána pak podle přímých účastníků zájezdu přeměnil komplet vše na letadle, od vnějšího nátěru až po firemní časopisy a uniformy letušek. Zda tento neobvyklý úkaz nějak souvisí s probíhající restrukturalizací, odmítla mluvčí ČSA Virtual jakkoli komentovat.
By mipeba
[quote="oupa"][quote="Gelba"]Hlásím se z Abu Dhabi, před pár minutami jsem dosedl s letounem společnosti Travel Service OM-TVA na půdu Emirátů. Posádka, kaštani, koupáci na místě. Ready :)[/quote]

V tomhle státě už je možný všechno, říkají si asi pasažéři ČSA Virtual, kteří tuto transformaci letadla OK-RCC v průběhu letu na lince OK-0350 včera zažili. "Objevilo se modré světlo a všechno ztichlo", vypověděl jeden z překvapených turistů. Následný záblesk a ohlušující rána pak podle přímých účastníků zájezdu přeměnil komplet vše na letadle, od vnějšího nátěru až po firemní časopisy a uniformy letušek. Zda tento neobvyklý úkaz nějak souvisí s probíhající restrukturalizací, odmítla mluvčí ČSA Virtual jakkoli komentovat.[/quote]
A jak to udělali se zavazadly? To se během onoho záblesku z každého zavazadla vytratilo i 5kg nezaplacené váhy?
By Gelba
[quote="oupa"][quote="Gelba"]Hlásím se z Abu Dhabi, před pár minutami jsem dosedl s letounem společnosti Travel Service OM-TVA na půdu Emirátů. Posádka, kaštani, koupáci na místě. Ready :)[/quote]

V tomhle státě už je možný všechno, říkají si asi pasažéři ČSA Virtual, kteří tuto transformaci letadla OK-RCC v průběhu letu na lince OK-0350 včera zažili. "Objevilo se modré světlo a všechno ztichlo", vypověděl jeden z překvapených turistů. Následný záblesk a ohlušující rána pak podle přímých účastníků zájezdu přeměnil komplet vše na letadle, od vnějšího nátěru až po firemní časopisy a uniformy letušek. Zda tento neobvyklý úkaz nějak souvisí s probíhající restrukturalizací, odmítla mluvčí ČSA Virtual jakkoli komentovat.[/quote]

"Opravdu je neskutečné co vše dnes dokáže otisktnout bulvár, na popud jednoho nespokojeného pasažéra letící na zmíněné lince ČSAv OK-0350. Let probíhal samozřejmě zcela standartně, bez jakýchkoliv zvláštních úkazů či jevů. Skutečně šlo o letoun společnosti Travel Service 737-800 OM-TVA, který byl pro tento let pronajat jako náhrada za letoun ČSAv OK-RCC, který se mometálně nachází na C-Checku u firmy ČSA Technics. Faktem je že cestujícím byla tato změna oznámena několik minut před odletem, díky chybě administrativního pracovníka." Vypověděl jeden z členů posádky společnosti Travel Service.

Jo dostal jsi mě :) Mě jen bylo líto nevyužít Šemíka, a vůbec výbroného plánovacího sytému ČSAv, i když zbytek letím pod TVS. To se omlovám.
By oupa
V pohodě, mě je celkem jedno, pod jakou standartou letíš - jen mě to trklo do očí, protože jsme včera letěli ve stejnou dobu ;)
By Jindřich
Leg 11:
مطار أبو ظبي الدولي Abu Dhabi Intl (OMAA) > جناح بین الاقوامی ہوائی اڈا Jinnah International Airport (OPKC)
Scenerka OPKC: http://www.fs2000.org/addons/opkcv11.zip
Charts: Na request Jepp balíček od PB
Route (návh): MIADA DCT LALDO A791 LOTAT ~700nm
Sraz dnes 03.04. v 1645Z - 18:45 SELČ (ETD 19:15 SELČ)
Leg 12: Jinnah International Airport جناح بین الاقوامی ہوائی اڈا (OPKC) > સુરત વિમાનમથક Surat Airport (VASU) (~400nm)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10