oupa píše:Chce VACC-CZ jiný web? Pak aktivity ohledně toho musí vyjít od vedení VACC-CZ a VACC-CZ se musí aktivně zapojovat do procesu tvorby. Nechce ho? Pak můžete posílat návrhů kolik chcete...

Ano, tak to je. Nikdo ze staffu VACC CZ nevznesl a nevznáší požadavek na nový web. Čondrův návrh vznikl z jeho iniciativy a bylo jeho rozhodnutí se do zpracování návrhu pustit i s tím, že neměl od staffu VACC CZ vůbec žádné zadání.
Obecně to funguje tak, že
a)
požadavky na něco pocházejí z představenstva (staff), které vypíše "výběrové řízení" - to se nestalo.
nebo
b)
okolí začne produkovat produkty, které samy staff zaujmou a ten se sám obrátí se na authory s požadavkem na jejich implementaci - následně se začne řešit obsah , forma a pod.
Protože bod a) nenastal, v tuto chvíli je možné se uplatnit jako autor nového webu jen pomocí varianty 2 - to je to, o čem mluvím.
Jinak pardon, ale za celou dobu svojí zhruba desetileté praxe s tvorbou webu jsem se nesetkal s tím, že by se redesign řešil rovnou požadavkem na funkční web (jak chápu požadavek PS).
To je možné, ale jak píšu výše, v žádném případě se nejednalo o požadavek na redesign současného webu. Čondrův návrh mi byl od počátku prezentován jako zcela nový web.
Poslední poznámka:
Čondorvi byly poslány majly se všechny nezbytnostmi, které musí VATSIm web mít. Sice obecně preferuji, aby sám autorský tým byl schopen si tato pravidla najít a aplikovat na
www.vatsim.net, ale dobrá. Dále byla Čondrovi poslána adresa na MR, provozovatele hostingu na kterém to všechno ( WEB+ SERVER FSD + VOICE SERVER ) běží, aby se s ním případně dohodl na technických požadavcích - o nějakém výstupu mi není nic známo. Nicméně dokumentuju, že moje participace na projektu, se kterým se neztotožňuju a nemám de facto ani pravomoc jej rozhodnout, je v rámci zachování dobrých vztahů obecně mnohem vyšší, než, že jsem to "celé shodil ze stolu".
Problematiku dodatečných funkcí webu rozvádí TH a já považuji aplikaci těchto dodatečných funkcí za natolik citlivou, že v podstatě považuji změnu webu, jako celku, za neproveditelnou bez toho, aby nový web vznikl se všemi těmito funkcemi zcela paralelně, odladil se, a až pak, po náročném testování, se weby "vyměnili".
Tj., cesta, jak spustit zcela nový web, je, že se skupina programátorů se ujme toho problému na 100% a toto provede.
Jiné postupy povedou jen k dílčím up-datům, které ale obecně vítám.
Obecně se ale domnívám se, že grafická stránka webu není pro náš problém (málo nových pilotů) vůbec podstatná a proto nepovažuji právě její nějakou modernizaci za prvořadou. Dokumentoval bych to tím, že nové, moderní VATSIM related weby,
www.vatsim.net a
www.vateud.net mají mnohem méně přístupů, než měly "ty zastaralé" (a v podstatě vateud.net má menší návštěvnost, než vacc cz - denně cca 350 VATEUD a 500 VACC CZ) a rovněž ostatní "moderní" weby, nepřinášejí vaccům nijak výrazně vyšší provoz, než je tomu u nás (dokonce bych řekl, že naopak). Odtud pochází moje velká nechuť předělávat grafický design - který mimochodem stále považuji za originální a vtipný mnohem více, než většinu ostatních uniformovaných webů.