VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Jako dneska to samozřejmě není ten plánovaný slet - je to jen běžný \"EPWW Online Pátek\".

Velký slet, o kterém původně bylo toto vlákno, se intensivně připravuje a bude v Sobotu za týden tj. 22.8.2009, 18:00+ a bude mu věnována zcela samostatná webová stránka.
[quote="PavelS"]Jako dneska to samozřejmě není ten plánovaný slet - je to jen běžný "EPWW Online Pátek".

Velký slet, o kterém původně bylo toto vlákno, se intensivně připravuje a bude v Sobotu za týden tj. 22.8.2009, 18:00+ a bude mu věnována zcela samostatná webová stránka.[/quote]
Pokud jsem nekoho uvedl v omyl, tak se omlouvam.
[img=City Hopping]http://www.pl-vacc.org/Praha2009/templa ... ityin2.jpg[/img]

Dnes kolegové z PL-VACC zprovoznili stránku sletu a to i v češtině. Zpáteční cestu domů si plánujte via ASTEL, ať nedochází u Jizerek ke zbytečným dohadům. O pokrytí českého FIRu se intenzivně jedná; polští kolegové budou jistě přívětivější než jejich ohroublí čeští kolegové :)
No, začal jsem s menší přípravou na sobotu a zatím jsem mírně rozčarován...

Nepletu-li se, ze sletových stránek nejde stahovat MAPY. Přes PL-VACC to sice jde, ale člověk musí potvrdit jedno či dvě okna, než se k nim dostane. Co mě ale dostalo, při pokusu o SAVE mi IE (v jiných prohlížečích jsem nezkoušel) nabídne jen název GET_FILE.PDF (či jak to bylo, jsem to nazval 1,2,3,...)

Scenery EPWA nestáhnutelná z CZ language stránek

Dál už jsem to radši nezkoumal, aktuální scenery a mapy mít budu a dál to neřeším.
George_L píše:Nepletu-li se, ze sletových stránek nejde stahovat MAPY. ... Scenery EPWA nestáhnutelná z CZ language stránek
Předáno k řešení.
Přes PL-VACC to sice jde, ale člověk musí potvrdit jedno či dvě okna, než se k nim dostane. Co mě ale dostalo, při pokusu o SAVE mi IE (v jiných prohlížečích jsem nezkoušel) nabídne jen název GET_FILE.PDF (či jak to bylo, jsem to nazval 1,2,3,...)
Nechapu, ale obecně to funkční je (netestováno v IE).
Čondra87 píše:Ty jejich mapy jsou v metrech a nesedí, nemají tam feety a pojížděcí mapy nesedí se scenerií.. Já mam sanyjo
No, bez těch feetů je to právě zajímavější.
Ostatní , bez sanyjů, použijí tuto: htt .p://www.vacc-cz.org/download/download.php?file=364 a tuto http://www.vacc-cz.org/download/uploads ... levels.pdf
Připomínám Sobotní slet.

Protože na polské straně bude asi 10 řídících a stovky pilotů, zatímco na naší straně dva řídící a stovky pilotů, bylo rozhodnuto, že věci se budou řešit \"operativně\".
To je, že budou vydávány nekompromisní CTOTy (kdo neví, co je, nastudovat) při odletech a holdy (kdo neví, co je, nastudovat) na příletech, aby se vše zvládlo.

začátek je oficiálně 20:00, budeme se snažit být dříve , cca 19:30.

Dnešní pokusy polszkých pilotů při letu do LKPR nebyly až tak povzbudiivé -snažte se jim proto svými znalostmi, vystupováním a nadhledem ukázat, jak to děláme u nás.
[quote="radarada"]No, tak to mame za sebou!
A nutno rict, ze to bylo porizenicko! Konecne provoz, pri kterem jsem se na zemi nenudil ;-)
...po asi 3/4 roce. Tedy vsem vrele diky za provoz!

Verim, ze sve jste si uzili tez v Polsku, doufam, ze poreferujete...

Rada[/quote]

Jsem rád, že si řídící konečně užili ;). Pobavila mě pozvánka na akci, která informovala mimo jiné o full staffed Prague airport.

Zde tedy pár screenů...

Akce začínala před západem slunce, pár náladovek
Obrázek Obrázek

Zatím ještě poměrně malá účast na LKPR, někteří už míří směr EPWA
Obrázek Obrázek

Během letu se nic moc nedělo, a proto bez screenu. No, chystal jsem se udělat screen linky PGU335, která startovala ve stejném čase jako já z LKVO, ale bohužel, Air Prague zřejmě nasadila zatím neohlášený přírustek do flotily - letoun stealth. Nejen, že jsem letadlo neviděl na TCAS, ale ani vizuální kontakt nebyl úspěšný (přitom jsme určitě museli být kousek od sebe).

Spousta světel, člověk by řekl LAS VEGAS, ale nenechte se mýlit, takto vypadá EPWA za tmy
Obrázek Obrázek

A toto už je vyčkávání u RWY29 (musím EPWA ATC pochválit, tentokrát se nečekalo tak neúnosně dlouho jako posledně)
Obrázek

Po startu, pohled na EPWA (řídícím požadován maximum rate of climb - provoz před námi)
Obrázek

FL320, provoz pod námi B739 (FL300) mířící samozřejmě také do Prahy
Obrázek

A opět doma, LKPR stand22
Obrázek

Vše bez problémů a v pohodě, děkuji PL-VACC a VACC-CZ za akci.