VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Já sem tentokráte nestíhal fotit protože sem se snažil navigovat. Resp. mám vyfocené pouze perličky (FOG zapíchnutý do země atp.).

ObrázekObrázek

1. přečerpávací elektrárna na přehradní nádrži Hohenwarte
2. kombinace dálničního mostu a tunelu u Suhlu

ObrázekObrázek

3. FOG už zase hoří
4. Hrad Gleichen (všimněte si krásného 3D kopce i modelu hradu)

ObrázekObrázek

5. s lupou lze vidět, že část autíček jsou nafocené na ortofoto a část jsou 3d modely které jezdí (kamiony i osobáky).
6. FOG jde spát (zapíchnul to) (omluvte otevřený chat s německým soudruhem, který naši skupinu právě chválí)

ObrázekObrázek

7. trasa plánovaná
8. trasa letěná

Krátké hodnocení:

Akce povedená, nicméně secvičné jsou v tomto případě nutné, ani tak na ověření si vlastního letání ale hlavně na poladění použitého hardware a software aby let mohl proběhnout již ničím nerušen. Řídící byli tentokráte imho na slušné úrovni (nechápete proč ale potvrzují přijetí zprávy zopakování VAŠÍ volačky? Příklad OIR, Sierra 2000ft, a Fluglotse odpovi \"OIR\".). Provoz byl masakrózní ale protože jsme nedodržovali přesně trať eventu, tak se to pěkně roztahalo a nikde nevzniklo vyloženě špunt místo. Imho podařená akce a naprosto souhlasím se soudruhem Svobodou, že aktivní ATC by se měli podobných akcí zůčasťnovat povinně. Bez toho se ATC nemá šanci vžít do kůže pilota který bloudí po CTR a zrovna nemá naprosto tušení jestli má letět doleva nebo doprava, nestíhá řídit letadlo a ještě po něm něco ATC chce.

Účastníkům děkuji za účast a skládám všem poklonu že doletěli i přes potíže až do cíle a navíc se celou cestu museli navigovat nad ZASNĚŽENOU FS9 default krajinou (jímá mě hrůza :P u mě FSka od prvního jarního dne již používá jarní textury :P).

Každopádně bych chtěl v této souvislosti ještě oživit již diskutovaný nápad na společný poznávací výlet po Evropě. Jak vidno na podobnou VFR zábavu ATC v podstatě není potřeba (navíc je možné ho zajistit při přeletu větších letišť).
Konecne troska casu po frmoloch v praci. Teda super akcia! Myslim ze sme si fajn polietali, navigacia a pokochanie sa zaujimavou krajinou tiez. Ja som to musel naplanovane posadit na Lipsko, nejak som predpokladal ze vyvencit sa treba hehe. Erfurtacke pristatie a samotne priblizenie k CTR stalo zato. Gentlemansky som to nejak holdoval na Sierre a potom sadol, pohlad na letisko bola jedna velka cervena machula heh. Dik pani za skvely event :) obrazky ako vzdy mnam...
[rejp]V souvislosti s jinou VFR akcí bych na tomto místě rád poprosil, aby se případně další mega VFR slety omezily na minimum a pilotstvo se soustředilo na různé secvičné akce probíhající v Ruzyni (převážně tedy IFR), protože se na nás valí největší akce VACC-CZ > Runway to hell. Dneska byli např DEP i APP a s většinou \"našich\" pilotů tito dva ATCo neprohodili ani slovo, což si myslím, že je škoda.[/rejp]
[quote="Jindra"][rejp]V souvislosti s jinou VFR akcí bych na tomto místě rád poprosil, aby se případně další mega VFR slety omezily na minimum a pilotstvo se soustředilo na různé secvičné akce probíhající v Ruzyni (převážně tedy IFR), protože se na nás valí největší akce VACC-CZ > Runway to hell. Dneska byli např DEP i APP a s většinou "našich" pilotů tito dva ATCo neprohodili ani slovo, což si myslím, že je škoda.[/rejp][/quote]

Tak tak..
Jindra> tak nebudes mi verit, ale pak sem si uvedomil, ze na co myslis :D tedy opravuju ve vasem jazyce - velka cervena kanka :) Dobre sem to napsal? :)
Pro všechny, kteří už ve škole psali tužkou/SK:ceruzkou a pak hned Číňanem (příp. ještě mladší, co ani neví, co stále ještě je (!) Číňan a psali hned kuličkovým perem Student, nebo Junior nebo jak se to teď jmenuje/SK:volá:

Ti, co ještě psali aspoň povinně do 4. třídy plnicím perem (husím brkem už ne), vědí velmi dobře, co je kaňka. To je kapka inkoustu, který udělá na papíře v lepším případě puntík a v horším hnusný flek, který se následně rozmaže rukávem. Kaňka je spisovné české slovo.

Neplést se slovem kachna, který někdo může použít jako peiorativní označení životní družky.
Nj, já už pamatuju Zmizík, kaňka mě tedy zdaleka tak neděsila jako starší generace. Jinak i před zmizíkem existoval piják, takový ten hrubý růžový list v každém novém sešitě. Nefungovalo to ale úplně spolehlivě i když se na kaňku zareagovalo rychle...