VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="George_L"]Bohužel se musím z akce, ze zdravotních důvodů, "odhlásit".

Alespoň se těším na vaše screeny ;)[/quote]

No, my jsme se v podstatě museli "ze zdravotních důvodů" odhlasit až po akci, protože to bylo jako opravdu na nervy :)

Jaxym mne např. odchytil, jak... cituji:

Načapal jsem PS řvoucího na nebohého Olympika, ať se okamžitě odpojí. Nešťastník ten uvolníl s Airbusem po Papa a i po 5 opakovaných instrukcích k uvolnění až po G, pak k pojíždění na apron South, pak k okamžitému zatočení doprava, neomylně se cpal po L na sever jak ohař cítící teplý chobot a prosklený terminál. To už PS nevydýchal. Nevím, nevím, co by si počal v Persii. JaVo
Jo, eproučník to zvládl na jedničku (jen snad nemusel dávat \"stand of your choice\", osobně docela rád bloudím :) ). Předpokládám, že jsme si netrhli ostudu ani my. Těch pár screenů, co jsem vyprodukoval, dodám zítra.

Edit: :D

Já s tím ještě musím jít bouchnout o zem v Praze.
[quote="Pavel"]Ad. mapy - ja mam Adobe Acrobat 8 (tj ta placená verze) a v něm si ovevřu jednu mapu, dám insert pages, vložim tam druhou mapu (tj sloučim je) a pak akorát v nastavení tisku dám Více stránek na papír a mam to v takovym tom formátu jako jsou jeppsenky (tj 2 A5 na jedný A4).

Freewarově by to šlo přes program PDF995, kterej taky umí slučovat PDF, ale nikdy jsem to přes něj nedělal, protože s tim je víc práce. Ale 100% by to přes něj šlo (google.com).

[/quote]

Dík zkusim to :)
[quote="Pavel"]Řekové - šílené. Řeknu "left hdg 280" a on zatočí doprava na sever a diví se. Někteří uměli, ale většina neví co znamená maintain FL80, speed 220, report heading.[/quote]

Nezodpovědný přístup řeckých pilotů mohu doložit jednou historkou, jíž jsem byl svědkem cca ve 23.15 loc. Nejmenovaný ATC poslal po předchozím ne příliš úspěšném dohadování na frekvenci jednomu z Olympiků po textu dotaz, který byl s ohledem na přestálé nervové vypětí řídícího a pokročilou denní dobu překvapivě jasně zformulovaný. Zněl takto:
OAL(číslo si nepamatuju) Co to máš za zkurvenou volačku? :lol:
Pilot na tento stručný a srozumitelný dotaz kupodivu nereagoval, což jednoznačně svědčí o jeho nepřipravenosti létat v našich přátelských zeměpisných šířkách.
[quote="George_L"]Sakra, to mě mrzí, že jsem to musel odvolat.

Poznámka k mapám... mají je opravdu nešikovně udělané. Další možností by bylo si v obyčejném AdReaderu označit jen oblast tisku (s mapou) a tu pak vytisknout (1 strana), ale dělejte to dokola na 40 stranách. :([/quote]

JJ to maj ale ted je to samý s tima novýma stojánkama na LKPR! :(
[quote="PavelS"][quote="Tommy"]JJ to maj ale ted je to samý s tima novýma stojánkama na LKPR! :([/quote]

Co jako je se stojánkama ?

http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 195#p67195[/quote]

To že(už mi to tu někdo radil jak na to)nejdou aspoň teda mě na samostatnou A5 a musím to dělat ručne složitou metodou(jdou celý tisknout po jednom jen na A4).Ale myslím že to není potřeba už rozebírat(tím myslím že sem motám věci který sem nepatří).Bude lepší když to sem nebudu motat.
[quote="Tommy"][quote="PavelS"][quote="Tommy"]JJ to maj ale ted je to samý s tima novýma stojánkama na LKPR! :([/quote]

Co jako je se stojánkama ?

http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 195#p67195[/quote]

To že(už mi to tu někdo radil jak na to)nejdou aspoň teda mě na samostatnou A5 a musím to dělat ručne složitou metodou(jdou celý tisknout po jednom jen na A4).Ale myslím že to není potřeba už rozebírat(tím myslím že sem motám věci který sem nepatří).Bude lepší když to sem nebudu motat.[/quote]

A už se vo tom vůbec nebavit :)