VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Standa> neeeee, to je priprava, dnes jen Magdeburg training... Alebo sa mylim? :D Ups ted mi padla sanka z toho navigacneho stitku - AWESOME!
[quote="Ico"]AMA> uz odpovedz konecne k tomu orto...[/quote]

Jde o VFR Germany (ortofoto v poměrně slušném rozlišení (stejné jako teď TMX udělal pro ČR)) včetně významných 3d objektů (kostely, elektrárny, mosty) + 3d objekty z AIPu. Lze tedy navigovat podle ICAOvky / VFR GPS Jeppesena, kde tyto objekty jsou zobrazeny. Na VFR navigaci je to naprostá lahůdka.

http://www.shop.aerosoft.com/eshop.php? ... _treffer=6

P.S. Obsahuje to i správný autogen (ručně a částečně skriptem plácaný autogen = dělal to nějakej blázen, tzn. v lesích máte stromy ...), který mám ovšem vypnutý protože to moc žere fps.
[quote="PavelS"]A dneska se letí do Lipska ?[/quote]

No oficiální akce z Magdeburgu přes Lipsko do Erfurtu je v úterý. Dneska já osobně budu létat okruhy v Magdeburgu a možná si cvičně do Lipska zaletím, ale nejedná se o onen oficiální slet, ten je až v úterý. Přidá se tedy někdo dnes?
No tak to je nářez. Já myslel, že poletíme v chuchvalci z Magdoše do Erfurtu a po cestě nám maximálně ukážou, kudy se přecházely hranice a ono to je akce, že letecká rallye je proti tomu cvičení pro nováčky.

Takže to schrnu:

Odlet je z EDBM v Úterý - v kolik ?
Pod odkazem Google Map mi vyjede textový soubor. Co s tím?
Podle procedur a navigačního štítku LEG1 se dobereme do Lipska. Mulde je Mulda.
EDDP uděláme průlet, nebo sedneme (která dráha z těch dvou je vybagrovaná ?), a dáme Wurstchen (citlivé téma - jaká barva ?)
Z EDDP letíme přes výstupní bod S, což není na Sever, ale na Jih.
Po EDDP letíme šílenou motanici, nazvanou zde LEG2, přes Jenu (je tam na náměstí kulatá věž university) a dále pak k a po thüringskobavorské Staatsgrenze do Erfurtu.
Upozorňuju, že krajina je nesrovantelně členitější, než Labe, zabloudil jsem tam i vlakem.
Sedneme v Erfurtu (mapa - je blbě nalinkovaná se závorkou a po jejím odstatnění je EDDF VOC zamčený (?)).

Šílený.
Jako trať jsem oproti oficiální trati výletu navigačně zjednodužšil. Plánovaná trasa německými soudruhy je tuto. Což jak jistě uznáte je odnavigovatelné možná koukáním z okna ale nikoliv podle navigačního štítku.

Akce v úterý začíná oficiálně v 1830UTC a doba letu je 2:20 bez přistání v Lipsku. Tzn. navrhněte kdo jak můžete, podle toho bychom naplánovali odlet a ev. mezipřistání v Lipsku. Já mohu v 1830utc klidně začít pojíždět.
[quote="PavelS"]
Pod odkazem Google Map mi vyjede textový soubor. Co s tím? [/quote]

Pozor, soubor není pro google map (tzn,. ne pro otevření v Web Browseru) ale pro Google Earth (samostatná free aplikace od Google pro prohlížení zeměkoule). Nevím proč se to rovnou otevírá, použijte pravý klik na ten odkaz a dát "Uložit jako". Uložený soubor lze následně v Google Earth otevřít a trasu prozkoumat.

[quote="PavelS"]
Sedneme v Erfurtu (mapa - je blbě nalinkovaná se závorkou a po jejím odstatnění je EDDF VOC zamčený (?)).[/quote]

Opraveno. Na VOC nelze přistoupit přímo bez přihlášení (kde udělali soudruzi chybu?). Dal jsem ho k sobe na server, klikněte na ten link v názvu letiště v mém briefingu.
Jo ja by som dnes mohol, zajtra to vyzera u mna viac nez pozitivne (90%) po dneskajsej rozmluve v praci, samozrejme s mezipristanim v Lipsku. Dnes o kolkej v EDBM? Hele podte i ostatni jestli je cas... Jinak ted sem zistil ze Lipsko mam na hovno, tak stahuji freeware z VAT-Germany.
Jo to je ono co sem stahnul, jede krasne, 2 pararelky, konecne... Erfurt sem koukal pres Afcad ten default FS9 a je postacujuci. No jo, to abych presel na FSx mnam mnam...
Dnešní secvičná proběhla poměrně v poklidném stylu. Jednalo se jednoznačně o československou přesilovku, kdy na jednoho Fluglotse nastoupila 3 letadla s českou a jedno se slovenskou posádkou. Až v závěru tréninkových okruhů se vylouply dvě německo/rakouské EC-135 v barvách ADAC.

Protože večer nebyl zdaleka u konce a původní plán, zaletět si cvičně do Lipska (leg 1) nebyl shledán příliš zábavným (žádný ATC v Lipsku), byl jako náhradní cíl vybrán Berlín Tegel. Skupina tam za všeobecného pozdvižení dorazila ve 22:45 loc a poklidně přistála za odlétající soukromou F-16 a před nějakým ERJ-145. Pro FOGa byly již na GATu připraveny hasící prostředky.

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek
A bylo zuprovo hehe, zas kousek rise sem videl flekatou. A ted vidim ze za nama leti Jindra na L29, skoda :) Tesim na zitra, melo by to vyjit. Tak BYE.
Neeee :) ale nejak sem pri pouziti extern. programu na foceni asi zmacknul hmmm, nevim hehe. Jinak se zatim nikdo neozval zavazne na dnes, to poletime jen my dva? :) Ta Dreamfleet 177 fixG/RG je celkem gut, nestezuju si.
Jo pozrel som ho teraz, fajn. Jedine ten Bad Kossen ci co to je po Sierra Lipsko, prednim je vecsi mesto (lepsi navigace), ale v poho, je to po ceste.
No, my jsme zpět z NDR a teda jako dobrý.

Tímto omluva LKPR_OBS , který mi psal vtipné dotazy (Jak je?), když jsem vyčkával nad bodem S2, o kterém jsem neměl nejmenší tušení, kde leží, pořadí tak 5 za mnou 10.

Takto to bylo od 19:30 do konce.

Obrázky Amalka.