VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By vojav
[img width=700]http://www.vacc-cz.org/images/Czech%20S ... Summer.jpg[/img]

Milí piloti,
počínaje zítřejší nedělí, 8. listopadu 2015,
se můžete opět těšit na pravidelný "Czech Sunday ".Přijďte si zalétat každou neděli od 19 do 22 hodin místního času. Obvykle můžete očekávat ATC pokrytí v Praze a oblast. Nebojte se, tradiční CODy ve čtrvtek zůstávají.

Těšíme se na vás !
Dear pilots,
VACC CZ is pleased to invite you for Czech Sunday. Come and enjoy flying from or to LKAA FIR every Sunday between 18-21z.
We commonly provide FULL ATC coverage of Prague Ruznye (LKPR), some regional airports (LKTB,LKMT,LKKV) and LKAA FIR.

See you!

Charts, scenery and NOTAMs : http://www.vacc-cz.org/airports/lkaa
Naposledy upravil(a) vojav dne 23 bře 2016, 13:51, celkem upraveno 1 x.
By Pavel
Ahoj,
ani včerejší celodenní akce nás nezničila, takže dnešní Czech Sunday platí! Od 19loc se na vás těšíme minimálně ve složení ACC+APP.

Aktuální METAR LKPR dává vítr 23018G28KT a podle TAFu by to mohlo ještě sílit a začne pršet. Spolu s meteo Výstrahou na rychlost výškového proudění by to tedy mohl být celkem zajímavý večer dnes. V Amsterdamu a Ženevě mají TWR a APP zkoušky, takže rozhodně je kam letět. Předpovědi pro prakticky celou západní Evropu slibují velmi větrný večer, vezměte dost paliva.

PB
By vojav
Dnes je opět Czech Sunday neděle.
Od 1900 LOC je minimálně LKPR_TWR a LKTB_TWR ve výcviku. Ale určitě se ještě někdo přidá. Tak pojďte lítat.
Všem díky za řízení :) musim říct, že jak nebyla online LKTB_APP a letěl jsem z LKMT, tak mě žádost LKPR_APP o kontakt nad Brnem trochu zaskočila :D ;) ale to se časem podá :)
By Macek
Ahoj. Bohužel jsem zase skončil předčasně. Chybové hlášení je na obrázku. Vyčte z toho nějaký odborník řešení??
Díky předem M.
Přílohy
chyba 8.5..gif
chyba 8.5..gif (301.19 KiB) Zobrazeno 3930 x
By Macek
Chybová hlášení přikládám. To druhé z weather programu je podle mne způsobeno tím, že přestal jet FSX jako takový.
Díky předem za pomoc a rady bohužel akceptuji jen ve formě " zmáčni ten a ten čudlík". Ostatní je nad mé síly .-(
Přílohy
8.5.3.gif
8.5.3.gif (301.9 KiB) Zobrazeno 3912 x
8.5.2.gif
8.5.2.gif (275.42 KiB) Zobrazeno 3913 x
Z důvodu dlouhodobého nedostatku aktivních řídících jsem nucena zrušit pravidelné Czech Sundays.

Aby nebyli piloti odkázaní na občasné (1-2x do měsíce) eventy, pokusím se situaci vyřešit tak, že uspořádám Czech Online Day nebo Czech Sunday až v okamžiku, kdy budu mít jistotu, že budou moci být online alespoň dva řídící, optimálně na pozice ACC a APP.
To je škoda.Byla to taková malá jistota na konci týdne po zrušení online čtvrtků.To jsem myslel,jak máme hodně řídících a tím pádem že se vždycky někdo najde,kdo půjde řídit.No ale po minulé neděli,kdy při online dni nebyla nikde ani frekvence a tento týden až do čtvrtka tuším taky ne,tak jsem si říkal,že se něco děje. :-[
Jak říkám, pokusím se každý týden něco zorganizovat, ale nemůžeme už to dělat tak, že slíbíme pravidelný event. Stejně, tuto neděli je pětihodinový celoevropský Europe Mayday (zatím nevím, jestli bude od nás schopný někdo řídit, já za sebe zatím nemůžu nic slíbit), celý další víkend včetně pátku budou během Flying4People od 9 do 18 LOC Prague RealOps (finalizujeme přípravu) a to bude vždy 3 a více lidí online po celou dobu. Pak 5.6. je další nedělní event a pak už jsou za chvíli prázdniny.

Holt řídících je sice papírově hodně, ale spousta už jich je neaktivních a u těch aktivních se to teď sešlo tak, že skoro nikdo nemá čas. Mnozí mají náročnou práci nebo si pořídili děti a už jim tolik času nezbývá nebo mají jiné osobní důvody.
Co se třeba spojit se Slováky? Jeden týden by byl online LKAA a druhý LZBB. To by mohlo přidat pár aktivních řídících.

Ad Prague Real Ops během F4P: je už někde k dispozici booking?
[quote="Tomas Dinkov"]
Co se třeba spojit se Slováky? Jeden týden by byl online LKAA a druhý LZBB. To by mohlo přidat pár aktivních řídících.
[/quote]

Teoreticky je hostování možné. Prakticky jsem zkoušela kdysi něco se Slováky koordinovat (v jednom případě že by někdo od nich hostoval u nás a ve druhém případě že by někdo od nás řídil u nich), ale nesetkalo se to na jejich straně s kladným ohlasem.

[quote="Tomas Dinkov"]
Ad Prague Real Ops během F4P: je už někde k dispozici booking?
[/quote]

Doděláváme sloty a promo text. Oficálně k dispozici by to mělo být zítra nebo pozítří. Pokud se chce někdo začít těšit, tak slotů bude na ty tři dny přes 500.