VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By th
Vážení uživatelé fora VACC-CZ,

před několika dny došlo v souvislosti s upgrade software, který pohání naše forum, k technickým potížím, které bohužel vedly k částečné ztrátě dat. Podařilo se nám obnovit kompletní historii příspěvků, nicméně jejich umístění v jednotlivých diskusních fórech ani názvy vláken nebylo možné rekonstruovat. Všechny dosavadní příspěvky naleznete ve foru Archiv a samozřejmě budou zobrazovány i při vyhledávání.

Zároveň došlo k částečné ztrátě informací o uživatelích. Účty byly zachovány pouze v nejzákladnější podobě, tj. uživatelské id, login a avatar. Všechny ostatní informace, zejména celé jméno a e-mail, je nezbytné vyplnit si znova. Všechny účty mají zároveň nastavené nové heslo: \"vacc123456\" (bez uvozovek). Po prvním přihlášení si je, prosím, změňte. Toto heslo bude v platnosti pouze v následujících několika dnech, poté bude z bezpečnostních důvodů změněno a všechny účty, které nebyly reaktivovány, budou dočasně zablokovány a obnovovány individuálně (na základě e-mailové žádosti).

Ještě jednou se omlouváme za způsobené komplikace a ujišťujeme vás, že jsme přijali opatření, aby se podobný výpadek v budoucnu neopakoval. Děkujeme za pochopení!

Za VACC-CZ

Tomáš Honzák, VACC-CZ webmaster
By CSA021
Ahojky, chtěl bych aktivovat svůj profil a nemohu zadat e-mail, píše, že mám zadat správné heslo? Žádné jsem neměnil, mám stále stejné, ale nejde to prosím o radu. Díky
By th
[quote="CSA021"]Ahojky, chtěl bych aktivovat svůj profil a nemohu zadat e-mail, píše, že mám zadat správné heslo? Žádné jsem neměnil, mám stále stejné, ale nejde to prosím o radu. Díky[/quote]

Předpokládám, že jsi zadával to nové, "default" heslo?
By tmx
Hmmm... Nový začátek. :) Ale teda v tom archivu je těch příspěvků děsně málo, osobně mám taky jen asi 1/10 příspěvků? Bude i ten zbytek, nebo ten je ztracenej?
no koukám že začínáme pěkně od píky :(

Pro mě z toho vyplynulo i osobní poučení - jdu si zazálohovat svůj PC.
Je pravda, že těch témat v archivu je zoufale málo, největší problém bude asi se školkou pro nové piloty. Taková studnice vědomostí a tipů na virutální létání v češtině bude chybět.

AŤ žije nové forum
By th
Ahoj,

žádné další \"staré\" příspěvky už nepřibydou. :-(

Pozoruji až podezřele velkou shodu s leteckými neštěstími -- za tím kolepsem nebyla jen jedna chyba, ale potkalo se toho příliš mnoho najednou. Upgrade \"na živé databázi\", podle README rutinní záležitost, skončil kolapsem (pomíchaly se znakové sady a poškodily se obsahy tabulek natolik, že se z toho \"nešlo vyhrabat\", záloha, kterou jsem si dělal ručně před upgradem, evidentně skončila někde uprostřed, aniž by vydala hlasité varování, to jsem samozřejmě zjistil teprve po obnovení databáze t té zálohy, a admin serveru, který forum kdysi zprovozňoval, evidentně není přítel systematického zálohování.

Nepřejte si slyšet, jak dlouho jsem si hrál s tím, co zbylo, aby se aspoň v těch příspěvkách dalo vyhledávat a zůstala vazba na (taktéž smazané) profily.
By th
[quote="CSA021"]Ať zadám jakékoliv heslo je to stále stejné[/quote]

Pošli mi tvůj e-mail mailem, změním Ti to. Ale minimálně jednomu dalšímu uživateli (tmx) se to už povedlo ;-)
[quote="Stanislav Pour"]no koukám že začínáme pěkně od píky :(

....největší problém bude asi se školkou pro nové piloty. Taková studnice vědomostí a tipů na virutální létání v češtině bude chybět...[/quote]
Myslim, ze casom sa to doplni, takze novi piloti urcite o nic nepridu...;) Navyse to bude dobre aj pre "starych" pilotov, pretoze vela veci sa tu znova objavi a co je najhlavnejsie, budu to vsetko aktualne informacie...;)
[quote="Jindra"]Je zde větší množství chyb, snad to administrátoři doladí a nebudu se rozepisovat.
Co vidím jako největší problém > nelze se přihlásit ve Firefoxu.[/quote]

mě to jde i ve firefoxu.
By Darghen
Ahoj, dnes jsem přijel domů a koukám, co se to stalo a smutním :(

Tomáši musím přiznat, že nastalá situace je velmi nezáviděníhodná a tak nějak Tebou popsané pocity chápu a dokážu si to představit. Každá ztráta dat a selhání backupu je pro administrátora nejhorší situace a nikomu bych ji nepřál. Ale snad každý to jednou hold zažije a je to fakt nepříjemné. Hold tento wipe, nechť je určitým ponaučením v rámci zálohovacích procedur pro příště. Ale přesto všechno osobně oceňuji a děkuji Ti za záchranu nemálo příspěvků z původního fóra.

Velká výhoda a přínos do budoucna je i nová revize diskusního fóra, takže to berme i s mírným pozitivismem.

Držím palce.

PS. U mě změna hesla v naprostém pořádku.

Pavel
By MilanP
ojoj tak tohle je rána, fórum bylo po těch letech už poměrně dost bohatou studnicí vědění..dost obtížně se teď ty příspěvky budou hledat.. ale co se dá dělat no :)
By amalka
No to snad komentář nepotřebuje. To jako nejsou zálohy ani nějaký starší? Ve škole pilotů byla většina relativně starého data, musí tedy být v některých předchozích zálohách. A neřikejte mi, že admin alespoň jednou ročně nezazálohuje ručně obsah fóra...
By Čondra
Ahoj,
I když je mi líto, těch starých příspěvků. Tak se mi nový \'\'default\'\' vzhlad fóra líbí, už to nevypadá jako z 1. světové (tím nic proti, věc názoru)
Díky, Honzo, že jsi to zprovoznil.

Doufám, že takový kolaps, už jen tak nebude.
By Vanilla
Ahoj, Tomáši předem díky za částečnou obnovu, alespon se forum vyčistilo. Bohužel fatální ztráta je škola pilotu.

Řekl bych, že předchozí zálohy nejsou. Což mi přijde hodně smutné, respektivě jako velký průser - nechť nám z toho plyne ponaučení do budoucna.

Abych trochu odlehčil, tak každý si měl své příspěvky zálohovat a momentálně doplnit :D
By Pavel
Buďiž pochválena podpora RSS ;)
Imho škoda je akorát Školy pilotů, ostatní vlákna byly spíš jednorázové diskuze, které se dají oželet (oznámení, slety, vatsim software, screenshoty,...).

Buďme rádi že jde aspoň tohle. Dík.

PB
By easy305
Mě teda to funfuje i ve Firefoxu. Ale, že je zachována jen menší část přírpěvku bych nějak přežil, ale nemůžu najít některé členy. Tedy asi jsem zapomněl i jejich přesný nick. A tím se chci i na vás obrátit. Hledám člověka, který tu sice moc nepsal, mám takový dojem, že měl v nicku noxx, nebo tak nějak, možná si časem vzpomenu. Ale i když jsem projel seznam tak mě nic netrklo.

Ale co je podstatné, měl tady velice pěkný článek o úpravě registů na silných compech. Jednalo se hlavně o HD (tedy zrychlení a zefektivnění práce HD). Že ten článek není - dobrá. Ale aspoň kdyby si někdo vzpomněl na toho člověka a jeho mail, byl bych moc rád. Ještě vím, že jednou tady řešil, že i přes jeho nabouchaný PC (nějaký INTEL Q) mu to nejede uplně super a pak se přišlo na to, že mu to brzdí NOD.
Kdyby si někdo vzpomněl, dejte vědět. DIK (upravoval jsem klukům podle něho PCčka - včil som v P....)
By Filip
[quote="easy305"]...Hledám člověka, který tu sice moc nepsal, mám takový dojem, že měl v nicku noxx, nebo tak nějak, možná si časem vzpomenu. Ale i když jsem projel seznam tak mě nic netrklo....[/quote]
No, pamatuji si jen na uživatele koxx.fr (Lukáš Kašpar), ten má podobný nick.
By id123
kuciii kuciii,

to jste to vymnoukli ;) prece, kdyz upgraduju tak si udelam zalohu databaze, myslim ze v phpmyadminu to jde vic nez snadne, pak se muzu pustit do upgradu PunBB, kdyz vsechno dobre prectu, neni tam co zkazit ;) cokoliv okolo jsou vymluvy ;)
jinak se mi zda i vtipnejsi postup, nainstalovat si na svuj stroj apache/php mysql, pretahnout ti tam \"stary\" forum, a zkouset upgradovat. kdyz nechci cist howto, muzu prznit co chci protoze nedelam na ostrych datech.

no ;) kdo to mohl vedet, zejo. kazdopadne uz je to vymnouknuty, ale priste vam snad nabidnu moje sluzby a zdarma, nez pak menit heslo k profilu.