VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

LKPR-LKBE VFR Shuttle

A máme tu další tématický Czech Online Day, tentokrát určený speciálně pro ty, kdo mají rádi VFR létání. Event bude probíhat ve středu 7. května 2014 od 20:00 do 22:00 LOC.
Kdo máte chuť letět VFR, ale zatím to neumíte, tak se nebojte a přileťte taky, nejlepší čas začít je právě tuto středu.

Můžete se těšit nejenom na Praha Radar a Ruzyně Tower ale v Benešově vás bude očekávat též Benešov Radio.
A dále je mojí milou povinností oznámit, že tento event bude zároveň Groud pre-check našeho kolegy Dana Tůmy. Dan potřebuje pořádný provoz, aby si vyzkoušel, jaké to bude na skutečné GND zkoušce, takže přileťte v co největším počtu.

Mapy a scenérie LKPR pro MSFS a X-Plane
Mapy a scenérie LKBE pro MSFS a X-plane

Jsou samozřejmě vítány i veškeré IFR lety.

LKPR-LKBE VFR Shuttle

This thematic Czech Online Day is specifically designed for those who like VFR flying. The event will occur 7 MAY 2014 1800-2000Z at Praha FIR. LKBE is one of the busiest VFR airports in Praha FIR. It is localized 26 NM southeast from Ruzyne airport.

You can look forward to Prague Radar and Ruzyne Tower but you can also expect Benesov Radio.

LKPR charts and sceneries for MSFS and X-Plane
LKBE charts and sceneries for MSFS and X-plane

All IFR flights are also welcome.
Protože se, ke své škodě, nemůžu zúčastnit, tak přispěju alespoň takto...

Jednak, pro zopakování, na stránce: http://lis.rlp.cz/vfrmanual/ nejlépe stáhnout celou aktuální příručku (ikonka \"zipu\") a potom si můžete i offline studovat vše kolem VFR.

Nebo... Jsem si dovolil ofotit pár nejdůležitějších stránek z Databáze letišť.
Tomu říkám \"Pán pilot\"
Kdyby se všichni piloti připravovali takto důklaně na svuj let to by nám to ulehčilo život za radarem:)

Rád bych upozornil ze i když je to pre-check není potřeba aby jste dělali z vlastního přičinění zaměrne chyby a tim my to ztezovali. Vybrání jedinci o to budou požádáni ze strany mého mentora. Tímto bych se také rád dopredu omluvil o menší zdržení pilotům komunikujicim pouze po textu.

Takže zkontrolovat olej, svíčky, natankovat a večer se na vás těšíme;-)
[quote="Datum13"]Rád bych upozornil ze i když je to pre-check není potřeba aby jste dělali z vlastního přičinění zaměrne chyby a tim my to ztezovali. Vybrání jedinci o to budou požádáni ze strany mého mentora. Tímto bych se také rád dopredu omluvil o menší zdržení pilotům komunikujicim pouze po textu.[/quote]

No to teda ne. Ty musíš dokázat, že zvládneš jakýkoliv provoz, to že tam může být řada méně chápajících neznamená žádnou výjimku, provoz jako provoz ... Vidíte, jak by si to chtěl ulehčit? ... Tak to teda takhle né ;)

Jinak, abyste si ostatní nemysleli, tak text není žádný handicap, takže texťák čeká podobně jako člověk komunikující mluveným slovem.
ja si to ulechcit nechci, samozrejme najdou se piloti kteri delaji chyby a muze jich byt hned nekolik najednou, ale take znam nekolik pilotu kteri jsou schopni schvalne delat nejakou chybu a tim mi to zneprijemnit aniz by je o to nekdo pozadal, tak prosim aby si to nechali na jindy;)
Popel na moji hlavu. V poslední době jsem se učil x-plane a ovládání nového letadla, tak jsem z IFR vypadl (viz. odražení vs vytlačení). :-)
Udělal jsem chybu, že jsem používal mapu a2-pr-trca.pdf, která se mi zdála přehlednější, místo a2-pr-adc.pdf, kde jsem dneska ráno našel taxiway Kilo. Ta v první mapě není. Pro příště se polepším a budu používat správné mapy.

Dík všem za včerejší řízení i provoz.