VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Kolegové z Olympic air nás požádali o zajištění ATC na pátek 7.12 po 22. hodině, pokud se chcete přidat, plánovaný odlet je v 19:00 z LGAV, ovšem jestli jsou zajištěni ATC i po trase netuším a moc bych na to nesázel.
Tak JM nakonec 100%, určitě by to ale chtělo APP, protože se dá očekávat, že z Athen poletí masakr (jako vždy) a přibližovací služby budu zvládat pouze ve volných cvílích.
Nebude-li APP, tak se bude holdovat na příletech od Chebu až po Brno....
Nebude-li ani TWR/GND, tak se z toho poseru :)
[quote="Deivoos"]Byl tam vůbec nějaký online ATC ?? Já jsem si to nakonec nezaletěl. Ale ať jsem sledoval jak chtěl online ATC jsem nenašel ;)[/quote]

Jak jsem napsal výše, v době připojení (před 1900z) tam byl LGAV_APP, který mě odřídil až k RWY a povolení ke startu, po vzletu jsem měl jít na UNICOM. To mohlo být tak 1915z. Pak až LKAA_CTR někde nad Vídní ;) a šlapání na paty té Cessně :)

EDIT: Jsem si nejdřív myslel, že Řekové zase stávkují a nebo na dárky nezbyly peníze.
By dan542
Já jsem do LGAV přiletěl někdy cca 1850z, ale i když jsem měl už připravené letadlo k nastartování motorů, tak jsem ještě čekal na Řeky, ať pak do Prahy nepřilítám sám :) Takže jsem vyletěl někdy až 1940z, tou dobou byli Řekové na gatech... holt každý národ vnímá čas trochu jinak :) Pak mi někdy nad ČR zčernala FSka, naštěstí ; fungoval a mohl jsem tak uložit svůj let, vypnout FSku, zapnout FSku, načíst uložený let a připojit se, nakonec jsem tedy let doletěl a to před příletem Řeků :) Jenom mi šemík odmítal uznat můj rozkouskovaný let, tak jsem zaslal PIREP, no uvidím, jestli mi ho uznají...

BTW, jestli jsi viděl ČSA B734, tak jsem to asi byl já s ČSA B738 :)
[quote="George_L"] šlapání na paty té Cessně :)
[/quote]
Po přistání obou strojů si JM pochvaloval, jak to krásně vyšlo, až pak se ale dozvěděl, že sem si tu cessnu trošku zrychlil, jelikož jste byli 1 min on sebe a rozdíl GS byl okolo 50kt :)
[quote="JKol"][quote="George_L"] šlapání na paty té Cessně :)
[/quote]
Po přistání obou strojů si JM pochvaloval, jak to krásně vyšlo, až pak se ale dozvěděl, že sem si tu cessnu trošku zrychlil, jelikož jste byli 1 min on sebe a rozdíl GS byl okolo 50kt :)[/quote]

To bylo spíš myšleno na prostor CTR a APP, kde jsme byli 60nm od LKPR a Cessna letěla nějakých 260 kts. Pak už JM rychlosti řídil.

Moje minimal approach speed byla 141 kts, níž jsem nemohl ;)
On behalf of Olympic Air Virtual, would like to thank you for the provided ATC last night (Friday 07/12/12) for the \"Let\'s shop for Christmas\" event, although we are late about half an hour from the scheduled arrival time at Ruzyne airport. Your colleagues had the patience and wait to land until the last of our pilots. We particularly thanks Jindrich Machalinek (LKAA_CTR) for the excellent service and separation and Jakub Kolar (LKPR_TWR) for the superb progressive taxi.

We are looking forward for the next flight at Prague FIR.

Best regards,

Konstantinos Arvanitis

Events Coordinator-Vatsim