VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Kuba5
Utery, tzn. pozejtri? To bohuzel nemuzu, uz mam domluveny ATC trenink, ale nevadi, pridam se treba pri dalsim letu ;).
By JKol
[quote="Jindra"]Vždyť píšeme, že letíme single crew. Tj každý sám ve svém létadle.[/quote]
Já to myslel obecně. tj. Že se připojím ke skupině
By Gelba
Já ještě pro tento týden neschopen, odjíždím na výměný pobyt do německa, skupinu doletím ;)
By PBily
Tak jsem se po velkých troubles dostal do Abu Dhabí. V neděli mi nad Německem vypnuli proud v celém okolí. Včera jsem ve 2:30 přistával s jedním poškozeným generátorem a protože jsem si stáhl nějakou jejich scenerku na FS9 (mám FSX), tak mi to asi 60ft nad dráhou udělalo crash object :-( Měl jsem to uložené cca 200nm před T/D, tak si to ted jeste offline zopakuji bez scenerky, ale jinak se mnou mozno dnes ve 20:00 loc pocitat.
By Jindřich
Petře, měl by sis letadlo naklonovat, jinak v týdnu nebudeš moct lítat. :) My to máme v plánu vždycky odletět jeden leg za týden a tam stroje na další týden nechat zaparkované.
Mám permanentně spoustu práce, takže na briefing nemám čas. Pokud by se toho chtěl ujmout někdo kdo má čas a ví přesně o co jde (PB?), rád bych, aby ho připravil. Nebudu dřív než v 19:30.
By Pavel
Hele já dnes ještě asi taky vynechám, právě jsem zjistil, že mám na zejtra hafo věcí do školy, takže vás doletm v průběhu tejdne.

PB
By PBily
No ty brdo, tak ja se snazil, v noci letel do 2:30, rano omezil praci a nikam se neleti :-( Neva, letim sam, budete me muset doletet.
By Jindřich
No je to poslední příspěvek na straně 2...
\"Leg 11: الصخير مطار أبو ظبي الدولي Abu Dhabi Intl (OMAA) > Jinnah International Airport جناح بین الاقوامی ہوائی اڈا (OPKC) (bacha, cca 700nm)\"
To byl plán na další leg, než jsme to v Abu Dhabi zapíchli. Tak můžeš někam do půlky a pak se k nám příští úterý připojit. :)
By PBily
:-D Tak už to asi mám:

OMAA - OAKB (Abu Dhabi - Kabul)

DCT EMERU TONVO A777 NADSO B505 EGTAL R462 JI G214 PG J215 KALAT G325 KAREM J133 PATLA G325 ZB J139 PARAK G325 SAJAN A466 SITAX DCT

Tak se snad vrátím :-)
By Jindřich
Takže trasa na další týdny:
11. Abu Dhabi > Jinnah (Karachi) - OPKC
12. Jinnah > Surat VASU (04/22 2,250m (challenge accepted!))
13. Surat > Nagpur / Ambedkar International Airport VANP (14/32 3,200m, 09/27 1,938m)
14. Nagpur > Kolkata / Netaji Subhash Chandra Bose International Airport VECC (01L/19R 3,220m, 01R/19L 3,627m)
15. Kolkata > Mingaladon / Yangon International Airport VYYY (03/21 3,414m)
16. Mingalatodon > Bangkok / Don Mueang International Airport VTBD (03L/21R 3,700, 03R/21L 3,500)
17. Bangkok > Chaweng (ostrov Ko Samui) / Samui International Airport VTSM (17/35 2,060 (!) challenge ACCEPTED!!)
18. Chaweng > Padang Matsirat (ostrov Pulau Langkawi) Langkawi International Airport VMKL (03/21 3,810m)

Pak bych pokračoval dál směrem Indonésie > Papua a východní pobřeží Austrálie. Už takle je to ale skoro na 2 měsíce... :)
Dodám, že pořád plánuji dle původní myšlenky - tj létat krátké legy na malá a neznámá letiště pokud možno blízko pobřeží apod. A když už velké tak stylem Abu Dhabi nebo Bangkok. Jasně, že nebude chybět Singapur :)
By PBily
Parádička! Kupuji nové letadlo, jinak bych to nedal... V tom písku se létat nedá. Nemají pořádné mapy, žádně ATC služby... To bych se tam unudil. Toto Asijské mám v barvách Angle of Attack. Nové asi převléknu do barev ČSA. Třeba mi to pomůže v mé druhé zkoušce. Filipe, kdy se do toho pustíme?

Dávám si za úkol Vás před každým letem seznámit s nějakou perličkou z dané lokality. Abychom neletěli do daného místa jen tak pro nic za nic.
By Lapak
Jak moc je tahle akce náročná z pohledu znalostí a zkušeností? Je třeba umět něco víc, než standartní evropské procedury? (typicky ČSAv SFO) Dá se to i bez znalostí oceanic procedur?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10