VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
Vážení piloti, vážení řídící,

dovoluji si upozornit na uzavírku křižovatky TWY B/B1/H/Z na pražské Ruzyni. Uzavírka probíhá od 15 OCT 10 0700 UTC do 15 NOV 10 1300 UTC. Podrobné informace i s mapkou ke stažení zde.

Sledujte také prosím NOTAMy.

Řídící prosím, aby uzavírku respektovali a příslušné informace nezapomněli dát do svých ATISů.
Šnůry aut se táhnou od Ruzyně před Vypich, Letnou, Klárov až na Magistrálu. Fakt humus. Radizz asi nepochopí, ale mí věrní motorizovaní z Práglu určitě ano.
[quote="Radizz"]:) Mám pocit, že šňůra se občas táhne až k našemu Hlavasu... :)[/quote]

od kraje jihomoravské (metro)pole nebo od centra..?:) Já jen, jestli máš na mysli kolonu stometrovou, nebo třistametrovou..:)
[quote="Roman Szotkovski"]No - řešení je velice jednoduché - bude se zkrátka pojíždět po Gulf a Alfa, když beru svůj případ ATR72, obvykle na stojánce 31 :-)[/quote]

Obvykle ze stání 31 se pojíždí po H, B, A, neb na stání 31, stejně tak i na stání 32-38 (nově 50-58) se zpravidla (tzn. 90% času) zavádí letadla z G, tedy čumákem na H..;)
By Roman Szotkovski
No vida - tak budu pojíždět v protisměru :-) vyjedu ze 31, střihnu to po Hotel, Juliette, Gulf a nakonec Alfa až k vyčkávacímu místu dráhy 24, respektive hp rwy 24 B :-)
[quote="bulik4lg"][quote="Radizz"]:) Mám pocit, že šňůra se občas táhne až k našemu Hlavasu... :)[/quote]

od kraje jihomoravské (metro)pole nebo od centra..?:) Já jen, jestli máš na mysli kolonu stometrovou, nebo třistametrovou..:)[/quote]

Hochu, až se jednou vrátíš z návštěvy té hustě osídlené zatáčky s monoklama, to se pak nasmějeme... :P
[quote="amalka"]Hochu, až se jednou vrátíš z návštěvy té hustě osídlené zatáčky s monoklama, to se pak nasmějeme... :P[/quote]

Jo, jo; dráždí hada bosou nohou. :) Až sem pojedeš, nezapomeň auto s pražskou značkou, takový tady máme nejradši. :)
[quote="SenorAmigo"]Ono stačí,že ti k přistávacím poplatkům bezdůvodně přičtou handling službu a přistání v LKTB tě vyjde na 1100kč i když je to výcvikový let.[/quote]

Ono musíš říct, že handling nepožaduješ a že hned vypadneš... Jestli platíte 1100 za přistání v LKTB pak nevím proč tam létáte. Za 1200 bez DPH lze beztrestně na LKPR s 2- t MTOW. V ceně je Follow Me od cca půlky Limy včetně navigování plácačkama na stojánku.
Samozřejmě, že jsem řekl, že ho nepožadujeme. Šel jsem jen podat FPL na cestu zpět a vzal si meteo, nic víc...Jinak bez handlingovýho příplatku by to mělo vyjít na 300kč, což je na řízené letiště dobré. Akorátže jsem to neplatil cash ale až teď mi přišla faktura a v ní je i handling.
[quote="Radizz"][quote="amalka"]Hochu, až se jednou vrátíš z návštěvy té hustě osídlené zatáčky s monoklama, to se pak nasmějeme... :P[/quote]

Jo, jo; dráždí hada bosou nohou. :) Až sem pojedeš, nezapomeň auto s pražskou značkou, takový tady máme nejradši. :)[/quote]

Jedu pozítří, bohužel.. Jinak hledej auto s RZ 7S2 1520..;) Naštěstí služební..:) Takže jestli bude stát na špalkách, nebo ne, je mi celkem buřt..:)
[quote="bulik4lg"]Jedu pozítří, bohužel.. Jinak hledej auto s RZ 7S2 1520..;) Naštěstí služební..:) Takže jestli bude stát na špalkách, nebo ne, je mi celkem buřt..:)[/quote]

A zdržíš se chvilku? Nevím teď, kdy je "pozítří", ani u sebe teď nemám diář; ale můžem skáknout na pivo (nealkoholický).
[quote="Radizz"]A zdržíš se chvilku? Nevím teď, kdy je "pozítří", ani u sebe teď nemám diář; ale můžem skáknout na pivo (nealkoholický).[/quote]

Čeče, nevidim to růžově zrovna.. Jedu tam služebně, což by nebyl až takový problém.. Ale hlavně tam jedu se šéfem, z čehož teda nejsem nadšen. Nicméně na konci měsíce tam možná pojedu sám..