VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
Da se to resit formou antketniho formulare. Predtistena word A5, ktera se lidem rozdava pri prichodu, nebo nekde volne lezi. Zajemce vyplni par nacionali o sobe, ohodnoti akci, odpovi na par otazek a zaskrtne, ze chce zaslat instruktazni emajl. Jako motivaci, aby to ti lidi vyplnili je vhodne udelat anketu slosovatelnou o nejakou cenu.
Ahoj všem,

k poslednímu tématu se ještě vrátím. Ale nyní ta dobrá zpráva.

Spoj k nám do kanclu byl namontován a jede 48/48Mbps.

Takže 25/25 nyní vázne na navýšení rychlosti u nás v kanclu. Ale 15/15, který máme již dnes, je už 100% a to nám bude bohatě stačit.

Sláva vítězům ;-)

Petr
Připojení bude primárně asi kabelové, wifi jen jako záloha.

Jinak kdo máte u PC sluchátka i reproduktory ale nemáte dvě zvukové karty, berte s sebou oboje, pár USB zvukovek, beru s sebou. Reproduktory se zvuky z FSky dáme potichu aby tam nebylo příliš hluku, ale zase tak aby každý slyšel svoje motory, warningy, atd - mít vše do sluchátek je nepříjemné.

PB
no já nějakou takovou USB zvukovku taky mám, ale nepodařilo se mi to rozumně rozchodit, mám to stejně většiou tak že mi jde všechno do sluchátek, případně vše do sluchátek i do repráků současně (na to mám takový ten rozdvojovač JACKů na výstupu ze zvukovky.

Ale napadla mě jiná otázka. Když tam budeme jako ukazovat lidem jak se lítá, tak je asi vhodné, aby slyšeli zvuk motorů, mluvu řídících, rány při dopadu na zem aj. Na druhou stranu to musíme pojmout rozumně abysme se tam nepřeřvávali :-) Takže je vhodné táhnou repráky nebo ne? Druhý dotaz je kolik budeme mít cca místa na stole - abych se vešel ;-)
No, já bych ty repráky vzal, ztlumit je můžeme pokaždé. Podle mě když to každý nastaví jen tak tak aby něco z FSky slyšel (a ATC do sluchátek, abychom si rozuměli) tak tam moc řev nebude, jen takovej decentní šum... S nastavením klidně pomůžu, je to hned...

PB
[quote="Stanislav Pour"]Když jsem u toho připojení, mám táhnout kabel síťovej (RJ45 či jaký to číslo), nebo bude wifi připojení. Asi ho stejně zabalím, v kufru místo bude a kabel je kabel ;-)[/quote]

Ahoj Stando, vem co nejvíc věcí, třeba se bude hodit. Ale obecně bys ho neměl potřebovat. U každého stolu bude jeden RJ45 s DHCP a přístupem do netu připraven.

Petr
[quote="Stanislav Pour"]on jde ze zvuku v reprácích vyseparovat zvuk ATC??? Takže by v reprácích šel jen zvuk motorů, vítr, GPWS atp. a ve sluchátkách byl jen zvuk komunikace s řídícíma? Kluci mě ta technika nějak ujela, uplně vidím koncový světla vlaku :-)[/quote]

:-D

Jestli Ti těch několik let řvou motory do uší, tak to se nedivím, že nic neslyšíš :-D

Petr
V jednom info bloku se chci zminit i virtualnich aerolinkach. Jake ceske VA fakticky u nas v Cechach pusobi (tj. u kterych clovek muze zacit a vystaci si z pocatku jen s cestinou)?

Jasne jsou CSA virtual, predpokladam TVS virtual... nejaka dalsi VA?
Budou jejich oficialni zastupci na miste?

Rada
[quote="radarada"]V jednom info bloku se chci zminit i virtualnich aerolinkach. Jake ceske VA fakticky u nas v Cechach pusobi (tj. u kterych clovek muze zacit a vystaci si z pocatku jen s cestinou)?

Rada[/quote]
CVARS. Pokud mi to situace dovolí (respektive, pokud nebudu muset do práce), dopoledne se tam na chvíli objevím. Odpoledne bych chtěl z domova "udělat provoz záchranky".
[quote="Čondra87"]Unable. Musim do práce.

OK[/quote]

Čondro, jak unable, musím do práce? Já s Tebou a Tvoji přítelkyní počítám, tak co to tu čtu. Koukej si vzít dovolenou, nasaď si chřipku nebo cokoliv, ale koukej se dostavit!

Petr
[quote="SenorAmigo"]Za nás na místě budu nejspíše já, PP, TB a Radek Jedlička.[/quote]

Filipe, paráda, dá se prosím ještě něco udělat s propagací akce mezi členy, kteří třeba nečtou web? Poslat všem email? Jeden za rok by mohli přežít ne?

Petr
[quote="ASG29"][quote="radarada"]V jednom info bloku se chci zminit i virtualnich aerolinkach. Jake ceske VA fakticky u nas v Cechach pusobi (tj. u kterych clovek muze zacit a vystaci si z pocatku jen s cestinou)?

Rada[/quote]
CVARS. Pokud mi to situace dovolí (respektive, pokud nebudu muset do práce), dopoledne se tam na chvíli objevím. Odpoledne bych chtěl z domova "udělat provoz záchranky".[/quote]

Václave, pro Tebe platí to, co pro Čondru ;-)

Věřím, že Ti to vyjde a když Tě neuvidíme onsite, uvidíme Tě alespoň online. Což je pro nás neméně důležité.

Petr
Pánové,

vracím se k tématu, které jsem odložil. Tím je \"Jak získat kontakt na lidi, kteří se přijdou podívat\".

Pokud vložení kontaktu necháme na příchozích, samozřejmě nezískáme kontakt od všech lidí. Navrhuji tedy následující. U vstupních dveří bude nějaká kočka. (samozřejmě mám na mysli přítelkyni Čondry, JM, či kohokoliv dalšího). Ta bude mít za úkol od každého příchozího získat email výměnou za kartičku, na které bude soutěž, kde vyhrává každý hodnotné ceny (z podstaty slov vyplývá, že se jedná o cenu, která má libovolnou hodnotu). Text soutěže na kartičce je zde: https://docs.google.com/document/d/1C9z ... kfg4k/edit

Pokud máte k soutěži výhrady, pište co nejdříve. Oupa to zítra hodí do nějaké grafiky a já to nejpozději ve středu nechávám tiknout na tvrdý papír. Minimum 500ks ;-)

Pokud by někdo nechtěl dát email, minimálně si ho zapíšeme, že přišel, abychom měli statistiku o příchozích.

Připomínky, dotazy, námitky?

Možná ještě poznámka. Co následně s emaily? Samozřejmě je malinko vyspamujeme. Tedy v následujícím měsíci, kdy to bdue ještě živé je dotlačíme k tmu, aby si koupili FS, a připojili na VATSIM. To bude má úloha ;-)

Petr
Super - jen si říkám, jeslti ta pravidla trošku nezjednodušit. Né všichni budou PC nadšenci a další weby (vataware, stats) zbytečně odradí. Stačlo by, kdyby mailem poslali svoje jméno a prohlášení že všechna letiště navštívili, zbytek si hravě dohledáme sami - těch lidí co to zvládnou stejně nebudou žádné stovky a u každého je to maximálně 8 letů, takže to nebude problém, podle mě...

PB
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20